woensdag 21 december 2016

Een lesje minimalisme en opvoedkunde ;)

Gisteravond had ik Tobias' speelhoek opgeruimd. Er komt namelijk zoveel speelgoed binnen dat ik het soms ook nodig vind om wat speelgoed weg te doen. Dus had ik wat babyspeelgoed waar hij toch niet meer mee speelt onder de wandelwagen gelegd om vandaag naar de kringloopwinkel te brengen.

Vervolgens kwam Tobias vanmorgen beneden en zag zijn speelgoed onder de wagen liggen. En was het er niet mee eens, dus haalde hij het er allemaal weer onderuit en legde zijn speelgoed op de tafel neer.

Voor mij een teken dat ik Tobias hier voortaan wat meer zelf in moet gaan betrekken. Tot nu toe vond hij het namelijk allemaal wel prima, maar dit was de eerste keer dat hij echt in protest kwam omdat ik speelgoed weg wilde doen.

Toch gaf ik mezelf niet direct gewonnen en heb hem rustig uitgelegd dat het speelgoed dat ik had uitgekozen eigenlijk voor kleinere kinderen was, en dat ik het weg wilde geven zodat andere kindjes ermee konden gaan spelen. Toen vond hij het opeens wél goed en heeft zelfs geholpen om de spullen weer onder de wagen te doen en heeft het ook netjes zelf afgegeven bij de kringloopwinkel.

Uiteindelijk was het dus voor ons allebei een leerzaam ochtendje: Tobias heeft voor het eerst speelgoed weggegeven en ik heb geleerd dat het goed is om Tobias bij dit soort dingen te gaan betrekken. :)

3 opmerkingen:

  1. Top! Zo doe ik dat ook. Werkt goed vind ik. (Behalve met stomme frutsels, die moet je toch echt zelf weggooien..)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk dat hij er aan toe is om er zelf over mee te beslissen. Hier is m'n oudste net 2 en die vindt alles wat nu tevoorschijn komt voor de baby's enorm interessant, dus constant drama omdat duplo en poppen niet meer leuk zijn als je ook met de rammelaars van je zusjes kunt spelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie les voor allebei! En ook fijn dat er weer wat opgeruimd is natuurlijk :)

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)