woensdag 21 december 2016

Weight Watcher Woensdag - week 4

Het is weer woensdag en dus tijd voor de weight watcher update van deze week. Ik ben inmiddels dus alweer 4 weken bezig met weight watchers! En het bevalt me nog steeds erg goed, moet ik zeggen.

Qua afval-resultaat gaat het ook erg goed. Het begint mensen in mijn omgeving nu ook op te vallen dat ik ben afgevallen. Dat is natuurlijk erg leuk om te horen. Ik denk niet dat mensen nu snel zullen denken dat ik zwanger ben. Normaal gesproken val ik eerst af op andere plekken, maar nu verdwijnt het direct in de goede regio. Dus ik ben daar heel erg blij mee!

Qua eten heb ik niet het gevoel dat ik mezelf moet uithongeren. Ik eet nog steeds gewoon dingen die ik lekker vind en waar ik trek in heb. En héél soms ook even iets heel ongezonds. Anders is het ook gewoon niet vol te houden, als je nooit meer uit de band mag springen. Maar omdat ik dan vervolgens wel weer in het gareel ga en ook zorg dat ik veel meer beweeg om te compenseren, komt dit helemaal goed.


Het resultaat was de afgelopen week dus ook weer toppie: -1,3, BMI: 25,1. Oftewel: bijna een gezond BMI! Ga ik dan stoppen als ik een gezond BMI heb? Nee, dat denk ik niet. Ik weet nog niet precies bij welk gewicht ik ga stoppen. Op het moment heb ik mezelf als doel gesteld om in elk geval mijn gewicht van voor de zwangerschap te halen. Dan heb ik een BMI van 24,4. Als ik dat heb bereikt zal ik voor mezelf bekijken of ik tevreden ben over de verhoudingen van mijn lichaam. Want dat is voor mij het belangrijkste: gezond zijn en mezelf goed voelen in mijn eigen lijf!

4 opmerkingen:

 1. Wat goed zeg! Je bent goed bezig. En dat is ook het belangrijkste he?! Gewoon normaal eten, niet uithongeren en ongezonde dingen met mate :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En kun je dan dit eetpatroon ook gewoon volhouden? Anders zit je zo weer terug op je oude BMI, lijkt me.

  Ik ben niet zo goed in dieten, en ik wil niet negatief doen, maar ik neem aan dat je dit na het afvallen wilt houden, ofzo?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het is denk ik goed vol te houden. Echter blijft het wel een kwestie van waakzaam blijven, want bijvoorbeeld één keer per week een dag nergens op letten kan geen kwaad, maar als je dat meerdere keren doet dan is het niet de bedoeling.

   Maar dat gaat goedkomen. Zodra ik op gewicht ben ga ik sowieso nog door met weight watchers tot het een gewoonte is geworden.

   Verwijderen
 3. Je valt best snel af hoor. De meeste niet-rigoreuze diëten resulteren hooguit in -0,5kg. Lekker gevoel denk ik!

  Op zo'n hoge BMI zou ik alleen niet willen blijven hangen denk ik. Eerder richting 22/23 om een beetje ruimte te hebben? Ik hou altijd een marge aan van 2kg om te schommelen. Mijn BMI is overigens <20. Zodra ik meer dan +2kg ga op mn streefgewicht, dan wil ik het er weer af hebben. Nu (met 36jr) is dat nog wel te doen, maar het wordt alleen maar moeilijker, dus ik ben daar wel streng in. Ik voel me gewoon niet fijn als ik zwaarder word.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)