zondag 30 april 2017

Social minderen

Hebben jullie me gemist? ;) De afgelopen dagen was ik even wat minder online. Social-minderen, zoals ze dat zo mooi noemen. Sander deed trouwens ook mee.

Op Koningsdag was ik het namelijk opeens zat hoeveel tijd ik kwijt ben met sociale media. Ik had Facebook al van mijn telefoon gehaald, maar nu heb ik ook de meldingen van mijn email, Facebook groups en een aantal andere apps eraf gegooid. Het enige dat ik nog heb gedaan is een foto van Tobias online geplaatst, maar kom op... Die is toch ook te schattig om niet te delen?!


De afgelopen dagen waren dus heerlijk rustig. Opeens merk je dan weer hoe lang een dag daadwerkelijk duurt als je niet elke keer even snel op je telefoon kijkt. Zowel Sander als ik lazen bijna een heel boek uit. Ik ruimde Tobias' kamer op. We maakten leuke uitstapjes...En het fijnste: ik had echt het gevoel dat ik tot rust ben gekomen. De eerste dag voelde ik me nog heel onrustig zonder telefoon, maar nu gaat dat veel beter.

Ik hoop dat ik het ga volhouden, dit social minderen. Want eigenlijk maakt social media mij helemaal niet socialer; ik merk dat Sander en ik de afgelopen dagen heel anders contact dan wanneer er regelmatig even op de telefoon wordt gekeken. Zonder telefoon ben ik een stuk meer in het 'hier en nu' en da's best prettig.

3 opmerkingen:

  1. Ja wat een verademing eh! Zelf heb ik amper mijn telefoon in de hand maar als ik om mij heen kijk op straat loopt het meren deel van de mensen met een mobiel in de hand rond. Oo het schoolplein zijn er amper gesprekjes met elkaar want iedereen zit met z'n neus in de telefoon. Ik ben soms wel een aantal dagen mijn telefoon kwijt, nou ja kwijt is een groot woord ik weet dan niet waar ik hem heb neergelegd. Ik kijk er dan ook bijna niet naar om. Laatste keer lag hij een ruime week op het plankje van de kapstok, met. Afstoffen kwam ik hem weer tegen. Ik gebruik hem meestal alleen als de kinderen een speelafspraakje hebben, ik een terugbel afspraak heb met een arts oid. Familie weet dit van mij en belt standaard manlief op. Wel zo rustig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Probeer mijn telefoon ook zo min mogelijk te gebruiken. Als ik met het OV ben lees ik liever een boek ( thuis geen tijd voor) en als ik de eerste en laatste voeding aan het geven ben leg ik hem ook weg.
    Het is jammer dat ik altijd bereikbaar moet zijn ( ivm dochter / ziekenhuis) anders lag die van mij ook op de kast.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...