zaterdag 5 november 2016

Zonne-energie in de herfst

Nu de dagen steeds korter worden en toch ook wel minder vaak zonnig, merk ik duidelijk dat de zonnepanelen steeds minder gaan opbrengen. Op 12 oktober was dan ook de eerste dag waarop we minder opwekten dan dat we verbruikten. Maar gelukkig compenseerde dit wel weer met de rest van de week, waardoor we die week toch weer op een negatief verbruik uitkwamen; wat voor ons dus heel positief is.

De week van 24 oktober was dan de eerste week dat we over de hele week genomen minder hadden opgewekt dan dat we nodig hadden. Ook weer een mijlpaal waar we eigenlijk helemaal niet op zaten te wachten, maargoed! ;)

Het zal jullie dus ook vast niet verbazen dat aan het eind van de maand bleek dat we nog maar net voldoende hadden opgewekt om ons eigen verbruik te compenseren. We hadden deze maand nog maar een negatief verbruik van 8 kWh, terwijl dit de afgelopen maanden toch rond de 150 kWh lag.

Ik verwacht dat November dus de eerste maand wordt waarin je echt weer meer gaan verbruiken dan dat we zelf kunnen opwekken. Natuurlijk proberen we zo zuinig mogelijk te zijn met onze stroom, maar met korte dagen en lange nachten verbruik je ook nog eens extra elektriciteit voor de verlichting. Dus ik denk dat het niet te vermijden is. C'est la vie!

Hoe dan ook: het blijft een leuke hobby om elke dag even te kijken wat de zonnepanelen hebben gedaan en ik verwacht nog steeds dat we over het hele jaar genomen zeker goed uit zullen komen.


PS: sinds gister staat ook nog eens de verwarming aan!

2 opmerkingen:

  1. Ook bij jullie is de herfst dus begonnen!
    Lekker dat de verwarming nu pas aanhoefde. Hebben jullie een tussenwoning?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wauw, lang volgehouden zonder verwarming, hier al een maand (niet perse elke dag.. maar vloerverwarming had even nodig om op te warmen, zag ik ook terug in een piek in ons verbruik maar is nu weer gestabiliseerd gelukkig)

    maar fijn zeg zonnepannelen! wil ik ook ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...