vrijdag 5 augustus 2016

Maandelijks extra aflossen

Om ons doel te bereiken om de hypotheek onder de 170,000 euro te krijgen moesten we nog 3.250 euro aflossen dit jaar. Dat wordt nog een uitdaging, schreef ik al eerder. Maar wel een uitdaging die we graag willen behalen. Vandaar dat we de komende maanden elke maand een extra aflossing gaan doen zodra mijn salaris is binnengekomen. Het maandbedrag wordt dan ook elke maand weer een klein beetje lager en zo wordt het steeds makkelijker om dit vol te houden.

Vandaag was het dus zover en hebben we 300 euro overgemaakt. Dit scheelt ons elke maand 1 euro aan rente en daarnaast ook een klein beetje aan maandelijkse aflossing, omdat wij altijd kiezen voor lastenverlichting. Maar hoeveel dat scheelt dat verandert elke maand weer, dus dat is elke keer weer een verrassing. We zouden het wel uit kunnen rekenen, maar het is niet zo heel belangrijk voor ons; het moet toch ooit betaalt worden! Terwijl we rente juist weggegooid geld vinden en er het liefst zo min mogelijk aan betalen natuurlijk.

We zitten nu dan op 6.550 extra afgelost. Bij 7.500 willen we het gaan vieren met een etentje bij het restaurant van Jamie Oliver. Hier willen we eigenlijk al heel lang naartoe, maar omdat we elke keer vergeten te reserveren is het nog niet gelukt.

Hoe gaat het inmiddels bij jullie met aflossen?

7 opmerkingen:

 1. Bij ons voorspoedig. Al 2600 euro afgelost op de hypotheek dit jaar en 7400 euro op de restschuld. De rest van het jaar lossen we alleen maar af op de restschuld

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zijn net verhuisd naar onze nieuwe woning. Daardoor zijn onze lasten zo een beetje gehalveerd. Dat gedeelte dat we eerder niet over hadden gaan we gebruiken voor een aantal doelen oa versneld aflossen. Maar daar ga ik binnenkort dieper op in op mijn blog.
  Jullie zijn in elk geval goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed hoor! Alweer een nieuwe mijlpaal in zicht voor jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Succes met de uitdaging!
  Wij zitten voor op schema. Onze maandelijkse bruto lasten zijn nu onder de 600 euro bruto per maand. Waarschijnlijk kunnen we komende maand weer een flinke extra aflossing doen. We hebben nu nog maar een derde van de waarde van ons huis als hypotheek :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed bezig! Ik heb voorlopig even niets af te lossen, want heb deze week alles afgelost (🎊). Maar wel sparen voor een nieuw huis. Ons doel van het kaliber 'durven we nog niet helemaal uit te spreken' is een ton in drie jaar bij elkaar sparen. Wel inclusief het beetje dat ik nog uit mijn huis heb gehaald en wat vriend hopelijk straks uit zijn huis haalt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi bedragje weer! Hopelijk redden jullie de uitdaging precies dit jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed bezig! Ik ben benieuwd waarom je kiest voor lastenverlichting. Kun je dat een keer uitleggen? (of staat het al ergens?)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...