maandag 21 maart 2016

Weekmenu week 12

Voor ons is dit de laatste week voor het salaris binnenkomt. Het is tot nu toe een vrij dure maand geweest qua boodschappen, omdat ik regelmatig wat extra bestelde bij Albert Heijn. Nu ga ik weer zelf de boodschappen doen en gaan we weer zuiniger inkopen. En deze week eten we even een beetje de voorraadkast leeg.

Maandag: worteltjes met aardappelpuree en vissticks (doorgeschoven van vorige week)

Dinsdag: goulashsoep van Zuinigaan

Woensdag: pasta met groentesaus

Donderdag: risotto met spinazie

Vrijdag: nasi

Zaterdag: brood met soep

Zondag: lasagne
Zoals jullie misschien wel is opgevallen eten wij heel regelmatig de goulashsoep van Zuinigaan! Ik vind het echt superlekker en aangezien ik vorige keer echt bizar veel bonen had besteld in de Bonus kan ik dit regelmatig koken zonder dat ik er al teveel geld aan hoef uit te geven. Ideaal, dus!! En dan komen onze aardappels tenminste ook nog eens op ;) 

Op zaterdag eten we makkelijk: soep uit pak met brood erbij. Dat is omdat we die dag op verjaardagsvisite zijn geweest in Verweggistan, dus dan zijn we laat thuis en is het handig om een keer een pak soep open te trekken. 

Voor eerste Paasdag doen we dit jaar niks bijzonders. Sander houdt niet van gourmetten. Arme ik ;)

6 opmerkingen:

 1. Wij eten ook vaak soep als snelle maaltijd. Maar tegenwoordig komt die niet meer uit pak/zak/blik maar vers. Het kost helemaal niet veel tijd (afhankelijk welke soep natuurlijk) en het is zóveel lekkerder. Ik heb jarenlang pakken en zakken gebruikt. Maar sinds ik 1x vers at wil ik niet anders meer. Als je eens een makkelijk receptje wilt, geen probleem!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha, dan is meteen duidelijk op welke dag(en) jullie familie/vrienden/kennissen niet op bezoek moeten komen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Totaal niet bedoeld als kritiek (ik zet het er maar even bij voor je het zo leest ;) ). Ook wij eten vaak als snelle maaltijd of als lunch als we weten dat het avondeten 'in de knel' komt soep met brood (hebben tenminste 1 warme maaltijd gehad). Voor deze gelegenheden heb ik zelfgemaakte soep in de vriezer staan, die ik gemaakt heb op momenten dat ik de ingrediënten goedkoop (lees: vaak gratis) kon krijgen. Voor kant-en-klare soep kiezen we liever niet meer omdat we die vaak veel te zout vinden smaken. Daarbij vind ik het stiekem ook leuk om een beetje zelf te klooien en zo steeds weer iets lekkers te maken uit wat er voor handen is.

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja ik weet het hoor.... maar deze soep hebben we nog in de voorraadkast liggen!! Een keertje gekocht toen we veel visite zouden krijgen en ik niet wist wie er mee zou blijven eten. Dus die moet toch een keertje op :)

   Verwijderen
  2. Tja, weggooien is natuurlijk ook wel weer erg zonde..

   Groetjes Lily

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)