maandag 18 juli 2016

Zindelijkheidstraining

Terwijl zo'n beetje iedereen in Nederland bezig is met het trainen van zijn/haar Pokemon, zijn wij bezig met een heel ander type training: zindelijkheidstraining! ;) We hebben al eerder een poging gedaan, maar helaas sloeg dit toen toch niet zo goed aan als we hadden gehoopt. Maar inmiddels gaat het gelukkig wel een stuk beter.

We hebben nu vaste momenten waarop hij standaard op het potje of de WC(-verkleiner) gaat. Tussendoor blijft zijn luier wel steeds langer droog en we merken ook dat hij heel goed zijn plas op kan houden tot hij op de WC gaat, maar hij geeft helaas zelf nog niks aan. Zodra wij een keer 'vergeten ' om hem erop te wijzen om te plassen dan plast hij gewoon weer in zijn luier. Ook een onderbroek onder de luier helpt hier niet bij.

De aanhouder wint, dus we houden gewoon vol. Zonder druk, maar wel gewoon elke keer aanbieden om hem op de WC te zetten. Dat vindt hij zelf trouwens ook prima, gelukkig. Alleen is het kwartje gewoon nog niet gevallen dat hij het ook zelf aan kan geven.

Ach, ooit zal hij wel zindelijk worden, toch? ;) Kan niet wachten tot we van de luiers af zijn. Al brengt dat natuurlijk ook weer uitdagingen met zich mee.


10 opmerkingen:

 1. Komt wel goed joh. T ene kind is sneller dan de ander, maar als t eenmaal zover is... Echt geweldig hoor!! Succes he

  BeantwoordenVerwijderen
 2. gewoon de luier uitlaten, heeft hij het zo door.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies, dan ben je er met een paar daagjes doorheen.

   Verwijderen
 3. Met onze oudste veel geoefend met het potje, maar zijn hoofd stond er niet naar. Hij vertikte het. Toen hij ruim drie jaar was zei ik tegen hem dat hij nu zo groot was dat hij geen luier meer nodig had voor op de dag. Hij speelde graag buiten en hij mocht twee natte broeken hebben op een dag, daarna moest hij binnenspelen. Na een week was het gepiept. 's Nachts duurde langer en zoonlief sliep zo vast dat we daar ook niet echt raad mee wisten. Net na een verhuizng rond zijn vijfde verjaardag was hij opeens in de nacht ook droog.
  Oudste zoon heeft overal zijn eigen tempo voor. Nog steeds en opjutten heeft geen zin.
  Met jongste zoon oefende ik nauwelijks. Beide zoons waren veel ziek en ik had wel wat anders aan mijn hoofd. Ik zou het tzt wel hetzelfde doen als bij de oudste. Jongste ging vaak mee naar de wc als oudste moest en keek daarbij de kunst af. Vlak voor zijn derde verjaardag verkondigde hij dat hij geen luier meer wilde. Hij was meteen dag en nacht droog. Hij was zwaar beledigd toen ik hem die eerste avond een luier aanbood. Ook weer typerend voor het karakter van deze zoon :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij ons werkte in deze fase gewoon de luier af laten en het 'mis' laten gaan.. Niet boos worden, zeggen dat hij het kan zeggen als hij moet en je met hem naar de wc kan.. Ik weet zeker, binnen no time droog! Succes ermee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zolang hij t niet voelt valt er weinig te "trainen" volgens mij.. pas als hij het voelt, kan hij het gaan aangeven en gaan trainen in het ophouden tot op de wc ???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij schrijft ze juist dat hij het wel kan ophouden, dus dan voelt hij het ook.. Als n kind 2,5 jaar gewend is aan een luier zal hij t daar ook heel snel in doen.. Daarom. Luier af! ;-)

   Verwijderen
 6. Het is inderdaad een kwestie van volhouden. Hoogstens zou je tijdens de hittegolf kunnen proberen om hem in zijn blootje te laten rondlopen thuis. Dat hielp bij ons nog wel. Dan zien ze ook wat ze doen als ze de boel laten lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier precies hetzelfde. Ik kan hem makkelijk een dag droog houden alleen dan moet ik hem iedere 2 uur op de wc zetten. Zelf geeft hij niks aan. Hij vindt t ook niet vies als z'n broek nat wordt. Beloningssysteem werkt prima om hem een plasje op de pot te laten doen . Maar hij komt er niet zelf mee. Vorige week er even mee gestopt. Begin in september nog wel een keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier loopt hij ook lekker in zijn blote billen rond hoor. Ik was er helemaal klaar mee. Hij maakte er telkens een drama van, kost geld en zin hadden we er ook niet in. Ik zie wel wanneer hij zijn broek/onderbroek terug krijgt. Voorlopig blijf ik even thuis en met die hittegolf heeft hij het nog niet nodig. In twee dagen nu 2 ongelukjes - ik vind het helemaal mooi!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)