zondag 13 november 2016

Vrij op mijn verjaardag

Over twee weken ben ik jarig. Omdat ik normaal gesproken altijd beschikbaar ben om te werken op dinsdag had ik al helemaal bedacht hoe ik het zou regelen qua verjaardag. Ik wilde dan de dinsdag niet beschikbaar zetten en in plaats daarvan wat extra beschikbaarheid opgeven op zondag.

Maar toen besloten we opeens om op die zondag naar de Efteling te gaan, dus kon ik mezelf dan niet opgeven om te werken. En ondanks dat ik het supertof vind dat we naar de Efteling gaan, vond ik het wel jammer dat ik dan niet vrij was op mijn verjaardag.

Gelukkig kan een collega mijn dienst overnemen en ben ik dan alsnog vrij, maar dan moet ik er dus wel wat vakantie-uren voor inleveren. Het is niet anders. Ik vind het absoluut niet leuk om op mijn verjaardag te moeten werken. Terwijl ik dan bijvoorbeeld weer veel minder moeite heb om op 2e kerstdag of oudjaarsdag te werken....

Welke (feest)dagen zijn voor jullie belangrijk om vrij te zijn?

6 opmerkingen:

 1. Verjaardagen van de kids, rest is minder belangrijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vroeger was ik ook altijd graag vrij op mijn verjaardag, maar de laatste jaren heb ik er minder moeite mee. Het heeft ook wel iets, al die felicitaties op je verjaardag. En dan in het weekend alsnog echt feest thuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alle feestdagen wil ik niet werken, oudejaarsdag niet en die dagen hoef ik ook nooit te werken, dus dat scheelt. Hoewel oudejaarsdag geen verplichte vrije dag is en het valt op mijn werkdag dan neem ik vrij, maar over het algemeen ben ik de kerstvakantie vrij. De verjaardagen van onszelf of de kinderen werken we gewoon als dat op onze werkdag valt. De kinderen moeten ook gewoon naar school en vieren we dan in het weekend erna of ervoor. En in het weekend vallend op de dag zelf.

  Groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik werk ook nooit op mijn verjaardag, vind ik verschrikkelijk. Ik denk ook dat dat komt omdat ik in de zomer jarig ben en als kind dus ook nooit op die dag naar school hoefde. Heel soms moet ik wat voor m'n eigen bedrijf doen, maar ook dat beperk ik tot een minimum. Ook oudejaarsdag vind ik verschrikkelijk, omdat de meeste mensen dan vrij zijn en al aan het knallen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. kerst, oud en nieuw, alelen al om de drukte en dus de rust die mn eigen kids nodig hebben.. onrust van ook nog extra opvangkindjes in huis en niet weg kunnen is dan niet handig.. ook dochters verjaardag dit jaar vrij genomen zodat we ook die dag haar kinderfeestje konden vieren.. verder neem ik weinig vrij.. morgen is mn man jarig en werk dan ook van 7 - 19.. is niet anders. werk gelukkig wel thuis ;) maar alles behalve vrij natuurlijk:p

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)