zaterdag 8 oktober 2016

Kinderboekenweek: Tobias' 3 favoriete boekjes

Deze week is het kinderboekenweek! Wij proberen er een gewoonte van te maken om tijdens deze week een (prenten)boek voor Tobias te kopen. En o, o, wat vind ik dat toch vervelend ;) Maarja, het moet maar he?? :P Net als het schrijven van een blog over Tobias' favoriete boeken. Hier is die van vorig jaar.

Tobias begint inmiddels echt een eigen voorkeur te krijgen voor boekjes, Dit merk je vooral omdat hij altijd deze boekjes uitkiest als hij zelf mag kiezen. Ik heb zijn 3 toppers op een rijtje gezet:

1. Het boek zonder tekeningen

Tobias is echt helemaal dol op dit boek. Als het aan hem zou liggen zouden we dit boek elke avond voorlezen. Hij snapt ook echt dat het allemaal gekke woorden zijn en hij vindt het elke keer weer geweldig als hij ons dingen kan laten zeggen als 'poepiekont' en 'robotaap'. Kortom: dit boek was inderdaad een schot in de roos!

2. Over de kleine mol die wilde weten wie er op zijn kop heeft gepoept

Ik zie hier een terugkerend thema ;) Tobias is blijkbaar dol op verhalen over poepjes. Dit boek blijft hij ook maar interessant vinden. En het is ook een heel leuk boekje, moet ik eerlijk toegeven! (Grappig detail: vorig jaar raadde iemand dit boekje aan en toen vond Tobias het nog helemaal niets! Nu inmiddels dus wel!!)

3. Gonnie en Gijsje .... en Ollie natuurlijk!

Ik weet het niet 100% zeker meer, maar volgens mij had ik dit boek vorig jaar voor kinderboekenweek gekocht op aanraden van Jenny Greenteeth en Lis. En het is een echte favoriet van Tobias, samen met het flapjesboek van Gonnie en Gijsje. Hij weet alle namen van de gansjes uit zijn hoofd en vindt het vooral grappig als Ollie uit zijn ei komt. Dit boek wordt daarom dus ook heel regelmatig voorgelezen.


En dan nu dezelfde vraag als vorig jaar: welke boekjes lazen jullie kids graag op (bijna) 3 jarige leeftijd?

7 opmerkingen:

 1. Onze dochter is ook pas twee, maar is helemaal weg van Sesamstraat boekjes, maakt niet uit welke. En sinds kort ook Floortje maar weet even niet wie dat geschreven heeft

  BeantwoordenVerwijderen
 2. we gaan op berenjacht, zelfs nu ze 11 is vinden we die nog leuk. Lieselotje de hele serie. De mooiste vis van de zee.
  En voor wat ouder: het poepkasteel van de bende van 4.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zoon las ik altijd op die leeftijd de boeken van Disney boekenclub voor. Dochter vond voorlezen tot ruim haar derde niks aan. Een klein verhaaltje van Dikkie Dik of Jip en Janneke vond ze wel aardig. Nu ze vier is vind ze het heerlijk om voor gelezen te worden en daarna "leest" ze het boek zelf na. Nu lezen we van alles en heeft ze geen favoriet. Toen zoon vier was las ik de boeken van Boef en Agent veel voor en Koekjes, ook erg leuk. Was destijds boek van de week en te koop voor 5 euro, leuk prijsje voor een heel erg leuk boek.
  En twee kinderen uit hetzelfde gezin de een vind lezen geweldig en de andere vind er niks aan op jonge leeftijd en nu dus andersom want zoon(8) leest alleen nog maar verplicht of de ondertiteling bij een film/serie.
  Groetjes Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier twee fans van Boer Boris. Maar ook Raad eens hoeveel ik van je houd wordt vaak gekozen en De 5 brandweermannetjes. Die laatste is een beetje ouderwets maar wel heel leuk!
  Goed dat je die van de mol noemt, die vind ik zelf erg leuk dus ga ik op een verlangen lijstje zetten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gonnie en Gijsje vond ik ook geweldig!
  De Grote Beer van Carry Slee over een klas van groep 1 tot aan groep 8 is hier ook al jaren favoriet. Is misschien ook wel een aanrader voor Thomas, voor de tijd dat hij bijna naar school gaat? (De verhalen over de kleuterklas dan). Zo herkenbaar allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Rupsje nooit genoeg, de Dick Brunaboekjes, Jip en Janneke. Dit was wel half jaren 70. Lidy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. alles van julia donaldson, adam stower, annie mg schmidt, max veldhuis, eric carle. de versjesboeken van Marianne Busser & Ron Schröder. Zoekboeken als de gele ballon, doe-boeken als 'een boek' van Tullet.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)