woensdag 7 september 2016

Herinneringenboekje en bullet journal

Met het gevaar om compleet afgefakkeld te worden door de consuminder-community schrijf ik dit blogje. Wees aardig in de comments alstjeblieft. :)

Zoals ik wel eens heb door laten schemeren op mijn blog hoe ik al een aardig tijdje een bullet journal bij. Dit is een methode om alles wat je wilt doen te organiseren met lijstjes, tabelletjes enzovoort. Er zit een heel systeem achter dat in eerste instantie een beetje ingewikkeld aanvoelt, maar als je er eenmaal mee werkt is het heel prettig en ik krijg opeens een stuk meer gedaan, dus ik ben er enthousiast over. En ben sinds enkele maanden ook actief op Facebook in de groep Bullet Journal Junkies, een groep die helemaal over bullet journallen gaat en waar ik veel tips vandaan haal. Het is trouwens niet alleen lijstjes bijhouden - mensen versieren hun planner ook met tekeningen, sierletters, enz enz. Het is een hobby met een nuttige component, eigenlijk. ;)

In april kocht ik bij de HEMA een nieuw notitieboekje en dat was inmiddels bijna vol - ik verwacht er nog tot het eind van de maand mee vol te houden. Dus er moest een nieuw boekje komen. Opzich voldeed het boekje prima, maar op de Facebook groep was een hele groep die enorm enthousiast was over de boekjes van Leuchtturm - deze boekjes kosten 15,95 tot 20,95, afhankelijk van waar je ze koopt en ook van de versie die je koopt.

Maargoed: na lang wikken en wegen of ik voor een HEMA of voor een Leuchtturm zou gaan heb ik toch de knoop doorgehakt en kocht twee Leuchtturms: eentje met dot grid en eentje met lijntjes. De bedoeling was dat ik die met stipjes zou gaan gebruiken om de financien in bij te houden en die met lijntjes voor mijn nieuwe bullet journal. Maar toen kwam ik er dus achter dat die met stipjes echt zoooo veel handiger is voor bullet journallen, dat ik nu heb besloten om van die met lijntjes een herinneringenboekje voor Tobias te maken. En dan nog maar eentje met dot grid te kopen om mijn bullet journal in bij te gaan houden.

Eerlijk gezegd heb ik nooit begrepen waarom mensen zoveel geld in een hobby steken, maar nu ik zelf een hobby heb gevonden waar ik enthousiast van word begrijp ik het opeens een stuk beter! Maar straks kan ik in elk geval een flinke tijd vooruit met opschrijfboekjes en dan is het ook weer even gedaan met de dure aankopen!

Wat is jouw duurste hobby?

24 opmerkingen:

 1. Je bent toch zeker baas over je eigen portemonnee. Als het er financieel afkan en je hebt er veel plezier in, doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me superhandig zo´n bulletjournal. Ik gebruik nu een to do boekje waar ik best wel veel info in schrijf, maar de info terugvinden is lastig.

  De hobby achter de bullet journal snap ik wel, op de middelbare school was ik ook zo creatief in mijn agenda. Heerlijk.

  N.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh joh, geweldig toch! Ik kan mijn wol ook bij Zeeman kopen, maar inmiddels ben ik er achter dat de echte merken veel fijner werken. Duurder ja, maar je koop toch ook een stuk plezier en werkgemak.
  Geniet van je aankopen! En je consumindert toch om juist die dingen te kunnen doen die je belangrijk vindt? Als je er nu ruzie met Sander om zou krijgen, dan zou het een ander verhaal zijn. Maar hoera voor het "eigen keuzes mogen maken"! Laat je er een keer een foto van zien, ben erg nieuwsgierig nu!
  Lieve groet, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is toch hartstikke fijn om een hobby te hebben, en je werkt er ook nog eens voor. Dus hartstikke leuk toch als je geld uitgeeft aan iets wat je hartstikke leuk vind. En fotoboeken zijn ook duur, dus dan geeft het toch ook niks dat je zo'n schrift voor Tobias met zijn herinneringen gebruikt. Een scrapboek zelf maken kost ook geld, al dat papier en toevoegingen.
  Ik maak kaartjes en mijn duurste aankoop is 100 euro voor een cuttlebug, maar er ligt voor een kapitaal aan spullen in mijn hobbykamer. Want de stanzen die je er voor nodig hebt zijn per stuk ook vrij prijzig, zo een tientje. Maar ik ben van de straat en ik rook en drink niet.
  Dus geniet ervan zou ik zeggen.
  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waaat?? Zo duur??? Nee joh, grapje hoor
  Je moet je geld toch ergens aan uitgeven, en een fijne hobby is toch een prima bestemming.
  Zelf ben ik te ongeduldig voor een bulletjournal. Heb me er wel eens in verdiept, maar vond het teveel gedoe. Maak liever gewoon digitale lijstjes en planningen. Kan ik er ook altijd bij, terwijl ik zo'n boekje steevast ergens anders zou hebben liggen als waar ik zelf ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoe werkt het dan? Ik snap er niks van als ik op zo'n fb pagina kijk.. (Van een open groep dan)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je op Youtube zoekt naar bullet journal dan staat daar een filmpje van Ryder Carol die uitlegt hoe het basissysteem werkt :) HIj heeft het verzonnen in eerste instantie. De versierseltjes en sierletters zijn er later bijgekomen.

   Verwijderen
 7. Ik ben een groot Moleskine fan. Tekenboekjes, schrijfboekjes, schilderboekjes etc etc. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Ook rond de € 20 minimaal. Maar oh wat word ik gelukkig van 'de winkel uitlopen met zo'n boekje' :)

  Ik snap je hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou nou, als je hier al om afgefakkeld moet worden... Ik vind het belangrijker dat je dure aanschaffen weloverwogen doet. En volgens mij zijn die boekjes bij jou, gezien het plezier dat je eruit haalt, de aanschafprijs dubbel en dwars waard ;-)

  Mijn hobby is duurder. Ik brouw thuis bier. Nou levert me dat ook wel weer wat op, want als fervente bierdrinker drink ik nu dus bijna alleen nog maar mijn eigen bier en kom bijna nooit meer in de bierwinkel. Ik zou het eens moeten uitrekenen wat de hobby mij per saldo kost. Ik geef er naar schatting zo'n 100 euro per kwartaal aan uit, maar daar drink ik dus ook bier van (en deel het uit / geef het weg).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Voor mij is dat een set potloden van het merk Faber castell type polychromos. Ik heb de versie van 120 stuks in een houten kist. Dan praat je dus over 250-300 euro voor potloden. Ja het is een hele hoop geld. Maar ik ben er nog steeds heel blij mee, gebruik ze dagelijks en vind het elke euro waard. O en ik durf het bijna niet te bekennen. Want ik wilde ook wel eens potloden proberen op een wat basis dus kwam de postbode vorige weer een set langs brengen van 150 stuk prismacolour premier potloden. Aan deze moet ik nog heel erg wennen en weet niet zo goed wat ik er van vind. Ik weet zeker dat meren deel mij voor gek verklaard maar dat is dan maar zo. Ieder zijn hobby denk ik dan.

  Geniet van je boekjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij potloden merk je heeel duidelijk verschil tussen goedkoop en duurder, vind ik. Dus ik begrijp het wel. Ben nu dan wel benieuwd wat jouw hobby is: kleurplaten of tekenen? :)

   Verwijderen
  2. Zeker weten. Ik heb van die dure van Gogh potloden. Zit veel meer pigment in dan in goedkope potloden.

   Verwijderen
 10. Ik heb net bullet journaling ontdekt en mijn eerste aanschaf was ook gelijk een Leuchtturm, wel een met lijntjes. Ik ga de FB pagina eens opzoeken. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Er zijn duurder hobby's dus ik zou me er niet te druk om maken. Geen idee wat bullet journaling is, maar het klinkt eigenlijk als iets praktisch voor je dagelijks leven dus het is nog een nuttige hobby ook.
  Ik denk dat mijn duurste hobby de moestuin is. Ik investeer er redelijk wat geld in, maar niet altijd de tijd waardoor het niet optimaal rendeert. Maar ach, ik heb er op mijn manier lol van en daar gaat het om :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. IK had er nog nooit van gehoord, van bullet journaling, maar als lijstjes-fetisjist spreekt het me wel aan. Alleen ben ik wat bevreesd dat het snel een rommeltje wordt... ik beschik niet over een net handschrift en ook niet over tekentalent. Helaas :( Op internet zie ik de meest prachtige creaties voorbij komen.... werkt iedereen zo mooi? Kun je misschien eens een onderdeel van jou BJ delen? Enige nadeel wat ik zie is het analoge. Da's ook het voordeel, maar met de (saaie) digitale lijstjes die ik nu bijhou is het wel makkelijk deze te delen met de wederhelft...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor, lang niet iedereen werkt zo mooi! In principe is het systeem ooit bedacht om vooral functioneel te zijn. Tot een aantal creatievelingen er ook mee aan de slag gingen en gingen versieren. Toen ik ermee begon in April 2015 was dat nog niet zo van de grond gekomen, dat bullet journal versieren.

   Verwijderen
 13. geen echte hobbies.. heel soms in een vakantie lezen.. ebooks tegenwoordig, dus ook goedkoop.. koop de meeste dingen voor mn werk of eigen kinderen.. verder geen hobbies.. vooral bezig met eigen en opvangkids en zo niet, dan huishouden inhalen.. erg saai helaas ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ik ben ook wel gek op lijstjes, maar ken mezelf.. meer tijd steken in de lijstjes dan in daadwerkelijk doen wat er op staat... ?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mijn duurste hobby is fotograferen. Alhoewel, die blog kan ook wel in de papieren gaan lopen, heb ik gemerkt. Nou ja.
  Ben je zo geschrokken van eerdere comments dat je die waarschuwing nodig had? Hopelijk is dat nu over, ik lees alleen maar lieve reacties deze keer :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fotograferen is zeker een dure hobby, ik schrik soms echt als ik zie wat mensen uitgeven aan een objectief of lens! ;)

   In het verleden heb ik wel eens veel commentaar gekregen op aankopen, ja. Niet iedereen begrijpt altijd alle keuzes die wij maken. Dat hoeft ook niet. Maar als je dan zelf ergens heel blij mee bent en anderen kraken het af, dan word ik daar niet blij van. Vandaar de waarschuwing.

   Verwijderen
 16. Ik ben dol op notitieboekjes en kan je enthousiasme helemaal voorstellen. Heerlijk dat je zo'n leuke nieuwe hobby hebt gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Deze hobby is en nuttig en je wordt er blij van. Dus blijven doen.
  En je portemonnee kan dit boekje trekken.
  Dusssss. doen?
  Makers van echt goede boekjes (waar jij dus echt van geniet, omdat je die zo vaak pakt en gebruikt), mogen toch ook een eerlijke boterham verdienen? Kwaliteit mag best beloond worden, zeker door mensen die ervan genieten. Of het dan boekjes, potloden, of bier betreft, meesters in hun vak mogen betaald worden.
  Vinnik.
  Zeker als mensen zich er niet voor in de schulden hoeven te steken.
  En bij jou is het zelfs zo dat je beter met je financien omgaat door die journals. Dus volgens de boekhouder heet het dan toch "investering"? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik word helemaal enthousiast van je blog... Ik kende dit helemaal niet, maar na enige speurwerk ben ik helemaal om! Ik ben benieuwd naar je eventuele video !!!

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)