zaterdag 3 december 2016

Bespaarplan

Nu ik weet waar ik aan toe ben kan ik ook echt bezig gaan met een plan om te gaan besparen. Tot nu toe had ik er vooral veel over nagedacht, maar nog niet echt actie ondernomen. Gister ben ik direct bezig gegaan om wat dingen op papier te zetten:

Besparingen:

 • Ik heb direct geregeld dat de kinderopvang wordt omgezet naar peuterspeelzaal. Dit gaat ons (bruto) zo'n 250 euro per maand schelen
 • We gaan wat spulletjes die we afgelopen maand bij de Ikea hadden gekocht terugbrengen. Toch weer 150 euro extra om op de spaarrekening te zetten.
 • We gaan alle vaste lasten weer onder de loep nemen om te kijken wat daar op te besparen valt
 • Vanaf nu weer een weekmenu gebaseerd op de aanbiedingen en ook weer regelmatig bij de Lidl langs
 • Zuiniger zijn met de verwarming - die laten we nu nog wel eens per ongeluk aanstaan, dus ik heb gelijk een alarm in mijn telefoon gezet zodat we hem een uur voor we naar bed gaan uit kunnen zetten
 • Strakker budgetteren - niet meer accepteren dat we over de budgetten heen gaan
 • Zo lang ik nog werk heb: op de fiets naar het werk; scheelt weer in de kosten voor het openbaar vervoer
Extra inkomsten:
 • De komende maanden wordt er elke keer gevraagd of mensen extra willen werken. Ondanks dat ik er best tegenop kijk om weer naar het werk te gaan na het nieuws van afgelopen donderdag, ga ik me toch aanmelden om nog extra te werken. 
 • Als ik niet meer werk en Tobias nog wel naar de peuterspeelzaal gaat kan ik in die tijd sowieso op zoek gaan naar ander werk, maar daarnaast kan ik ook extra inkomsten genereren door Roamler opdrachten te doen
 • Kleding en spulletjes van Tobias op Marktplaats zetten
In de loop van de tijd zal ik vast nog wel meer dingen verzinnen die ik kan doen om te besparen. Eigenlijk heb ik er ook best wel zin in. 

18 opmerkingen:

 1. Wat ik nog niet in je to-do lijstje heb gezien, maar wat je wellicht wel gedaan hebt: WW aanvragen.
  Je voldoet aan de eisen daarvoor en het is een verzekering waar je voor betaald hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed zo, word helemaal enthousiast van jou. Gaat je lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed dat je meteen de koe bij de horens vat! En je hebt gelijk: je weet nu precies waar je aan toe bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Misschien kun je nog een andere baan regelen, zodat je meteen door kunt stromen ipv meer diensten draaien bij je oude werkgever. Ben zelf ook weer aan de slag, en merk dat de klantenservicebanen voor het oprapen liggen. Komt natuurlijk mede doordat de grote bedrijven iedereen na een contract of twee weer buitenschuiven om de salarissen lekker laag te houden... :s
  Maar werk is er wel, echt hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw wat fijn en sterk dat je zo positief bent!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijne positieve instelling! En dat gaat heus goed komen, jullie konden immers eerst ook rondkomen van 1 salaris!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Knap om je toch aan te melden voor extra werk. Met die instelling kom je er wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, dat er duidelijkheid is, is fijn. Nu kun je actie ondernemen. Ik ging ook gewoon nog extra werken, dat extra geld kun je fijn als buffertje wegzetten. In januari gaan alle supermarkten weer stunten met aanbiedingen, het is ook slim om dan van producten die je echt gebruikt en nodig hebt een voorraadje in te slaan zodat je nadien niet de volle mep hoeft te betalen. Ik zelf kijk hiervoor altijd op internet voor de nieuwste weekfolders. Denk dat je blij bent dat je je geld aan zonnepanelen besteed hebt, stroom heb je nu al goedkoop. Je bent goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goed bezig! Kinderopvang kan je ook nog een half jaar door laten lopen dan krijg je ook een vergoeding van de belastingdienst als je maar weer probeert om aan een baan te komen. Misschien is dat voordeliger dan peuterspeelzaal?

  En idd direct Ww aanvragen. Je hebt immers alweer een tijdje gewerkt.

  Samantha

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ik me afvraag waarom je je aankopen terug brengt? Kocht je het impulsief en ben je er nu niet meer blij mee? Was het niet wat je er van verwachte? Vind je het te duur nu je wilt besparen? Of? Nou ja daar ben ik erg nieuwsgierig naar.. vind het super van je dat je gelijk een plan maakt en stappen onderneemt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goede vraag hoor! Opzich zijn we er wel blij mee, maar we hadden dus 2 sets kussenhoezen gekocht voor onze eetkamerstoelen. En opzich hebben we ook genoeg aan 1 set. Dan maar wat minder vaak afwisselen! Anders ligt er gewoon voor 120 euro aan spullen in de kast, wat eigenlijk niet nodig is. Daarnaast hadden we een lattenbodem gekocht voor Tobias' nieuwe bed, maar het bleek dat die er al standaard bij zat, dus dat was ook niet nodig :)

   Verwijderen
  2. Haha duidelijk! Hup hup naar de Ikea dus!

   Verwijderen
 11. Je hebt gelijk grijp de kans om extra te werken, je bent goed bezig...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauw, goed van je dat je meteen aan de slag gaat!
  Succes hoor, geen tips trouwens, tenminste geen die jij nog niet kent ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi plan! En groot gelijk dat je meteen al actie onderneemt en niet pas als het werk ophoudt.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Goed bezig! Ken je smartspotter al? Dat is net zoiets al Roamler en verdient ook goed en als je dan toch naar de winkels gaat voor Roamler opdrachten kun je gelijk opdrachten van Smartspotter meepikken, dubbele inkomsten dus :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Goeie acties allemaal! Vanaf januari heb ik ook geen inkomen meer (vooralsnog). Ik ga ook weer flink besparen dan. We kunnen elkaar vast inspireren!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)