donderdag 3 maart 2016

Abonnement: Plaswijck of dierentuin?

Het nieuwe Rotterdampas seizoen is ingegaan en dus gaan wij binnenkort (volgende week ofzo!) een nieuwe Rotterdampas aanschaffen. Met deze pas krijg je korting op allerlei Rotterdamse bezienswaardigheden en sommige attracties kun je zelfs helemaal gratis bezoeken! Wij halen de kosten van €60 die je betaalt voor de pas er altijd wel uit, omdat we elk jaar sowieso naar Plaswijck en de dierentuin gaan met de pas.

Naast een korting op eenmalige entree kun je er sinds kort ook voor kiezen om 50% korting te krijgen op een abonnement voor de dierentuin en Plaswijckpark. Twee abonnementen is uiteraard veel te duur, maar ik zit er wel over te denken om één van de twee abonnementen aan te schaffen en dan in de zomer regelmatig samen met Tobias erheen te gaan. Maar welke zal ik kiezen?! Ik zal mijn overwegingen met jullie delen en misschien hebben jullie nog tips...

Argumenten vóór en tegen een abonnement op de dierentuin:

+ Tobias mag nog gratis naar binnen tot hij 3 wordt, dus kan hij de hele zomer gratis mee, alleen de laatste 4 maanden zouden we dan óf losse kaartjes moeten kopen, óf niet gaan, óf alsnog een abonnement voor hem afsluiten (en hij mag nog één keer voor €5 met zijn eigen Rotterdampas)
+ Tobias is momenteel erg geïnteresseerd in de dierentuin, hij heeft het er heel vaak over (dankzij Nijntje en de dierentuin)
+ De dierentuin is redelijk goed te bereiken met het openbaar vervoer
- Ik vraag me af hoe lang Tobias enthousiast zal blijven over de dierentuin
- Zelf vind ik de dierentuin minder leuk dan Plaswijckpark

Argumenten vóór en tegen een abonnement op Plaswijckpark

+ We weten 100% zeker dat Tobias dit ontzettend leuk vindt
+ Het is veelzijidger dan een dierentuin, want Plaswijck is speeltuin, zwembad, kinderboerderij en nog veel meer in één park
+ Het park is goed te bereiken op de fiets
+ Als mijn zusje ook een Rotterdampas zou nemen zouden we een 4 persoons abonnement op Plaswijckpark kunnen nemen en kan ik in de zomer ook samen met mijn zusje gaan.
- De kosten zijn hoger, omdat we voor 3 personen een abonnement moeten aanschaffen; vanaf 2 jaar is het namelijk niet meer gratis


Dus ja.... Lastige keuze. Ik wil sowieso een abonnement op zo´n park, want over 2 jaar gaat Tobias naar school en dan is zo´n abonnement opeens een stuk minder rendabel en ben je gedwongen om tijdens vakanties of weekenden te gaan. Dus ik wil er nu juist nog even gebruik van maken. Ik mijmer nog even verder, maar ik ben wel benieuwd welke keuze jullie zouden maken?

11 opmerkingen:

 1. Allebei ontzettend leuk! Volgens mij neig je zelf meer naar Plaswijck....dus zou ik dat doen. Wij hebben jaren een dierentuin aboonement gehad en zijn er juist veel in de basisschoolleeftijd naar toegegaan, tijdens de (vele) studiedagen van de leerkrachten, dan was het heerlijk rustig zo door de week.. Kwamen we daar de hele school tegen, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou voor plaswijk gaan, meer mogelijkheden, openbaar vervoer niet nodig, misschien spaar je dan bijna het abb van 3e persoon uit. + lekker dichtbij ga je sneller denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog voor het lezen van je blog had ik al een voorkeur voor Plaswijck. Ik vind z'n park ook echt iets om regelmatig heen te gaan. Laagdrempeliger. Veelzijdiger. En wat actiever.
  Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dierentuin is in mijn ervaring echt niet leuk om meer dan 1 a 2 keer per jaar te doen. Ik ken plaswijckpark niet, maar lijkt me leuker dan een dierentuin iig. Overigens is een vijver met eenden of een kinderboerderij net zo leuk als een dierentuin voor die kleintjes (en gratis).
  Zelf hebben we dit jaar een abonnement op de efteling, aangezien de oudste nu nog een jaar gratis mee mocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou voor de speeltuin gaan om de doodeenvoudige reden dat die hummeltjes nu vooral echt willen en kunnen spelen. Plaswijckpark is zo veelzijdig en daar krijgt hij op deze leeftijd nooit genoeg van (denk ik). Die dierentuin is ook leuk, maar ik denk dat hij er meer aardigheid aan beleefd wanneer hij wat ouder is. Nu ook wel, maar na zoveel keer heeft hij het vast wel gezien met de giraffen die hij niet aan mag raken (ik in elk geval wel en kan me dat levendig voorstellen). Bovendien mag hij nog even gratis; dus zou ik het op deze manier doen. De laatste 4 maanden van het jaar zijn toch meestal regenachtig, koud en druk. Dan wil je (ik in elk geval niet) zo min mogelijk op straat zijn of buiten lopen. In december heb je de feestdagen die praktisch de hele maand opslurpen, november is meestal voor shitweer en de winterdip die altijd wel gaat komen. September en oktober zijn altijd regenachtig. Olifanten zijn dan wel het laatste wat ik wil zien van onder een paraplu vandaan ;-)

  Plaswijckpark kun je 5000x doen en dan is het nog leuk. Al is het maar voor een uurtje. Je bent er toch zo op de fiets.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als ik je blog lees heb je je keuze al gemaakt. Plaswijck. Ik zou daar ook voor gaan. Fijn met de fiets. Tobias kan daar ook naar dieren kijken. Het maakt echt niet uit voor zo'n kleine welke dieren hij ziet. En als het warm is kun je er ook zwemmen.
  Doen zou ik zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou voor Plaswijck gaan, en jij heel stilletjes zelf ook wel volgens mij. De dierentuin is leuk maar de speeltuin in de dierentuin is het leukst is onze ervaring. En wij gaan maar 1x per jaar naar de dierentuin. Kinderboerderij komen we wat vaker en wij hebben een jaarabonnement op J.ulianatoren.
  En jij kunt fijn op de fiets, scheelt ook weer kosten. Ik zeg dan altijd; Heb je weer een ijsje voor" En je hoeft er toch ook niet lang heen, als het niet gezellig is ben je zo weer thuis zo te lezen.
  Wij wonen niet in de buurt van A.peldoorn maar de kids vinden het daar geweldig, wij gaan niet op vakantie en na 3x met zijn allen daar geweest te zijn hebben we de kaart er al uit. Vorig jaar zijn we 6x geweest en het bleef leuk. Ze vragen nu al wanneer we weer gaan.
  Dus gewoon lekker voor Plaswijck kiezen.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind dierentuindieren zielig dus voor mij zou de keus makkelijk zijn....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. 100% plaswijckpark veel te doen. Bij ons in de achtertuin ligt een vogelpark met bijbehorende speeltuin. De speeltuin blijft het leukste. Vorig jaar een jaar geen abonnement genomen maar dit jaar wel. Daarnaast twijfel ik nog over een abonnement op een binnenspeeltuin.

  Dit jaar gaan wij niet op vakantie zoals het er nu naar uitziet dus gaan we dagjes weg doen. Plaswijckpark staat ook op het lijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Allebei is wat voor te zeggen, zowel de plussen als de minnen. Misschien zou ik gaan voor de dichtstbijzijnde. Of daar waar je ook met slecht weer terecht kunt? Bij zon en lekker weer kun je overal - zelfs in een bospark - wel terecht, maar wat doe je met slechter weer?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zou voor Plaswijck gaan.Persoonlijk heb ik niet zoveel met dierentuinen. En in Plaswijck zijn toch ook wat dieren te zien.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)