dinsdag 7 februari 2017

De vicueuze cirkel van niet-bloggen

Zoals vast wel is opgevallen ben ik de laatste tijd niet echt actief met bloggen. Dit is niet omdat ik het niet wil. Sterker nog: ik heb al 10 blogjes geschreven, maar deze heb ik ook alle 10 weer verwijdert, omdat ik het zeikblogs vond. En op gezeik zit natuurlijk niemand te wachten, toch?

Maargoed. Als je niet blogt, dan kom je op een gegeven moment toch wel in een cirkeltje terecht waardoor het steeds lastiger wordt om weer inspiratie te vinden. Want mijn grootste inspiratiebron is toch wel jullie reacties! Heel vaak als ik de reacties doorlees staat daar wel een vraag tussen waar ik dan weer op in kan gaan in een volgend blogje. Maar als je dus niks schrijft, dan blijft deze inspiratie ook uit en wordt het dus steeds lastiger om een onderwerp te verzinnen.

Daarom heb ik mezelf nu voorgenomen om toch gewoon te gaan bloggen. Het zal misschien niet zo interessant zijn als toen ik nog werkte, maar ik doe mijn best om er toch weer een paar keer per week een stukje uit te krijgen. Beloofd! :)

21 opmerkingen:

 1. Kom maar op met met je blogjes hoor! Je bent niet een minder leuk mens geworden omdat je geen baan hebt....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Soms is een zeikblog, leuker dan geen blog ;)
  Laat je niet opjutten. Wat jij misschien een zeikblog vindt, vindt een ander prima. We zijn ons eigen grootste criticus!

  Trouwens, hoe gaat het met solliciteren?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe ga je om met je financiën nu je (tijdelijk?) geen werk hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hoop dat de (door jou benoemde) zeikblogjes geen symptoom zijn van dat het niet zo lekker met je gaat. Als dat wel het geval is: sterkte en weet dat veel mensen (waaronder ik) je blogjes fijn vinden (ook als ze een keer zeikerig zijn).
  Goed dat je de cirkel hebt doorbroken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Misschien vind jij het niet interessant, maar dat is het voor anderen misschien wel. Schrijf vanuit je hart en alles stroomt je pen uit, hoewel dat laatste tegenwoordig niet meer klopt. Succes en groetjes El

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Joh, een heel groot deel van jouw blogloopbaan had je geen betaalde baan. En las ik je met veel plezier. Ik kan me goed voorstellen dat je nu niet zo lekker in je vel zit. Dus doe vooral waar jij je fijn bij voelt. Maar ik lees je graag hoor, betaalde baan of niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het lijkt me juist interessant om te lezen hoe je het ervaart om weer thuis te zijn. Vergeleken met toen je nog werkte, maar zéker vergeleken met voordat je werkte en ook thuis was....!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind jou blogs juist echt altijd super gezellig lezen, over het eten of als jullie iets leuks hebben gedaan,
  Of over je kleine man. Eigenlijk alles wel en ik mis jou blogs echt

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goh, ik zit eigenlijk wel te wachten om te horen hoe het gaat nu je nietmeer werkt: fijn, meer tijd? Of: neeeee altijd thuis en geen collega s? En financieel? En wat vind Tobias ervan dat zn mama er terug altijd is? En je man? Want jullie werkten in hetzelfde bedrijf dacht ik he? En neem je ff rustig tijd of ben je al volop aant soliciteren? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vond je blogs ook leuk voordat je werkte.. Dus kom maar op hoor!!
  Gr Miek

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zeikblogjes kunnen best hoor. Ik ben er zelfs zeker van dat veel mensen zich er in herkennen. Ik herken de blogdip wel, ik ben zelf bijna een half jaar gestopt om daarna weer opnieuw te beginnen onder een andere naam. Ik miste het bloggen toch te erg op een gegeven moment. Ik ben blij dat je doorgaat in ieder geval :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Misschien wil je eens over het financiële aspect van het eenverdienersgezin schrijven?
  En verder, soms is een pauze heel goed en schept het ruimte om andere dingen te kunnen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. je schreef niet heel veel over je werk dus kom maar door;-]].

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Eens met all het boven genoemde. You go girl!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik vind je blogjes ook altijd heel gezellig. Ben zelfs gaan googelen op dat ingewikkelde bulletjoural. door jouw enthousiasme werd ik aangestoken. Helaas ben ik er iets te blond voor.

  En ook altijd leuk om over Tobias te lezen.

  Groetjes Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Al die vragen die Martine heeft, daar ben ik ook benieuwd naar. En ook of je nog steeds geen shampoo gebruikt en hoe dat bevalt? Heb je je nettowaarde dit jaar al berekend? Wat voor sport doe je en wat zijn je doelstellingen daarmee? Hoe gaat het met Tobias op school? Er zijn nog zoveel dingen waar we meer over willen lezen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heel herkenbaar! En fijn dat je de cirkel toch weer doorbroken hebt. Naar die dingen waar Martine het over heeft ben ik ook wel heel benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)