dinsdag 27 december 2016

De 5 grootste kostenposten van December + jaaroverzicht 2016

Ik ben een dagje later dan gewoonlijk, maar ik heb toch weer een maandoverzicht gemaakt met daarin de 5 grootste uitgaves van deze maand. Omdat onze maanden altijd op de 26e beginnen, begint ook direct het nieuwe jaar. Daarom heb ik ook alle percentages van het jaar op een rijtje gezet, voor wie dat interessant vindt.

Overigens heb ik deze maand de hele maand Afas Personal niet aangeraakt! Desondanks is de wereld niet ingestort en hebben we het prima gedaan deze maand ;)

1. Reserveringen - 26,5%

Omdat ik nogal was geschrokken van het nieuws dat mijn contract niet werd verlengd heb ik alles wat ik maar kon naar de reserveringen overgemaakt. Zo hebben we bijvoorbeeld wat spulletjes teruggebracht naar de Ikea. Ook kregen we een leuk bedrag terug van de energiemaatschappij. Al met al hebben we dus mooi kunnen sparen/reserveren.

2. Hypotheek - 21,6%

3. Opvang - 11,5%

4. Boodschappen - 11,4%

5. Ziektekosten - 8%

Doordat ik sinds kort acupunctuur heb, waar ik dit jaar niet voor ben verzekerd, is deze kostenpost deze maand wat hoger dan gewoonlijk. Overzicht van geheel 2016

Dan nu het overzicht van geheel 2016:

Hypotheek - 20,4%
Onderhoud - 9,8%
Boodschappen - 8,2%
Opvang -7,8%
Uitstapjes - 7,4%
Flexgeld - 6,2%
Zonnepanelen - 4,4%
Kleding - 3,8%
Openbaar vervoer - 2,9%
Zakgeld - 2,4%
Tobias - 2,3%
Warmte, water, licht - 2,2%
Cadeaus - 2,1%
Gemeentelijke belasting - 1,5%
Aflossen studieschuld - 1,3%
Inrichting - 1,1%
Verzekeringen - 1%
Internet en Netflix - 0,7%
VVE - 0,1%
Bankkosten - 0,1%


In het rijtje ontbreken sparen en reserveringen. Omdat ik dit jaar veel uitgaves heb gedaan vanaf de spaarrekening en reserveringsrekening kwam ik hierbij op een heel laag bedrag uit, terwijl ik toch wel de spaarrekening heb zien groeien het afgelopen jaar. Maar blijkbaar heb ik dit niet op de juiste manier geadministreerd. Het zij zo, volgend jaar weer een kans om dat beter te doen. Hopelijk hoeven we dan ook niet zoveel van de reserveringsrekening af te halen.

Ik hoop dat jullie het desondanks leuk / interessant vinden om het zo eens op een rijtje te zien. 

4 opmerkingen:

 1. Mooi lijstje!
  Vervelend is dat altijd, als je wel de rekening ziet groeien, maar het niet in je administratie terugziet. Wat je zegt: volgend jaar beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedoel je met het min teken dat alles minder is dan vorig jaar? Ik begrijp het niet helemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een overzicht van hoeveel procent van onze inkomsten zijn uitgegeven aan die kostenpost :) Net als wat ik per maand doe eigenlijk

   Verwijderen
  2. Leuk overzicht. En mooi bijgehouden.

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)