zondag 4 juni 2017

1 jaar zonnepanelen

Afgelopen week hadden we onze zonnepanelen alweer één jaar. En we zijn er nog steeds super, onwijs, megablij mee! :)

In het afgelopen jaar hebben we 2.892 kWh opgewekt met onze panelen. Dit is toch wel flink meer dan de beloofde 2.500! Maar je hoort ons niet klagen, hoor! Misschien hadden we één paneel minder kunnen laten plaatsen, maar groene energie is en blijft voor ons erg belangrijk, dus ik ben alleen maar blij met elke extra kWh die we duurzaam kunnen produceren, ondanks dat de terugverdientijd dan langer is. En wie weet hebben we de stroom ooit nodig om onze Tesla op te laden, whaha ;)
In deze grafieken zie je ook duidelijk dat de zonnepanelen elke maand méér opbrengen dan dat de verwachting was. Alleen in November en Februari viel de productie van de panelen tegen ten opzichte van de prognose. Het kan niet altijd feest zijn ;)


4 opmerkingen:

 1. Heerlijk! Goeie investering geweest dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, dat is echt leuk om te zien!
  Daar ben je vast heel blij mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tesla.. Die stond ook op mijn verlanglijstje ( maar heb ik doorgestreept met de komst van onze dochter.).

  Hoeveel saldeer je nu? Of lever je alles terug?

  Des al niet te min een mooie opbrengst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit jaar hebben we tot nu toe 220 meer opgewekt dan dat we zelf hebben verbruikt... Vorig jaar heeft ie helaas niet goed bijgehouden in de app van mijn leverancier :(

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)