maandag 17 juli 2017

Wat we wel / niet kochten tijdens de no spend maand - week 3

Hoi Sjoukje,

Alles goed? Hier wel in elk geval. Afgelopen week was niet de beste week van de no spend maand. We waren het afgelopen weekend opeens flink zat en hadden een 'treat yourself' moment. Ik baal ervan, hoor, maar ik ga mezelf er niet voor lopen straffen ofzo. Gebeurd is gebeurd. En nu weer dóór!

Pechgevallen

Zul je altijd zien, he, van die pechgevallen zoals een parkeerboete. Wij hadden deze week ook even pech. Sanders broek ging kapot. Dus moest er een nieuwe komen. Natuurlijk was het anders op een ander tijdstip wel weer nodig geweest, maar toch voelt het zuur in de no spend maand. 

'Spend-drift' verdwijnt (een beetje!)

Het kost me steeds minder moeite om bij verleidelijke plekken weg te blijven, zoals winkels of een binnenspeeltuin. In het begin merkte ik dat ik er vrij vaak aan dacht om ergens heen te gaan, maar inmiddels is dat wel weggezakt. Ik denk dat dit er ook mee te maken heeft dat ik de dagen nu anders indeel; dankzij de pictogrammenplanning die ik met Tobias maak verlopen de dagen gestructureerd en rustig. En dat werkt blijkbaar ook door in het niet-spenden.

ALS ik echter dan WEL in de stad kom, dan kost het me nog wel moeite om niets te kopen. Vandaar ook wat meer geld uitgegeven. Maar wél met mate, gelukkig. En toen we terug naar huis gingen zei Sander direct: dan ga ik vanmiddag even wat Roamler opdrachten doen om het te compenseren.

Extra inkomsten

Qua extra inkomsten / Marktplaats schoot het deze week niet enorm goed op. Ik heb 2 boeken verkocht en daarmee €18 verdient. Daarnaast vond Sander de motivatie om een envelop met AH zegels in te plakken. Nog 55 zegels en dan kunnen we ons boekje inleveren!

De boeken die ik deze week verkocht

Volgende week

Je vroeg welke grote hobbels ik nog verwacht. Komend weekend word denk ik nog wel een 'hobbel', maar wél een leuke. We gaan dan namelijk naar de Efteling. Ik ga zoveel mogelijk eten meenemen en dan alleen voor het avondeten daar iets kopen, want dat vind ik het geld wel waard. 

Op zondag gaan we ook nog naar Schiphol om vliegtuigen te kijken. We hebben daarna ook afgesproken met Jacqueline van Nu duurzamer leven. Dus een lekker druk weekend.

Jammer dat ik volgende week dan geen update kan lezen, maar we spreken elkaar vast wel komende week en ik schrijf jou gewoon weer op maandag :)

Groetjes, Daantje
Wel gekocht / gedaan:
 • €70 voor de boodschappen
 • €1,38 voor lunch voor Sander (brood vergeten)
 • €8 voor een cadeautje voor mijn zus 
 • Gratis naar Miniworld in Rotterdam
 • €18,40 voor een uitstapje
 • €57,84 voor kleding

Niet gekocht:

 • Een zak patat bij Bram Ladage - €5 bespaard
 • Niet met openbaar vervoer gegaan toen het regende - €6,11 bespaard
 • Niet met het openbaar vervoer naar Miniworld gegaan - €11,86 bespaard


Verkocht op Marktplaats:

9 opmerkingen:

 1. Goed bezig toch. Wij nemen in de efteling altijd eigen broodjes mee met drinken voor de kinderen en frisdrank voor ons. Ook gaat er snoep mee en bv eierkoeken. Savonds kopen we daar een frietje met snack.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om opnieuw even mee te lezen. Geniet van jullie dagje in de Efteling. Ik zorg net als Senna voor eigen snoep en waterflessen, zodat er op dat vlak al wat gespaard kan worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien kan je in je no-spend maand minder 'spenden' uitgeven aan boodschappen, zou je het ook redden met bijv. 50 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is niet snel goed genoeg he eerdere anoniem 😂

  70 vind ik al een prestatie. Mij lukt dat een enkele week, maar niet als ik duurdere boodschappen nodig heb zoals vaatwastabletten etc.

  Succes en groetjes, Gina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, Gina. Wij kunnen het opzich wel met €50 redden, maar ik gun mezelf dat kleine beetje extra. Overigens zijn de vaatwastabletten nu in de aanbieding bij Lidl: XXL verpakkingen. Altijd een leuke actie vind ik :)

   Verwijderen
 5. Ik neem bij een dagje uit altijd zelf een lunchpakketje mee, dat scheelt.
  Groetjes El

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 18 euro voor twee boeken vind ik een mooie opbrengst! Dat verrast me!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi dat je ook weer wat hebt kunnen verkopen, dat scheelt toch!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)