vrijdag 2 december 2016

Contract niet verlengd - deel 2

Bedankt voor alle lieve reacties op mijn blog van gister. Eerlijk gezegd weet ik nog steeds niet zo goed wat ik moet zeggen, mede ook omdat ik weet dat een aantal collega's hier meelezen. Ik baal er natuurlijk van dat mijn contract niet is verlengd, maar had er ergens ook al rekening mee gehouden, omdat er de laatste tijd meerdere contracten zijn beëindigd waarvan ik het niet had verwacht.

Veel mensen waren verbaasd dat mijn contract niet is verlengd ondanks dat ik wel een positief beoordelingsgesprek had gehad. Hier wil ik wel even wat uitleg over geven. Doordat we als afdeling zijn verhuisd was het de afgelopen weken erg druk. Daardoor is mijn beoordelingsgesprek vrij laat geweest. Het was een positief gesprek, maar er waren uiteraard ook verbeterpunten. Deze verbeterpunten heb ik helaas niet gehaald in de afgelopen weken en dit is ook een van de redenen dat mijn contract niet is verlengd.

Daarnaast heb ik de afgelopen weken ook een aantal keer laten doorschemeren dat ik het niet zo eens ben met de nieuwe salaris- en urenstructuur, waarbij er word verwacht dat parttimers elk weekend beschikbaar zijn om te werken. Dit zal vast ook mee hebben gespeeld in de keuze om mijn contract niet te verlengen.

Hoe dan ook: leuk is het niet, maar gelukkig zitten we niet direct met onze handen in het haar. Het enige waar ik me wel zorgen over maakte was de kinderopvang, maar dit heb ik direct kunnen wijzigen naar peuterspeelzaal vanaf begin januari, dus dat is ook al geregeld.

Ga ik op zoek naar ander werk? Ja, dat zeker weten wel. Echter weet ik nu nog niet echt wat en waar, maar ik ga zeker weer op zoek.
--------

PS: veel reacties waren 'wat rot voor je'. En natuurlijk is het ook heel rot en jammer, maar tegelijk ben ik heel erg dankbaar voor de leuke tijd die ik heb gehad bij dit bedrijf. En gelukkig is het altijd zo geweest dat mijn salaris een extraatje was, dus we komen ook niet in de problemen. Het enige waar we nog even op moeten puzzelen is de kinderopvang peuterspeelzaal, maar ook dat gaat helemaal goed komen.

11 opmerkingen:

 1. Mooi dat je niet bij de pakken neer gaat zitten, en weer verder gaat kijken naar ander werk. Misschien eens een afspraak maken bij het UWV, die hebben misschien tips voor jou in welke branche er momenteel vraag is naar werknemers. Misschien kom je ook nog in aanmerking voor om of bijscholing. Het is altijd goed om informatie in te winnen. Veel succes gewenst, er is vast wel weer ergens anders werk voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi dat je het zo positief oppakt! En het is ook zo hoor, als de deur dicht gaat, gaat er weer een raam open. En die werkervaring heb je maar mooi weer in je zak (plus het extra salaris van de afgelopen tijd natuurlijk).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je pakt het goed op, in deze tijden is weinig zeker. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je je baan kwijtraakt, heb je daarna altijd nog recht op 6 maanden kinderopvangtoeslag. Zodat je zelf die tijd kunt gebruiken voor het zoeken naar een nieuwe baan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Succes met het zoeken! Er komt zeker weer iets op je pad, ik vind dat je zo goed schrijft, misschien vind je daar wel iets in.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed bezig, moed houden en er komt echt weer wat nieuws op je pad! Tobias zal het overigens héél gezellig vinden, meer tijd met mama.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je neemt het goed op! Er komt heus wel weer iets nieuws op je pad.
  Vergeet niet dat je een hoop ervaring en kennis het afgelopen jaar hebt opgedaan. Dat is nooit weg.
  Wat ik mij wel afvraag, en ik hoop dat je hier niet boos om bent, is het feit dat je in je blogs ook over je werk schreef.
  En bij sommige dingen dacht ik, is dit nu zo handig? Zou dit ook een rol hebben gespeeld?

  Fijne feestdagen Daantjje, komt allemaal goed hoor!


  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn dat je het een beetje kunt uitleggen voor jezelf en heel fijn dat je Kdv kunt vervangen voor peuterspeelzaal.
  Ik zou idd ook lekker wat anders gaan zoeken. Nu zit je nog in een werkritme en dat is fijn om te houden (als het lukt). Alle ervaring is in elk geval mooi meegenomen.
  Wanneer is je laatste werkdag?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jammer voor je in deze tijd is een vast contract een lot uit de loterij, mijn contract was ook niet verlengd na 3 jaar daar gewerkt te hebben. Heb ervaring met het UWV die doen niets voor je.Echt je moet het zelf doen ze sturen je alleen om vrijwilligers werk te gaan doen.
  Ik hoop dat je weer iets kan vinden en in tussentijd genieten van Tobias en je extraatje(ww)
  Jij bent nog op een leeftijd dat je nog aan een baan kan komen, voor mij 49 jaar is het moeilijk.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je laat je niet uit het veld slaan. Mooi om je reactie in tweede instantie te lezen na gisteren. Als je voornemens bent weer te gaan werken zou je misschien beter de kinderopvang door laten lopen ipv nu te switchen naar peuterspeelzaal en straks weer terug. Met behoud van kinderopvangtoeslag scheelt dat wellicht niet zoveel en scheelt onrust voorTobias

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lees het nu pas. Wat balen zeg.Succes met de zoektocht naar een nieuwe baan.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)