vrijdag 21 juli 2017

jezelf drillen om geld te verdienen/besparen

Omdat ik de laatste dagen vrij had, heb ik weer eens lekker tijd gehad om een boek te lezen. Ik had het eurodrilboek gehaald bij de bibliotheek. In dit boek wordt op militaire wijze uitgelegd hoe je geld kunt sparen én besparen.

Ik heb dit boek eigenlijk in één ruk uitgelezen. Ik vond het echt heel grappig hoe de schrijver een link legt tussen succesvol oorlog voeren en succesvol geld (be)sparen. Dit boek legt geen nadruk op één kant van het financiele verhaal, maar beschrijft alles: van inkomsten uit werk tot het regelen van je pensioen en het boodschappen doen.

Veel van de dingen die in het boek staan doe ik al; zoals het bijhouden van een lijst met de prijzen bij verschillende supermarkten. Zo kan ik altijd het goedkoopste product uitkiezen en nakijken of aanbiedingen écht goedkoop zijn of alleen maar goedkoop lijken. Ook staat er een lijst in het boek in welke periode je welke dingen met korting kunt kopen... Ik heb dus zeker nog wel wat handige tips uit dit boek kunnen halen!

Sommige andere dingen vond ik wat ver-van-mijn-bed; bijvoorbeeld het pensioen gedeelte. Daar ben ik eerlijk gezegd nog niet zo mee bezig. Misschien moet ik dat binnenkort toch maar eens gaan bekijken!

Helaas is het boek op sommige punten wel wat veroudert. Er wordt aangeraden om een digitale agenda te komen om alles in te noteren. Tegenwoordig hebben heel veel mensen een  telefoon met internet verbinding, dus is zo'n ding niet echt meer relevant! Maar als je daar doorheen weet te lezen is dit een prima boek waar je écht wel wat van op kunt steken!


Tijdens de vakantie plaats ik elke vrijdag een 'golden oldie'; een blog die ik heb geschreven toen er nog maar 50 bezoekers per dag op deze site kwamen. Grote kans dat je hem dus nog niet gelezen hebt. Zo wel: chapeau! Je bent dan één van de personen die ons alweer 5 jaar volgt <3

4 opmerkingen:

 1. Leuk boek inderdaad! Maar hij doet wel erg minachtend over sommige dingen en vindt wat hij doet helemaal top.

  Zelf wasmiddel maken is zo apart (moeilijk, zeep in kokend water gooien) en dat bespaart bij een gemiddeld gezin zo 50 euro op een jaar. Daarentegen moet je niet neerkijken op een tiende procentpunt rente wat dat is toch een tientje per jaar.

  Huh?

  Zijn tips zijn wel goed maar een man in een nieuwbouwwijk die de supermarkt betreed als een militair slagveld? Woehaaaaaaa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zal eens kijken of ik die hier in de bieb kan vinden. Aanvragen kan natuurlijk ook altijd, maar daar moeten we hier best flink voor betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken het boek zelf nog niet, maar heb er ook minder vleiende commentaren over gehoord. De man schijnt nogal minachtend te schrijven, één van mijn bekenden was na een paar zinnen al helemaal kwaad uitgelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het in ieder geval al een grappige invalshoek, geld sparen zoals oorlog voeren : )

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)