zaterdag 11 februari 2017

Het solliciteren

Mom4life vroeg hoe het gaat met solliciteren.

Omdat ik momenteel nog recht heb op een WW-uitkering heb ik sowieso sollicitatieplicht, maar ik vind het best lastig, want:
 • Eerlijk gezegd zie ik mezelf niet (weer) op een klantenservice werken - ondanks dat dit met de flexibele tijden en vraag om parttime medewerkers wel het meest voor de hand liggende is. 
 • Mijn maatschappelijk werk diploma is inmiddels flink verouderd
 • Veel banen die me wél leuk lijken zijn fulltime, terwijl ik op zoek ben naar parttime werk
 • Voor andere banen vragen ze een rijbewijs en dat heb ik niet - kan ik opzich wel gaan halen natuurlijk
Gelukkig zijn we niet afhankelijk van mijn salaris. Behalve misschien voor de extraatjes. Als ik geen werk heb kunnen we niet aflossen en gaan dingen als het sparen voor onze reis naar Disneyworld opeens ook niet meer zo hard. Maar het is niet zo dat we de vaste lasten niet meer kunnen betalen. En we zullen er ook geen boterham minder voor hoeven eten. Dat is natuurlijk het belangrijkste.

Nu ben ik dus wel aan het solliciteren, maar het gaat vrij moeizaam. Tegelijkertijd ben ik ook aan het rondkijken wat er dus mogelijk is op het gebied van omscholing. Echter wil ik hierin niet over één nacht ijs gaan; de keuze voor mijn opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening was achteraf geen goede keuze, dus ik wil nu wel echt goed nadenken wat ik écht wil voor ik wéér een diploma heb waar ik straks niks mee doe.


9 opmerkingen:

 1. Heb je een idee wat je wel leuk zou vinden? Heb je al eens aan verpleegkundige gedacht?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij bent altijd zo bezig met cijfertjes en bezuinigingen, wel eens gedacht om een opleiding te volgen om in de schuldhulpverlening te kunnen werken?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben heel benieuwd waar je uiteindelijk terecht gaat komen. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geef je groot gelijk dat je er goed over nadenkt. Je bent nu nog jong genoeg om een compleet andere richting in te slaan qua beroep en je om of bij te laten scholen. Als ik alle berichten lees over de hoogte van de toekomstige pensioenleeftijd, zul je daar ook nog eens heel lang profijt van kunnen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoe oud is je diploma dan?
  Zelf had ik een gat van 7 jaar op mijn cv. Toch heb ik afgelopen zomer binnen korte tijd 3 gesprekken gehad, terwijl ik ook dacht dat m'n diploma verouderd zou zijn! Dus als je het echt wat lijkt, een bepaalde functie in dat werkveld, dan zou ik het gewoon proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed van je! Misschien is het zinvol om via het CWI een interesse- of beroepskeuze-test aan te vragen zodat de kans op verkeerde keuzes klein(er) is! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn oudste zoon heeft ook de opleiding Maatschappelijk werk en Dienstverlening gedaan. Hij wilde gaan werken in de schuldhulpverlening. Daar is werk zat, maar niet betaald. Mijn zoon werkt nu ook ook bij een klantenservice op de helpdesk. Daar komt zijn schoolkennis wel van pas, al heeft hij net als jij spijt dat hij voor deze opleiding heeft gekozen. Ook hij is zich aan het orienteren wat hij evt nog veer zou willen leren. Hij heeft trouwens nog een opleiding, een mbo opleiding voor administratie. Die combinatie is ongebruikelijk en was handig bij het solliciteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nog een aanvulling, mijn zoon denkt over ICT.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat vond je leuk aan maatschappelijk werk? Als je bijv. graag mensen begeleidt, kun je ook bij projectbureau's zaken in goede banen leiden. Vaak hebben technische bureaus (IT, verkeer,) graag mensen die om kunnen gaan met techneuten, en tegelijk de planning en de sfeer in de gaten houden. Die heten project leiders (spelling is ter discussie) of project officers. Op zich een baan waar genoeg werk in is.
  Ik zit in de IT (data). Daar zou je via een excell cursus best in kunnen stromen. Vaak fulltime werk, maar wel met thuiswerk opties. En betaalt goed, en heeft goede vooruitzichten. Soms is parttime te vinden...

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)