woensdag 1 februari 2017

Weight Watchers week 10: adios zwangerschapsbuikje!

Ik ben nu 10 weken bezig met WeightWatchers. In die periode ben ik in totaal 6,4 kilo afgevallen en dat begin ik nu eindelijk dan toch ook bij mijn buik te merken!

Afgelopen maandag bereikte ik dan ook mijn streefgewicht wat ik voor mezelf had gesteld. Alleen heb ik besloten dat het nu zó goed gaat, dat ik gewoon nog even verder ga en dat ik dan kijk waar ik uiteindelijk ga uitkomen. Ik hoef echt niet mager te worden, maar ik moet wel zeggen dat ik toch wel met heel veel trots en blijdschap naar mezelf begin te kijken in de spiegel.

3 weken geleden ben ik ook weer lid geworden van de sportschool. Deze keer niet van een budget-sportschool, maar een gewone. Opzich betalen we uiteindelijk niet eens zo extreem veel extra, maar het is gewoon allemaal wat minder vrijblijvend. De groepslessen zijn bijvoorbeeld elke week dezelfde mensen en ik heb het gevoel dat je veel minder een nummertje bent bij deze sportschool. Dus dat motiveert me wel meer om te gaan.

Ik volg nu twee keer per week een groepsles: op maandag bodycombat en op donderdag bodyshape. Dat is een soort BBB-les.

We hebben ook een zogenaamde 'slimme weegschaal' gekocht. Deze weegt ook onder andere het vetpercentage en spierpercentage. Dit vind ik ook wel motiverend om bij te houden. Ik ben in iets meer dan twee weken al 1% vet kwijtgeraakt en heb er 0,3% spieren bij gekregen.

Hoe dan ook: ik voel me weer een stuk positiever over het afvallen dan vorige week en heb het idee dat ik een aantal zeer positieve stappen heb gezet voor mijn gezondheid. :)

19 opmerkingen:

 1. heerlijk! overdag sporten gaat hier niet lukken ivm werk :p (geen vaste werkdagen... )
  maar maandagavond lukt meestal wel.. hou ook totaal niet van sporten maar sinds een paar maanden met een buurvrouw aquapower, een hele pittige les in t water, heerlijk!!! helaas lukt t niet elke week.. soms werken, ehbo is ook op maandag helaas..etc. maar meestal lukt het gelukkig.
  super dat t zo goed gaat! geeft een positieve boost!! hier gaat t niet zo snel, maar t gaat dus ik ben happy :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed gedaan!! Wauw, wat een mooi resultaat! Ben je tevreden van die slimme weegschaal? Ik overweg er ook één te kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik vind het wel heel fijn. Hij synchroniseert de gegevens ook direct naar mijn telefoon, dus dat is echt ideaal in het bijhouden en hij maakt mooie grafiekjes ervan. Ik vind het dus wel een fijne verrijking ten opzichte van een gewone weegschaal

   Verwijderen
 3. Goed dat je dit bent gaan doen!

  De laatste jaren is er steeds meer bekend geworden over dat krachttraining eigenlijk veel beter is dan cardio. Zeker voor vrouwen...!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hartstikke goed bezig!
  Maar bij zo'n 'slimme' weegschaal heb ik wel mijn bedenkingen. Ik heb er op 2 gestaan en ze gaven beide een héél ander resultaat. Ik neem ze met een korreltje zout.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. volgens mij zijn de uitkomsten inderdaad niet zo nauwkeurig (de eerste 2 cijfers kun je serieus nemen, de rest verschilt elke keer dat je meet). Misschien is het ook maar alleen het eerste cijfer dat je serieus kunt nemen. Dus 0,3% verschil...
   Terwijl ik zeker geloof dat Daantje haar lijf een stuk beter heeft gemaakt. Knap hoor!
   Maar als zoiets motiveert, dan vind ik het wel prima.

   En lekker sporten is zeker goed. Je moet gewoon iets kiezen dat je leuk vind, en dat je niet overslaat. Sander's fietsen is meer mijn ding, tja. Vertel je of het lukt om te volgen, Daantje?

   Verwijderen
 5. Super resultaat zeg!
  Sport je overdag of in de avonden? Lukt dat wel ivm eventuele andere activiteiten?
  Wij zijn 's avonds best druk met dingen van de kerk, dus twee keer per week sporten zou niet lukken..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zie je wel? Komt goed. Ik gebruik de slimme weegschaal in de sportschool. Thuis heb ik een gewone waar ik altijd zwaarder op ben dan op de sportschool.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben nu sinds 2 weken ook bezig met elke dag even planken. Langzaam opbouwen, ik zit nu op 45 seconden. Misschien helpt dat ook voor een stevigere buik :)

   Verwijderen
  2. Ja, leuke challenges voor te vinden op YouTube.
   Planken is goed voor je hele romp.

   Verwijderen
 7. Wat goed! Mag ik je er wel op attenderen dat de enige twee manieren om je vetpercentage vrij nauwkeurig vast te stellen de onderdompelingsmethode en de huidplooimeter zijn? Die slimme weegschalen zijn makkelijk te beïnvloeden.

  6,4 kg kwijt raken is trouwens een hele prestatie, echt super! En vooral fijn dat het nu motiveert om door te gaan, top!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heb jij de weegschaal die bij de fitbit past?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat had in eerste instantie wel mijn voorkeur, maar de Fitbit weegschaal heeft een hogere prijs en minder mogelijkheden dan degene die ik nu heb. Dus ik hou het in 2 apps bij...

   Verwijderen
 9. Goed gedaan zeg! Heerlijk dat je echt resultaat begint te zien.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fitbit producten hebben één heel groot nadeel, namelijk dat ze op iOS geen gebruik maken van Apple Health... een soort universele manier van opslaan van gezondheids informatie. Dat is fijn voor Fitbit, want zo zit je aan hun producten gebonden (vendor lock-in), maar voor gebruikers betekent het dat als je overstapt naar iets anders je geen continuïteit in je gegevens hebt. Dat was voor mij reden om te zeggen: liever een ander merk. En wat jullie zeggen over de betrouwbaarheid van slimme weegschalen: helemaal mee eens, je kunt ze neppen. Echter als je al je metingen op hetzelfde apparaat onder dezelfde omstandigheden doet zijn de resultaten wel betrouwbaar genoeg om trends te signaleren, en daar gast het uiteindelijk om.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)