woensdag 17 mei 2017

Vakantiegeld!

Vandaag kreeg ik opeens vakantiegeld van het UWV. Ik wist helemaal niet dat ik dat zou krijgen, dus dat was een leuke verrassing natuurlijk.

Als het goed is krijgt Sander de 25e ook zijn vakantiegeld.Dat zetten we dan op de spaarrekening om over 2 maandjes te gebruiken tijdens onze vakantie.Voor de reissom hadden we al gespaard, dus het gaat dan alleen om benzinekosten en alles wat we tijdens de vakantie nog uit zullen geven.

Ik verwacht dat er na de vakantie nog wel wat over zal zijn van het vakantiegeld. Dit laten we dan gewoon op de spaarrekening staan.Ik denk dat ik heb 50 / 50 verdeel over ons potje voor een nieuwe auto en het potje voor verbeteringen in huis.

Verwachten jullie ook nog vakantiegeld? En zo ja: wat ga je ermee doen? :)

14 opmerkingen:

 1. Ik kreeg de 15e mei mijn vakantiegeld en dat staat al lekker op de spaarrekening. Man krijgt volgende week zijn vakantiegeld. Ook dat gaat naar de spaar. We gaan pas half augustus met vakantie. Zodra de reissom betaald moet worden schrijf ik het terug naar de rekening. Voor het leefgeld ter plaatse spaar ik per maand.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja in mei. Ik ga een nieuw paar ecco sandalen kopen, dezelfde als ik nu heb maar deze zijn na drie jaar versleten (het voetbed) en de rest gaat op de hypotheek aflossing rekening tot januari 2018

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gebruik het voor een aflossing van een familielening.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke verrassing! Fijne vakantie alvast!
  Ik krijg geen vakantiegeld en heb geen inkomen in de zomer aangezien ik geen werk heb ik de schoolvakanties. Gelukkig hou ik daar rekening mee en spaar ik ervoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is een leuke verrassing! Hier komt volgende week het vakantiegeld van mijn man. Een deel wordt gebruikt voor vakantie en de rest gaat naar de spaarrekening. We willen nog wat veranderen in de tuin, wie weet wordt het daarvoor gebruikt. Zelf krijg ik geen vakantiegeld als thuisblijvende moeder.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als het goed is krijg ik het volgende week en manlief over 2 weken. Het geld komt samen met de belastingteruggave in een potje voor nieuwe dakpannen. Met een beetje geluk zitten we dan op de helft. We hebben ongeveer 9000 euro nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik krijg geen vakantiegeld. Mijn man wel en die krijgt het volgende week. Een deel is al opgegaan aan een dure autoreparatie. De rest gebruiken we grotendeels voor extra hypotheekaflossing.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik krijg het volgende week. Ik zet een klein deel in de buffer en het grootste deel reserveer ik voor de buitenlandvakantie van zomer 2018.
  Komende zomer blijven we thuis en doen we uitstapjes, daarvoor is het streefbedrag al een tijdje gereserveerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een deel gaat op aan weekendjes kamperen. Dat doe ik het hele jaar rond(ook swinters) Een deel gaat naar projecten waar ik achter sta. Soms als lening, soms als gift. Altijd met een jubel in mijn hart dat ik daaraan kon bijdragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik krijg t eind van de week en mijn man pas eind juni. Ieder jaar irritant dat hij t zo laat krijgt want de vakantie moet altijd al eerder zijn voldaan dan eind juni.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mijn vakantiegeld heb ik in april al gekregen. Wij gaan dit jaar Low budget in een woonwagen op een camping (€120 per week) en hebben dat bij elkaar gespaard met het meedoen aan een onderzoek.

  Bij ons gaat het geld dus naar de spaarrekening voor het grijswatersysteem en de buffer.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb het 2 mei al gehad bij mijn salaris (per 4 weken krijg ik dat, dus de 29ste krijg ik nog een keer loon. Ook een klein kadootje, 2x in 1 maand).
  Mijn man krijgt niks als ZZP-er.
  Het staat op de spaarrekening te wachten tot we het kunnen gebruiken voor de aankoop van een huis, met een beetje geluk dit jaar nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb het eind mei gehad. Mijn eerste vakantiegeld in jaren! Het bedrag was helaas maar 400€ maar toch leuk. Ik was vergeten dat er zoveel belasting vanaf ging.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)