donderdag 22 november 2018

Black Friday

Morgen is het black friday. Ik hou het zelf niet zo in de gaten, maar je kunt er haast niet meer omheen, aangezien er overal voor geadverteerd wordt. Black friday is overgewaaid uit Amerika, waar vandaag Thanksgiving wordt gevierd. De dag na Thanksgiving zijn veel mensen vrij en in Amerika wordt dat dan gezien als het startsein om kerstcadeautjes te gaan kopen. Door middel van goede aanbiedingen proberen bedrijven dan mensen naar hun bedrijf te 'lokken'.

In Nederland vieren we natuurlijk geen Thanksgiving, maar desondanks doen er wel steeds meer bedrijven mee aan black friday. Sterker nog: sommige bedrijven maken er een hele week van en zijn inmiddels al gestart met kortingen.

Toch zet ik er wel mijn vraagtekens bij of het echt zo goedkoop is. Ik heb wel het idee dat bedrijven de weken vóór black friday de prijzen omhoog gooien om dan met black friday te kunnen 'stunten'. De adviesprijs ligt sowieso vaak wel hoger dan wat bedrijven er daadwerkelijk voor vragen, dus dat is niet zo heel speciaal eigenlijk. Ik heb soms wel het gevoel dat mensen zich dan heel erg laten meeslepen door zo'n 'speciale' dag, eigenlijk. 

Hoe dan ook: als ik nu iets nodig zou hebben zou ik wel even kijken of ik het met black friday goedkoop zou kunnen aanschaffen. Maar op het moment hebben we niet echt iets nodig en de dingen die ik wél wil kopen zijn niet in de aanbieding. Dus we laten het maar even voor wat het is morgen...

Gaan jullie actief op zoek naar black friday deals?

12 opmerkingen:

 1. Misschien koop ik iets. Mijn dochter krijgt een robotzuiger van me voor haar nieuwe huis. Daar ga ik vandaag eens goed naar kijken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een leuk cadeau! Ik hoop dat je ergens een leuke korting kunt scoren.

   Verwijderen
  2. Lidl heeft nu een mooie te koop :-)

   Verwijderen
 2. Normaal ben ik niet zo gevoelig voor aanbiedingen, maar nu zijn we toevallig op zoek naar een huishoudelijk apparaat en wat elektronica dus ik heb afgelopen weekend even een lijstje gemaakt met producten en prijzen. Dan weet ik in elk geval of iets een goede aanbieding is of niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een lijstje met dingen om aa te schaffen, als de prijs juist is. Morgen koekeloer ik wel even, maar ik heb de gewone prijs van een paar maanden terug er ook bij in mijn hoofd.
  Ik weet zeker dat ik bij een bepaalde winkel voor 80 euro ga bestellen, in de nieuwsbrief kondigeden ze 15% korting op alles aan en gratis verzenden. Ik heb al een paar maanden een aanbieding afgewacht en deze is zeldzaam goed.
  Maar gewoon zomar aan de shop ga ik zeker niet, en er gaan ook geen dingen aan mijn handen blijven kleven.
  Ik beschouw het als simpelweg koring, omdat we elke week op iets anders korting geven omdat we altijd teveel vragen.

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Raar he, in een land waar enkelen zo tekeer gaan over eigen cultuur behouden bij feesten, en dan ineens gaan we een niet hier bestaand feest van andere cultuur overnemen.
  Niemand die tegen Black Friday protesteert(want dan mag zwart ineens wel,want korting)
  We leven in vreemde tijden.
  Ik heb zelf niks nodig dus zoek geen aanbieding op.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn printer is al een paar maanden kapot en deze week tegen een hele scherpe prijs een nieuwe kunnen kopen. Daarnaast is ook mijn stofzuiger aan vervanging toe. Nu één besteld voor 150,00 euro. (Moest nieuwe slang hebben en stekker, maar dat mocht ook wel na 21 jaar!)Was vorige week nog 289,00 euro. Ook de spelletjes voor de PS4 nu pas gekocht. Ik denk dat ik nu 3 spellen heb voor de prijs van 1 spel als ik het in de zomer had gekocht.

  Dus ja, ik heb een hoop geld uitgegeven, maar niet spontaan, maar goed overdacht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook wij hebben 3 ps4 spellen gekocht. Zoon is begin januari jarig. Vorig jaar ook met flinke korting zijn verjaardagscadeau kunnen aanschaffen en nu dus ook.

   Verwijderen
 6. ik hou van koopjes scoren en zag dat er bij een fijne kledingwinkel in de buurt alles 3 voor 15 euro is. Heerlijk 😊 nog gefeliciteerd met je tussentijdse toets!

  Groetjes, Gina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb alleen even gekeken voor Uggs met strikken aan de achterkant, maar die waren dan weer net niet in de aanbieding!

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. nee alleen de dingen die ik al wou.. maar die zijn helaas niet extra in de aanbieding (een specifieke broek bijv) dus nee denk t niet. hoop dat ik me neit laat verleiden ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...