woensdag 2 november 2016

De terrible twos zijn voorbij!

Vandaag is Tobias dan écht jarig en zijn de zogenaamde 'terrible twos' voorbij. Om eerlijk te zijn: zo erg vond ik ze niet! Ik vond het afgelopen jaar juist ontzettend leuk en we zijn er eigenlijk compleet zonder kleerscheuren doorheen gekomen.

Natuurlijk heeft Tobias inmiddels ook wel een flink eigen willetje en dat laat hij ook best wel eens gelden. Maar met humor en creativiteit lukt het eigenlijk prima om hier mee om te gaan. Misschien helpt het ook wel dat ik me niet snel schaam en er eigenlijk alleen maar om kan lachen als meneer opeens staat te stampvoeten omdat hij iets anders wil dan ik. Bovendien maak ik niet snel ergens een strijd van; alleen de dingen die ik echt heel erg belangrijk vind, daar ga ik echt de strijd voor aan. Maar niet over of Tobias hagelslag of pindakaas op brood wil.

Nee, wat mij betreft had Tobias best nog wat langer twee mogen blijven. Ik vond het een geweldig jaar waarin hij zó ontzettend veel is gegroeid. Hij heeft goed leren praten, hij heeft geleerd om samen met andere kinderen te spelen, hij kan zelf zijn (onder)broek aantrekken, is zindelijk geworden en hij kan zelfs al een klein beetje zelf zijn speelgoed opruimen.

Kortom: voor ons waren de terrible twos helemaal niet zo vreselijk. Van mij mag het de 'prima peuterleeftijd' heten!


10 opmerkingen:

 1. fijn dat je het als een leuk jaar hebt ervaren!! :D en natuurlijk gefeliciteerd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je slaat de spijker op zijn kop, humor en creativiteit zijn inderdaad de sleutel om het opvoeden leuk te houden. Op die manier gaan jullie vast fluitend door alle levensfasen en de daarbij behorende bijzondere momenten van Tobias.

  N.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met de jarige Tobias!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd nogmaals!
  Ja, ik vond het ook niet zo'n zwaar, 2 jaar. Nee, dan 3... :-) Nee hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van harte gefeliciteerd met je zoon. Maak er samen een leuke dag van.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk, zo'n peuter. Maar als driejarige zijn ze ook leuk hoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd! Ik vond die "peuterpuberteit" ook wel meevallen, maar ik heb er nog 2 die bijna 2 zijn, dus ik wacht nog even af.. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd, enne iedere leeftijd heeft zo voors en tegens;)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)