vrijdag 19 mei 2017

De strijd die je niet kunt winnen
Haha, dat klinkt dramatisch he? Maar ik heb het over de strijd tegen kindermarketing. Je ontkomt er gewoon niet aan! Plus heeft de smurfen,Albert Heijn heeft ruimtevaartplaatjes, bij MCD spaar je voor knuffels.... Overal proberen ze via je kids ervoor te zorgen dat je vooral maar boodschappen doet bij die specifieke winkel.

Afbeeldingsresultaat voor grumpy cat quotes

Tot nu toe is het me aardig gelukt om die acties te omzeilen. Maar de afgelopen weken was het dan toch raak: Tobias raakte helemaal obsessed door een twee pinguinknuffels: een babypinguin en een mama. Zodra hij ze zag was hij direct verliefd. Het ging nergens anders meer over. Dus gingen we zegels sparen van de MCD. Oma werd ook ingeseind; ik had tegen Tobias gezegd dat ik het aan haar zou vragen,maar zodra hij oma zag vroeg hij het direct zelf. Dit zegt wel wat over hoe enthousiast hij erover was.

Dus.... We hebben 2 knuffels bij elkaar gespaard. Vooral dankzij mijn moeder, die ook weer zegels krijgt via de klaverjasvereniging. En ik moet wel zeggen: Tobias is echt dolblij met zijn pinguins. Hij speelt er dagelijks mee. Dus dan vindt ik het ook niet zo erg.

Sparen jullie momenteel ook knuffels / stickers / smurfen / whatever? En wat vind je ervan?

8 opmerkingen:

 1. Ik spaar alleen geld ;-)
  Kindermarketing, het lijkt me inderdaad een beproeving als je kinderen hebt. Die marketeers weten natuurlijk precies hoe ze kinderen moeten bespelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja hoor, momenteel smurfen en ruimteplaatjes. Maar ik koop er niks extra's voor. Kids sparen met zijn drieën 1set bij elkaar. Meeste krijgen ze van oudere buurtgenoten die geen kleinkinderen hebben.
  Vorig jaar heb ik bij jan linders drie knuffels gespaard en als cadeautje in h u n paasmandje gedaan. Kleine moeite groot plezier.
  Weet dat veel moeders anti spaaracties zijn, maar ik heb me er vrij snel bij neer gelegd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. MCD moest ik googelen, nog nooit van gehoord als supermarkt, ik dacht eerst dat je McDonalds bedoelde maar toen ik las over zegels van de klaverjasvereniging leek dat me niet zo logisch ;)

  Ik spaar zelden, moestuintjes wel een beetje maar koop er niet expres extra boodschappen voor.
  Ik probeer kindermarketing eigenlijk te mijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee, ik geef ze weg. Als ik bij de kassa sta, vraag ik altijd aan anderen of zij datgene wel sparen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik spaar zowat alles wat los en vast zit. Het gaat naar het Ronald mcDonaldhuis waar ik vrijwilliger ben. Of voor de gasten of voor collega's, is er geen interesse dan gaat het marktplaats op. Je hart smelt als er zo'n handgeschreven briefje in het huis hangt van een kind dat met ouders in het huis verblijft voor een broertje of zusje. Vaak willen ze niet eens voor zichzelf maar voor de 'dappere dodo' in het ziekenhuis sparen. Ik kom zelf alleen bij AH en Jumbo maar je zou er zowat voor naar een andere supermarkt gaan (maar ik doe dat toch maar niet..). Daarnaast krijg ik er ook wel eens iets voor terug, ik werd door collega's dit jaar ongeveer bedolven onder de moestuintjes ;)

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig gaat het ook weer over. Bij mijn dochter begon het pas in groep 4 en nu in groep 7 is ze er al weer klaar mee. Het effect van opvoeden, ze vindt het allemaal meuk en zonde voor het milieu. Ik nam het ook nooit aan waar ze bij was en nu hoeft het dus ook niet meer.
  Kwestie van als ouder ook niet overstag gaan. Nu weet ie dat zeuren zin heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor, want als ik nee zeg dan blijft het ook nee. In dit geval had ik direct ja gezegd,want ik zag dat hij dit oprecht leuk vond. En dat blijkt ook wel,want hij speelt er dagelijks mee. En dan vind ik het ook niet erg om hem zoiets te geven.

   Verwijderen
 7. Ik pak altijd alles aan bij de kassa, ik kan er altijd wel iemand blij mee maken als ik het zelf niet nodig heb.
  De kinderen krijgen het altijd pas als ze er om vragen, zo loop ik wel eens weken met plaatjes in mijn tas voordat ze het door hebben ;)
  Aankomende week beginnen ze bij de Hoogvliet met Minion plaatjes, ik ga er vanuit dat mijn kinderen die gráág willen hebben, maar ik koop er niks extra's voor. Ik kan het altijd nog aan anderen vragen, bijvoorbeeld onze (ex) gastouder, die komt daar vaak en heeft ook met mijn kinderen een Ice Age boek volgespaard zonder mijn hulp :)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)