vrijdag 18 maart 2016

Salaris rond Pasen

Toen ik vanmorgen inlogde op het internetbankieren kreeg ik een pop-up over betalingen rond de Pasen. Alles wat op goede vrijdag voor 15:00 uur wordt overgemaakt wordt nog verwerkt voor Pasen. Als het daarna is wordt het pas verwerkt op de dinsdag na Pasen.

Normaal gesproken krijgen we Sanders salaris altijd op de 26e. Een enkele keer wordt het al wat eerder overgemaakt, als de 26e op een weekenddag valt bijvoorbeeld. Maar ik ben benieuwd hoe ze dat nu dan zullen doen. Zullen we het salaris veel eerder krijgen dan gewoonlijk of zal het juist pas op 29 maart op de rekening staan? Even afwachten nog... Kerst valt natuurlijk ook altijd op de 26e en toen kregen we het salaris al op 24 december, trouwens.

Hoe is dat bij jullie op het werk geregeld als de salaris-dag op een feestdag valt?

9 opmerkingen:

 1. Wij krijgen het altijd de 22ste tenzij dat op een feestdag of weekend valt. Dan altijd de dag voor het weekend of de feestdag. Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij (manlief en ik werken bij de rijksoverheid) krijgen ons salaris altijd op de 24e, tenzij dat op een weekenddag valt. Dan krijgen we het eerder. Met de kerst krijgen we het sowieso eerder, ik dacht in principe 22 december.
  Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik krijg het dan altijd iets eerder... Normaal de 24e en dat zal in dit geval dan ook zo zijn. Voelt wel lekker als je het wat eerder krijgt ;-) (terwijl je dan juist wat langer moet wachten op de volgende keer...)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier rond de 24e & de 26e. Verder krijgen we rond de 18e ook vaak nog een extraatje. Maar dat is deze maand laat, want het is er nog niet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier wordt het altijd ingepland en krijg ik het volgens mij altijd - ongeacht of het een feestdag of weekenddag is - op de 20e. Ik zit wel bij dezelfde bank als mijn werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij ons krijgen we de betaaldagen aan het begin van het jaar aangekondigd. Ze hebben deze maand er duidelijk expres voor gekozen om een paar dagen eerder uit te betalen. Misschien moet ik onze salarisadministratie daarover toch maar eens een complimentje sturen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geen idee hoe dat ging toen ik nog werkte en nu ik AOW en pensioen krijg weet ik ook niet precies hoe het zit.
  Ben gelukkig in de omstandigheden dat een paar dagen niets uitmaakt voor mij, staat altijd wel voldoende op aan eind van de maand.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. IK krijg het altijd de 24e, dus dat zal nu ook wel weer zo zijn. Als dat op een zondag valt dan de dag erna, en anders de vrijdags in een weekend of feestdag.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...