zondag 5 juni 2016

Weekmenu voor komende week

Een weekmenu maken was nog nooit zo makkelijk! Sander en ik gaan namelijk weer het carblovers dieet volgen en dus volgen we deze week het weekmenu van de kickstart van dit dieet. We zijn nu al drie dagen bezig en ik vind dit 'dieet' goed vol te houden. Eigenlijk voelt het niet eens als een dieet, want normaal gesproken als ik minder probeer te eten word ik enorm chagrijnig en hongerig, maar daar heb ik nu dus totaal geen last van.

Het enige dat wel jammer is, is dat er ook veel vis wordt gegeten bij dit dieet. En er zijn wel vleesvervangers, maar visvervangers eigenlijk niet! Hier moeten we voor Sander nog wel een oplossing voor vinden.

Maandag: (vis)taco's met een koolsalade

Dinsdag: Nasi met roergebakken garnalen

Woensdag: Taco's met zwarte bonen

Donderdag: Pasta met groentes en vegetarische kip

Vrijdag: Vegaburger met een bonensalade

Zaterdag: Orechiette met cannelinibonen en pesto

Zondag: Zalmfilet met gepofte aardappel en een salade


We gaan ons best doen om ons zoveel mogelijk aan dit weekmenu te houden, voor zo ver dat gaat. Want Tobias' neusamandelen worden woensdag geknipt en hij krijgt dan ook buisjes. Dus het is even afwachten hoe hij daarop reageert, hoe laat we uit het ziekenhuis zijn enz, enz. Maargoed, die taco's zijn ook niet superveel werk om te maken, dus dat scheelt weer :) Daarnaast is Tobias ook dol op bonen, dus dat is ook fijn dat we iets lekkers eten na de 'operatie'.

6 opmerkingen:

 1. Waarom zou je een "visvervanger" moeten hebben? Je kunt vlees door vis vervangen en dus vis ook door een vleesvervanger.
  Overigens vind ik al die "vervangers" niet erg smakelijk. Ik hou meer van vegetarische recepten zonder deze producten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat eten jullie overdag? Brood als ontbijt en lunch?

  Deze levenswijze zou niets voor mij zijn, van koolhydraten krijg ik honger, als ik eiwit en vet eet heb ik veel minder nodig.

  Een manier om te testen welk type je bent is een appel eten en als je -zoals ik- al na uur weer trek krijgt ben je een eiwittype en als het 2-4 uur duurt voor je weer wat wilt eten kan je inderdaad beter meer koolhydraten eten en vegetarisch eten bevat meestal al veel koolhydraten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als er met Tobias niks aan de hand is na de operatie, zijn jullie begin in de middag wel weer thuis of ontslagen uit het ziekenhuis. Als het tenminste meteen in de ochtend plaatsvind. Onze zoon heeft twee keer voor buisjes gemoeten, en dat is dan 's ochtends om zeven uur melden en wachten tot je opgeroepen wordt. In ons geval, want een wat ouder kind en alleen buisjes, om half negen. Ik raad jullie dan ook aan om een leesboekje mee te nemen om het wachten met Tobias wat fijner te maken. En als hij geholpen word voor jullie zelf wat te drinken, bij ons in het ziekenhuis krijg je niks en je hoeft niet naar het restaurant te gaan want je word zomaar weer gehaald als alles goed verlopen is. Bij ons krijgen ze een ijsje in de verkoeverkamer, waar je met de andere patiënten wacht op de behandelende arts. Als het ijsje/drinken naar binnen gaat en blijft en de arts zijn goedkeuring geeft mag je weer naar huis. Wij waren meestal rond elf uur alweer thuis. Ik verwacht alleen niet dat Tobias veel zin heeft in zijn favoriete prakje, dus hopelijk vinden jullie het ook heel erg lekker:-)
  Veel succes en sterkte woensdag, het blijft toch zielig zo'n klein kindje in zo'n wit bedje. Het vervelendste vond ik het wachten tot je aan de beurt bent, wij hadden ook kindjes erbij die alleen maar huilden, dan duurt een uurtje lang hoor!
  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het een lekker menu! Dat lijkt me inderdaad wel goed te doen.

  Sterkte met de operatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met neusamandelen heb ik geen ervaring maar bij mij zijn wel keelamandelen geknipt en ik heb meerdere keren buisjes gehad. (Overigens nooit beide op 1 dag, buisjes en amandelen, lijkt mij zwaar hoor!). Alle keren herinner ik mij nog goed, hoewel ik wel iets ouder was (tussen mijn 3de en mijn 7de geloof ik ongeveer). Denk er niet te licht over, het zijn wel echte operaties. Dus de rest van de dag zal hij wel een beetje uit zijn normale doen zijn. Het zou al heel mooi zijn als hij daarna geen pijn heeft.

  En daarna, mooie oordoppen laten maken? Of staat er geen zwemmen op het programma voor deze zomer? Wij (mijn zusje en ik) mochten altijd zelf een kleurtje kiezen. Maakt het de hele toestand niet echt helemaal waard, maar toch vonden we dat wel leuk!

  Heel veel succes woensdag!
  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Er zijn wel visvervangers!
  Kijk maar in dit kookboekje:
  http://vroegevogels.vara.nl/nieuws/eerste-visvervangende-kookboek
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...