maandag 26 september 2016

De 5 grootste kostenposten van September

Jaja, het is weer zo ver: een blogje met onze top 5 van grootste kostenposten van de afgelopen maand! Het is een drukke maand geweest en we hebben veel geld uitgegeven. Veel van de uitgaves werden gedaan van geld dat we in vorige maanden hadden gereserveerd. Dus misschien is het deze maand ook wel interessant om de percentages van de inkomsten te geven:


 • 43% was Sanders salaris
 • 22,7% reserveringen
 • 14,8% teruggave van de zonnepanelen
 • 10,3% mijn salaris
 • 7,4% kinderopvangtoeslag en hypotheekrente-aftrek

En dan nu de kostenposten:

1. Flexgeld - 27,2%

Er is deze maand nogal veel uitgegeven aan vanalles en nog wat. Een weekendje weg, een midweekje Centerparks, de kosten voor het huren van de auto met de trouwerij van mijn zusje... Al deze zaken bij elkaar kostten een enorme berg geld, waar we gelukkig al wat voor gereserveerd hadden. 

2. Hypotheek - 20%

We deden weer een kleine extra aflossing van 350 euro en zitten nu bijna op 7.500 euro aan extra aflossingen. 

3. Uitstapjes - 9,9%

Aan uitstapjes tijdens onze vakantie gaven we ook nog eens een hoop geld uit. Volgende maand gaan we dat eens helemaal anders doen, want ik vind dit wel heel erg veel geld!

4. Tobias - 8,9%

De leukste kostenpost in het rijtje! ;) We kochten deze maand een nieuw bed met matras en beddengoed erbij. Vandaar de vrij hoge kosten deze maand, maar dit was dus een van de posten waar we voor hadden gereserveerd.

5. Kinderopvang - 7,6%

Nog iets meer dan een jaar en dan zijn we in elk geval van deze kostenpost af. Schoolgeld is gelukkig een stuk minder, dus dat zal wel enorm gaan schelen!

5 opmerkingen:

 1. Goed zeg, weer een aflossing. Daar heb je niet eens over geblogd volgens mij ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reken je reserveringen mee als inkomsten? Hoe leg je dat precies allemaal vast in je administratie, want dat is toch gewoon onttrekking van je spaargeld?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op het moment dat ik geld overmaak van de betaalrekening naar de spaarrekening dan schrijf ik dan weg als een reservering en op het moment dat ik het weer terugschrijf schrijf ik het terug als inkomsten onder diezelfde post. Dus uiteindelijk kom ik dan op 0 uit (of hoger als ik dat jaar meer heb gereserveerd dan dat er uiteindelijk is uitgegeven.)

   Ik ben geen boekhoudkundige. Het werkt zo voor mij, dus ik vind het prima zo.

   Verwijderen
 3. Dat lijkt me best een voordeel inderdaad als je kind naar school gaat, dat je minder kwijt bent aan de opvang. Schoolgeld is inderdaad veel minder.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)