donderdag 11 mei 2017

Boodschappen: strak budget

De afgelopen weken ben ik weer bezig om te budgetteren. We willen minder geld uitgeven aan de boodschappen, want de afgelopen maanden werd dit steeds meer en meer, terwijl ik eigenlijk geen flauw idee had waarom het zoveel was.

Daarom ben ik sinds kort weer alles contant aan het betalen. Ik heb dat eerder een maand gedaan als experiment voor Positief Besparen. Dit bespaarde zo'n 25% op ons gewone boodschappenbudget! Maar eerlijk gezegd vond ik het niet zo prettig werken, omdat ik toch nog regelmatig gedachteloos pinde, wat ik dan weer recht moest trekken op een andere manier.

Maargoed, tot nu toe gaat het deze keer eigenlijk verbazingwekkend goed. En ik hou me dan elke week netjes aan mijn budget. Al voelt het soms wel een beetje gekunsteld, want dan heb ik op dinsdag geen geld voor vaatwastabletten en was dan maar één dag de vaat met de hand af, om de volgende dag wél gewoon weer tabletten te kunnen kopen....

Maar hoe dan ook: cash betalen werkt wel voor mij. Het zorgt ervoor dat ik meer overzicht hou en automatisch wat kritischer wordt over wat ik in mijn boodschappenmandje gooi.

Een extra motivatie: aan het eind van de week stop ik het overgebleven geld in een potje en als we genoeg hebben gespaard gaan we een keer pizza bestellen. Al gaat dit niet zo hard, want ik hou niet veel over ;)

9 opmerkingen:

 1. Goed zo. Ik doe het al zolang ik me kan heugen en blijf er ook bij. Ik heb wel eens geprobeerd om het via pin te doen maar ging dan standaard te veel onnodig kopen. Dus ik blijf erbij. Veel succes. Ik weet zeker dat het je lukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alss je vaatwastabletten op zijn kun je ook de afwasmachine aanzetten met een klein beetje poeder wasmiddel waarmee je kleding wast

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat cash betalen voor je werkt en je zo binnen je budget blijft. Het over gebleven geld in potje doen is een leuk idee! Zo spaar je ongemerkt toch weer wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij ons werkt dat prima. We hebben nooit wat over, maar pakken meteen wat minder per week en leggen dat apart voor afhaal of ijsjes of wat dan ook voor extra.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed bezig! Hier juist wel alles pinnen. Ik vond contant een rampenplan, haha ;). Zo ieder z'n ding :)... Succes ermee!

  Groetjes,
  Adrianne
  aad-actief.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier ook alles contant, een vaatwastablet niet kunnen kopen daar leer je van. Langzaam maar zeker krijg je meer inzicht in dingen die je opmaakt en plan je het bewuster in met de boodschappen. Wij gebruiken vaatwaspoeder een stuk voordeliger en makkelijker te doseren. Twee maal per jaar is dat in de reclame bij de AH 1+1 gratis daar redden wij het makkelijk mee tot de volgende aanbieding.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 25% minder is echt de moeite! Je zet me aan het denken. Misschien zou ik dat toch ook eens moeten proberen, dat betalen met contanten.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi dat contant werkt voor je!
  Wij pinnen alles en houden alles bij in de bankenapp.
  Hebben nu een budget van €40,- zodat we wat extra's kunnen doen op vakantie over 6 weken.

  Wij gebruiken Sun vaatwaspoeder . Idd 2x in het jaar goed in de bonus. Wij doen een jaar met 1 pak (vaatwasser gaat om de 3 dagen aan).

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...