donderdag 18 mei 2017

Cardiotraining op kosten van het werk

Deze week ben ik begonnen bij mijn nieuwe baan. Mijn nieuwe functie heet ambulant begeleider. Ambulant betekent eigenlijk dat je geen vaste werkplek hebt. Je begeleidt mensen thuis, op school of op hun werk. Zo moest ik dan afgelopen week 3 keer naar een dame die op zo'n 10 kilometer bij mij vandaan woont. Ik ben er lekker op de fiets heengegaan.

Sowieso was het heerlijk weer, dus het was zeker geen straf om te fietsen. Doordat je op de fiets elke keer weer vanuit een andere richting in het zonnetje komt word ik er ook altijd lekker egaal bruin van.

Daarnaast is het ook direct een gratis cardiotraining. Sterker nog: ik krijg een vaste vergoeding voor het fietsen, dus in principe heb ik cardiotraining op kosten van mijn werk. ;)

Overigens wordt een elektrische fiets nu wel weer interessanter. Maar tegelijkertijd merk ik ook dat mijn fietsconditie er enorm op vooruit is gegaan de laatste tijd. Door het squatten heb ik nu veel sterkere beenspieren, waardoor tegen de wind in fietsen of een hoge brug op fietsen opeens een stuk minder pittig aanvoelt dan voorheen. Dus misschien dat ik die elektrische fiets wel gewoon uit mijn hoofd moet zetten voorlopig...


22 opmerkingen:

 1. Wat heb je geboft met werk in je eigen vakgebied. Veel succes met je nieuwe baan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha, wat lekker dat je die cardio-training in de buitenlucht er betaald bij krijgt. Wat zou een elektrische fiets toevoegen? Heb je bijvoorbeeld klanten die verder weg wonen waar je nu niet naartoe fietst maar met een elektrische fiets waarschijnlijk wel?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op dit moment nog niet, maar het is nu natuurlijk ook heerlijk weer. Of ik in de winter nog zo blij ben met het fietsen dat weet ik niet. Dan ben je met een elektrische fiets natuurlijk wel een stuk(je) sneller op de gewenste locatie....

   Verwijderen
 3. Wat een heerlijke bijkomstigheid! Ik mocht een tijdje terug een halfjaar in een bos werken. Dat vond ik ook een feest. Het was gewoon een kantoorbaan, maar het ene kantoor lag 4 km fietsen van het andere kantoor. En dan fietste ik zomaar in de baas zijn tijd door een bos op weg naar een vergadering!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik blijf een elektrische fiets voor een jong en gezond iemand vreemd vinden. Feitelijk wordt je er ongezonder van. Ja, ik weet dat d e ondersteuning niet aan hoeft....maar een rol koekjes hóeft ook niet in één keer op ;)
  Ik zou lekker op eigen kracht blijven fietsen, goed voor lichaam en geest.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja,opzich heb je gelijk. Maar er zijn ook legio mensen die prima zouden kunnen fietsen,maar desondanks een scooter hebben voor de langere stukken. Zodat ze gewoon wat sneller zijn. Aangezien ik geen rijbewijs heb is dat voor mij geen optie (bovendien ook erg duur en vaak milieuvervuilend!) Dus zou een elektrische fiets dan een mooie tussenweg zijn.

   Wat betreft de rol koekjes: ik begrijp je punt ;)

   Verwijderen
  2. mmm, in mijn optiek vind je een auto dan ook onzin voor jonge mensen. Ik schaar mezelf onder de jongen mensen en ipv een auto (dus niet een gewone fiets) heb ik gekozen voor de electrische fiets, waarmee ik de boodschappen en kinderen kan halen, naar mijn werk en op visite, ook de iets verdere afspraken die ik normaal met de auto doe. Ik vind dat dus niet iets voor oudere mensen.

   Verwijderen
 5. Of misschien gewoon een betere kwaliteit fiets.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd met je nieuwe baan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik weet niet of ik al eens bij je gereageerd heb, ik lees voornamelijk alleen mee. Ik heb een elektrische fiets en mijn jonge dochter die in de zorg werkt ook. Het is een misverstand dat je op een elektrische fiets geen inspanning meer zou hoeven verrichten. Dat kan wel maar dat ligt aan jezelf en ook aan de fiets. Ik heb in de winkel aangegeven dat ik vooral zelf wilde fietsen. Toen vielen er al veel af. Ik ben echt superblij dat ik hem nu heb. Bij zware tegenwind of de hele stijle fietsbruggen hier is het heel fijn om een klein beetje ondersteuning te hebben. Groetjes Frieda.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij hebben onze gewone toerfiets (7 versnellingen) ingeruild voor lichtgewicht fetsen met derailleur en 21 versnellingen.Zonder veel inspanning bereiken we nu een snelheid van 18 tot 20 km per uur! De eletrische zal er ooit wel komen maar voorlopig niet. Wij zijn allebei 67 en fietsen ook graag in Duitsland en Frankrijk. Ik raad je aan een goede fiets met voldoende versnellingen te kopen, je bent nog jong! Veel plezier en succes in je nieuwe baan! Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Veel succes in je nieuwe baan! Tip van de dag: ik ervoor of erachter altijd alleen d en geen dt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks, dat weet ik. Ik zie nu dat ik een zin had veranderd, maar niet goed had gecheckt of ik de werkwoorden ook in de goede vorm erbij had gezet. Er stond namelijk eerst Doordat je op de fiets elke keer weer vanuit een andere richting in het zonnetje komt wordt JE er ook altijd lekker egaal bruin van. Toen bedacht ik me dat dit niet voor iedereen geldt, dus maakte ik IK van JE. Maar ben dus vergeten om ook het werkwoord te wijzigen. Stom van me.

   Verwijderen
  2. Als er wel JE had gestaan, was het ook alleen een d geweest ;)

   Verwijderen
  3. ...dan zou het ook zonder t geschreven moeten worden. Je loopt.....loop je! Thea

   Verwijderen
  4. Ja, dat bedacht ik me net ook, dat het daar niet aan kon liggen. Ik weet in elk geval dat ik die zin een paar keer herschreven heb en dat het eerst wél klopte met de dt,maar wat de oorspronkelijke zin dan wél was,dat weet ik ff niet meer... ;)

   Verwijderen
 10. Het is ook word je en niet wordt je. Vul maar eens een ander werkwoord in, dan hoor je het. Bijvoorbeeld kleur je .... zonder t dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Daan, ook al was het "wordt je" dan ook moest het zonder t :p maar goed verhaal! Lekker kort ook! :p

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik kies bewust niet voor een elektrische fiets om niet het gezonde effect te verliezen. Ook al kan ik er soms wel naar verlangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik was ook op zoek naar een elektrische fiets, maar ga nu toch voor een gewone. Er zitten twee hellingen in de route náár het werk, daar zie ik een beetje tegenop, maar ik denk dat een goede fiets en wat training daar wel korte metten mee maken.

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...