woensdag 30 november 2016

Weight watcher woensdag: week 1

Vorige week ben ik sinds woensdag begonnen met Weight Watchers. De afgelopen tijd ben ik aardig wat aangekomen en ik heb al meerdere pogingen gedaan om af te vallen, die uiteindelijk allemaal hebben gefaald. Ik vind het lastig om me aan een dieet te houden. Op een gegeven moment gaat het een keer mis en dan is het hek van de dam.

Weight Watchers heeft geen verboden voedingsmiddelen. In principe mag je alles eten. Alleen met mate. Maar als je een keer een dag hebt dat je ongezond eet is er ook geen man overboord. Dus dat werkt hopelijk voor mij. Daarom wil ik het nu gaan proberen met de hulp van de app van Weight Watchers.

Redenen om af te gaan vallen zijn voor mij:

 • Ik wil gezonder leven, maar heb een stok achter de deur nodig.
 • Er word regelmatig aan me gevraagd of ik weer zwanger ben. Dat wil ik niet meer.
 • Hiermee samenhangend: sinds mijn borstverkleining zijn mijn proporties helemaal verandert. Hopelijk kom ik meer in proportie door gezonder te eten
 • Ik hoop ook dat ik lekkerder in mijn vel kom te zitten door gezonder te eten en vooral minder te snoepen

Start-situatie en doel

Afgelopen week was de eerste week dat ik dus weer gezonder ging eten. Mijn start BMI was 26,3; te hoog dus. Mijn eerste doel is om in elk geval de feestdagen door te komen zonder aan te komen. Afvallen zou leuk zijn, maar dat is nog niet het doel. Eerst maar eens wennen aan hoe het systeem in elkaar zit, lekkere recepten uitproberen en dan komt dat afvallen vanzelf wel (hoop ik!)

Een greep uit de recepten die ik heb uitgeprobeerd:
 • Brocollicurry met kokos - superlekker!
 • Boerenkool met reepjes kipfilet in plaats van rookworst - omnomnom!
 • Zelf pizza gemaakt met een recept uit het carblovers kookboek, want dat kan dus ook! - Ook erg lekker
 • Cheesecake in een potje - dat is ook écht een blijvertje! 

Verder heb ik in 1 week ongeveer evenveel rauwe groentes gegeten als normaal gesproken in een kwartaal ofzo. Ik ben geen fan van rauwe groentes, namelijk. Maar het vult wel enorm goed en ik moet zeggen dat het na 2 dagen al wel begon te wennen en dat ik het inmiddels eigenlijk best lekker vind. 

Resultaat na 1 week: bmi is nu 25,8! In het begin gaat het natuurlijk altijd heel snel. Maar deze keer ga ik ook volhouden, tot mijn einddoel.


Volgens Sander zullen jullie wel skeptisch zijn over deze afval-poging. Klopt dat, of geloven jullie nog wél in mij? :) 

16 opmerkingen:

 1. Oh, die curry met kokos en broccoli klinkt zalig! Heb je daar een recept van? :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die was ook erg lekker! Als je jouw email-adres doorgeeft dan stuur ik het recept even door :)

   Verwijderen
 2. Ik ben absoluut niet sceptisch. Dit gaat jou lukken. Succes meis.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het afvallen zit niet alleen in de recepten die je daar krijgt en lekker kunnen zijn. Focus daar niet teveel op. Het totaalplaatje moet het doen. Ik kamp al mijn hele leven met overgewicht en ook WW gedaan en afgevallen daarmee. Afvallen is niet zo moeilijk, het op gewicht blijven is veel moeilijker.
  Ben erg benieuwd of je het gaat volhouden na de eerste goede resultaten, meestal gaat het na 4-5 weken een stuk langzamer, maar dat zullen ze je daar ook wel vertellen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. de truuc is dat je gewoontes maakt die bij je gewenste gewicht horen. Gewoontes zijn makkelijker als je lekker zijn, of leuk, of andere voordelen hebben (makkelijk, handig, levert geld op, etc). Dus maak vooral gewoontes van de WW recepten en groente eten, etc. Dan lukt het gewicht goed krijgen ENHOUDEn vast wel!

   Verwijderen
 4. Gewoon er zelf in geloven! Probeer het idd niet gelijk als afvallen te zien, maar als gezonde levenswijze, daar heb je meer aan. Succes Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja kan het! Ikben net begonnen aan het juice + dieet! Ik hoop dat we het samen redden.. succes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Succes, ik dacht eigenlijk dat je nog in je carblovers-fase zat ;)

  Ikzelf geloof niet in van die gepredikte diëten. Uiteindelijk laat je het na n tijdje toch weer los en vervalt in oude gewoonten. Mijns inziens heb je nieuwe gewoonten nodig. Goed eten maken met minder slechte ingrediënten, hoeveelheden minderen en minder snoepen.

  Bij ons thuis wordt eigenlijk zelden fastfood ofzo gehaald. Eens in de paar maanden misschien een keer patat of pizza, maar meestal genieten zowel man als kind (en ik) van gewone gezonde doch lekkere dingen.

  Als je dat zeker 5dgn per week doet, dan kun je ook best eens 'los' in het weekend. Uiteindelijk komt het altijd neer op discipline.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De recepten van de carb lovers ga ik ook zeker nog gebruiken, alleen loop ik er daarmee toch tegenaan dat het niet flexibel genoeg is.

   Verwijderen
 7. Hier wel een ervaringsdeskundige van WW , ik blijf het een super progamma vinden. Juist omdat je een andere levensstijl leert.

  En volhouden om je lifetimemember te krijgen en dat vast houden.
  Werkt bij mij als een trein en het blijft de welbekende stok achter de deur.
  Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. na je borstverkleining rendeert het ook veel meer om n slanke taille te hebben, dan staan dingen mooier. En hou je de werking van de zwaartekracht iets langer op afstand ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als de knop eenmaal om is, is alles mogelijk. Tipje van mij, met sporten zoeg je voor een hogere basisverbranding, waardoor je met minimale aanpassingen maximaal resultaat hebt.
  Maar ja, ik draaf nu juist weer door mbt afvallen ;)
  T is ook nooit goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Juist hartstikke goed van je dat je iets doet als je je niet fijn voelt zoals je nu bent. Gaat vast lukken, sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gaat zeker lukken, ik denk zelf dat bijhouden wat ik eet mij geholpen heeft om mijn life time membership te halen en behouden. Nu al 7 jaar - veel succes

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)