dinsdag 13 september 2016

Laptop stuk; even offline!

De komende dagen / weken zal ik even wat minder online zijn. Helaas is dit jaar zowel mijn eigen laptop als onze reserve laptop kapot gegaan. Ik kan nu dus alleen op de telefoon mijn blogs tikken.

Het is wel balen. Vorige maand heb ik ook al mijn telefoon moeten vervangen. Die maand daarvoor ging de vaatwasser kapot... Onze reserve voor dit soort zaken is dus bijna leeg momenteel. Dus even wachten tot we weer voldoende budget hebben. Uiteraard kunnen we het uit een ander potje lenen, maar een laptop is niet zo belangrijk dat ik hem direct moet vervangen.

Zou jij je laptop direct (kunnen) vervangen?

10 opmerkingen:

 1. Wat balen zeg! Ik zou er flink van balen als de mijne kapot zou zijn. Ik zou hem vervangen zodra ik het geld ervoor heb en niet overhaast een goedkoper model kiezen. Wel gelijk een goede kieze, dan maar wat langet wachten. Ik heb wel nog een tablet waar ik mee kan werken, al iets makkelijker dan een telefoon. Is repareren nog een optie?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik heb ook een reservepotje voor dit soort vervangingen... maar ik denk ook niet dat ik daaruit een nieuwe telefoon, vaatwasser én computer kan kopen in een paar weken tijd. Ik zou de telefoon het beste kunnen missen van de drie. Even met een oude reservetelefoon zou ik beter trekken dan zonder laptop. Maar ik ben dan ook bijna vergroeid met mijn laptop. En ja, die vaatwasser... die wil ik ook echt niet missen met de bergen afwas die zich hier in elke dag ophopen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We hebben genoeg buffer om een nieuwe laptop aan te schaffen. De mijne zit ondertussen ook tegen vervanging aan, hij is 8 jaar oud en ontzettend traag aan het worden. Toch wacht ik nog even tot hij helemaal de geest geeft. Ik gebruik mijn laptop namelijk echt alleen voor mijn blog, de rest doe ik via mijn smartphone. Bloggen doe ik overigens niet via mijn smartphone, dat vind ik toch net wat minder fijn werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als mijn computer stuk gaat heb ik binnen een paar dagen een nieuwe in huis. Kan absoluut niet zonder computer, ook vanwege het werk van mijn man. Ik doe daarvoor de administratie en de bankzaken. Deze wil ik echt niet op de mobiel doen.
  Maar zover zal het hier niet komen, want meestal merk je wek dat je computer/laptop wat minder wordt en dan beginnen we ons te oriënteren wat er allemaal in moet en wat hij mag kosten. Manlief zet hem dan ook altijd zelf in elkaar.
  Maar balen voor je dat alles tegelijk stuk gaat.

  Groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb geen laptop pc of tablet. Alleen de telefoon. Geen keuze uit budget maar ik vind het totaal niet belangrijk/noodzakelijk om te hebben. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super jammer!!' Voor de laptops en je geweldige stukjes , mis het nu al

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb een 10 jaar oude Sony Viao die het sinds maandag niet meer doet. Ikmhad hem weggebracht voor een nieuwe hard drive, maar die was in orde. De laptop reparateur zei het ligt ws aan Windows 10 en die wordt verwijderd en terug naar 7 en dat voor 40€. Hele aardige kleine repair shop dichtbij. En ik hoef gelukkig geen nieuwe laptop. Ikmhenruik die alleen voor opleiding, schrijven enzo. -

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik zou ook niet zonder willen.. hou alle financien bij in excel, maar ook mijn gewerkte uren die ik elke maand moet factureren via het gastouderbureau.. kan dat anders doen, maar zou niet anders willen. beide bestanden zijn gelinkt aan elkaar, waardoor mijn inkomsten vanuit mn uren bestand gelijk staan in het financiele bestand ;) zou kort zonder kunnen maar echt niet lang :p

  maar als het budget op is, is t op.. ;) dus verstandige keus dan idd

  BeantwoordenVerwijderen
 9. je had je laptop toch nog niet zo lang? heb je nog garantie?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja ik heb er wel paar honderd euro voor, maar toen ik over de mijne een glas cola had gegooid heb ik er een op MP gekocht voor 90 euro, precies wat ik wilde met mat scherm.

  Ik begrijp niet dat mensen alleen en mobiel/tablet kunnen gebruiken voor alles. Je wil toch ook wel eens wat e-mails en PDF's opslaan voor de administratie? Of zetten jullie alles in the cloud.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)