vrijdag 1 juli 2016

Rentemiddeling

Vanaf vandaag is het mogelijk om rentemiddeling aan te vragen bij de Rabobank. Dit houdt in dat het gemiddelde wordt genomen tussen je huidige rente en de momenteel geldende rente. Uiteraard moet je dan kijken naar de huidige rente die bij de looptijd past die de huidige hypotheek nog heeft. Bij ons is dit bijvoorbeeld nog 6,5 jaar, dus zouden we kunnen middelen met de nu geldende rente voor 7 jaar.

Ik heb het zelf even uitgerekend en we zouden dan van 4,1% naar 3,6% rente kunnen gaan momenteel. Een verschil van 0,5% dus. Dit zou ons per jaar toch nog wel 850 euro besparen. Opzich best interessant, dus. Al zou de rente openbreken misschien op de lange termijn nog wel goedkoper zijn, maar ik denk niet dat wij de boeterente zouden kunnen betalen.

Hoe dan ook: volgens mij is het uit laten rekenen gewoon gratis en hoef je alleen te betalen voor het wijzigen als je het ook daadwerkelijk gaat uitvoeren. Ik denk dat ik het dus nog even ga laten uitrekenen en ben benieuwd of ik het inderdaad goed heb uitgerekend.

Zouden jullie openstaan voor rentemiddeling?

8 opmerkingen:

 1. Wij hebben er naar geïnformeerd, maar onze hypotheek komt er net niet voor in aanmerking (bij obvion). Jammer de bammer. We zouden het open kunnen breken en oversluiten, maar afkoopsom is idioot hoog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ik zeker dacht te weten ergens bv die 10 jaar te blijven, misschien wel, als het idd bespaart. Maar nu kom ik er helaas ook niet voor in aanmerking. Aan de andere kant: ik ben straks sowieso af van die 5,8%.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het nog niet uitgerekend, maar ik denk dat het wel de moeite waard kan zijn. We betalen nu 5,3%.
  Ben benieuwd wat er voor jullie uitkomt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben het laten berekenen en het zou ons 7 euro per maand bruto opleveren. Niet de moeite waard dus. ( vind ik)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank je wel voor de informatie ik ga maandag gelijk informeren. Heb nu namelijk 6 procent.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vanaf 1 juli kun je bij abn amro meteen zelf uitrekenen wat de boeterente zou zijn,en wat rentemiddeling zou opleveren. Naar aanleiding van diverse blogs keek ik daar naar uit. Maar helaas... Onze boete is ruim 21000€, bij rentemiddeling zou het per maand 19€ gaan opleveren als we de rente voor 15 jaar vast zouden zetten,dat zou dan op 5,03% zijn. Bij 10 jaar zou het 12€ schelen, bij 5 jaar ruim 200€ per maand meer betalen... Toch maar niet dus ...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Weet niet meer precies hoe het zat, maar wij hebben in december de hypotheekrente bij onze hypotheek aan laten passen. Scheelt ons 200 euro in de maand. (aflossingsvrije hypotheek nog een verzekeringsgeval ding me man heeft er verstand van en ik weet het wel als ik het lees ;-) ) Hadden geluk dat onze adviseur een gaatje in de voorwaarden vond, hoefden namelijk geen cent boete te betalen. Staat nu voor 10 jaar weer vast. die 200 euro zetten we nu elke maand apart om af te lossen en te inversteren in het huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Volgens mij is het bij rentemiddeling dan zo, dat je een nieuwe rentevaste termijn aan gaat. Na afloop van de bestaande rentevaste termijn zou je sowieso een lagere rente krijgen (mits die dus laag blijft) en dan ben je met het rentemiddelingspercentage dus weer duurder uit. Moeilijk te bepalen op de langere duur dus, het blijft een gok.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)