vrijdag 4 november 2016

Onze schoencadeautjes planning

Over een weekje is de aankomst van Sinterklaas. Tobias mag vanaf dat moment twee keer per week zijn schoentje gaan zetten: op zaterdag en woensdag. En het is mijn bedoeling om er dan elke keer iets niet-materieels of iets eetbaars in te doen, want:

 • We hebben al bizar veel speelgoed
 • Op sinterklaasavond krijgt Tobias van mijn schoonfamilie ook alweer een hoop spulletjes waarschijnlijk en ook krijgt hij nog een leuk cadeau als we sinterklaas op het werk vieren
 • Ik vind het zelf gewoon leuker!

In totaal hebben we 7 ideetjes nodig. Ik had zelf al een paar ideetjes bedacht:
 • Zwemtickets om een keer met zijn drietjes te gaan zwemmen
 • Ingrediënten om zelf kruidnootjes te maken 
 • Iets van snoep. Een kleine chocoladeletter of chocoladecentjes. Zoiets.
De overige 4 cadeautjes, daar moet ik dan nog even mijn hoofd over breken. Misschien ook nog een keer pepernoten bakken, maar dat ligt eraan hoe leuk dat Tobias het vindt om kruidnootjes te maken. Tot nu toe is hij in elk geval een groot fan van koekjes bakken, dus ik denk dat hij het wel erg leuk zal vinden.  

Hebben jullie misschien nog leuke tips voor immateriele cadeautjes? :)

19 opmerkingen:

 1. Onze kinderen vonden een mandarijntje van Sinterklaas altijd veel lekkerder dan onze eigen mandarijntjes :-)
  En chocolademuntjes vonden ze ook geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vond mandarijntjes vroeger ook heel leuk in mn schoen! & nieuwe sokken misschien? Of is dat ook materieel? :)

  Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sokken zijn natuurlijk wel iets materieels, maar wel heel handig! Het verdwijnt in elk geval dan niet tussen zijn speelgoed. Bedankt voor de tip! :)

   Verwijderen
  2. Hier zijn ze helemaal in de gloria met een pyjama van Sinterklaas. Ze hebben er het er de rest van het jaar over!

   Verwijderen
 3. Een leuk boekje?
  Of iets knutseligs?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben het altijd 1 keer per week gedaan, dan ben je er bijna:) anne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Slim dat je een planning maakt! Wij hebben meer dan eens gehad dat we naar bed wilden gaan en ineens die wortel nog uit die schoentjes zagen steken...
  Wij doen er ook regelmatig iets nuttigs in: nieuwe sokken of onderbroeken of zo. Wel materieel maar geen speelgoed. Kruidnootjes-ingrediënten vind ik ook een leuke!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij doen vaak iets van potloden, krijtjes, papier. Aangezien dit veel viltig gebruikt word, is dit in een jaar ook echt op en zijn de kinderen toe aan nieuw..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Misschien meer bonnen voor 'doe-dingen'? Zoals een keer het avond-eten kiezen of nog een uitje zoals het zwemmen, bijvoorbeeld naar de kinderboerderij ofzo.
  Wij kregen ook standaard een adventskalender (met plaatjes, zonder chocola), dat is wel materieel maar blijft ook weer niet eeuwig in huis en geeft toch een maand plezier. Wel begonnen wij na sinterklaas, dus 6 december mochten er al een hoop deurtjes open.

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mogen kiezen wat er de volgende dag wordt gegeten?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Op 1 december een adventskalender. Bij Lidl 99 cent.
  Lijkt heel wat en hij heeft een maand lol.
  Onze kinderen wel vroeger.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Moet ik toch even beschamend bekennen dat ik er niet mee weg kom om geen speelgoed in de schoenen te doen, maar ik hou het wel klein. Ik heb vroeger toen het uitpakken belangrijker was dan wat er in zat wel vaak kleding gegeven. Maar inmiddels zijn mijn kinderen 6, 9 en 11 en hebben de overtuiging dat ze speelgoed van Sinterklaas horen te krijgen.
  Ik vind het niet heel erg, wij zijn hier allevijf groot Lego fans dus daar een klein setje van is altijd goed en wij hebben dan ook weinig ander speelgoed (waar bijna niet naar omgekeken word).
  Als zakvulling op pakjesavond doe ik wel ook altijd nuttige dingen erbij, maar dan is het ook en-en: en speelgoed en andere dingen zoals een chocoladeletter of kleding.
  Schoenen zetten doen we hier wel maar 1x per week; op vrijdag zodat ze er het hele weekend mee kunnen spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bij ons mogen ze ook 2 x per week de schoen zetten en we geven dan kleinigheden die ze misschien anders toch wel een keer zouden krijgen (kwestie van even opsparen), een pyjama, adventkalender, oefenboekjes (vinden ze hier fantastisch), een tangle, een mini-legosetje, en een spionnenpen (Hema). Snoep doe ik uit overtuiging niet. Dat krijgen ze echt al veel te veel bij de opa's en oma's (die hun eigen kinderen nooit snoep gaven maar nu dus er geen enkel kwaad in zien hun kleinkinderen vol suiker te proppen). Van ons krijgen ze op sinterklaasavond zelf nog een lactosevrije chocoladeletters, twee uitjes (dierentuin en Freek vonk), een kleiner cadeau en een wat groter cadeau en mogelijk nog iets uit de categorie 'leuk&nuttig')

  BeantwoordenVerwijderen
 12. hier bewust een x pepernoten etc. idd ook geen cadeaus. we hebben al een huis vol... zwemkaartjes durf ik niet aan, want dat moet maar net uitkomen in de drukke weekenden (en dochter kan zoiets echt niet uitstellen, vind dat veel te leuk dus wil dan t liefst die dag nog :p) gelukkig slapen ze op vrijdag bij mn schoonouders, daar krijgen ze ook wat in hun schoen,dus ik probeer t hooguit 1x per week te doen.. vaak gaan ze nog eens logeren bij mn schoonzus in die periode.. dochter vraagt nu al waarom ze bij tante altijd een cadeau in hun schoen krijgen en bij ons snoep :p (maar ze is 7..dus gaat dingen beter snappen:p ben bang dat dit t laatste jaar is voor haar :p )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ben benieuwd trouwens of zoontje t dit jaar niet weer doodeng vindt... vorig jaar durfde hij niet te gaan slapen omdat zwarte piet binnen zou komen om wat in de schoen te doen... (toen moest mama eerst even plassen ;) om daarna in de schoen tekijken of hij niet al heel stil stiekem geweest was zodat hij daarna lekker kon gaan slapen :p)

   Verwijderen
 13. Hier zetten ze 1 keer de schoen: als sinterklaas in Nederland aankomt. Daar gaat dan iets lekkers en een kleinigheidje in.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)