vrijdag 15 december 2017

Kerstsfeer op school

Bij Tobias op school is alles momenteel in kerstsfeer. Heel veel lichtjes, kerstdorpjes en kerststalletjes verspreid door de hele school. Uit de klaslokalen klinkt 'kling klokje klingelingeling' en 'de herdertjes lagen bij nachte'. Ik vind het zó gezellig dat ik ook wel gewoon op school zou willen blijven! ;)

Volgende week is er dan ook nog het kerstdiner en de laatste schooldag voor de vakantie gaan de kinderen met zijn allen naar de kerk toe voor een speciale kinder-kerkdienst. Gister hadden ze de 'generale repetitie' op school: ze deden net alsof ze naar de kerk gingen en oefenden alle liedjes in de aula. Voor Tobias was dat 'net alsof spel' zó echt geweest dat ie vanmorgen vertelde dat hij al bij de kerk was geweest.

Wat ik wel grappig vind is hoe lang dingen voor kinderen duren en hoe kort je het als volwassene ervaart. Voor mijn gevoel duurde de kerstperiode op school altijd heel lang, maar nu ik zelf de ouder ben blijkt het eigenlijk echt maar een heel korte periode te zijn. Kennen jullie dat?


4 opmerkingen:

 1. Mooi is die kerstsfeer op school hè? Dat vond ik ook altijd wel. Daar kun je als volwassene nog prima van meegenieten.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Onze dochter zit nog lang niet op school, maar ik kan nu al enorm uitkijken naar dit soort bijzondere festiviteiten. De gezelligheid die er om heen hangt en de onbevangenheid van de kinderen; heerlijk! Vindt Tobias het leuk op school? Hij is wel in een drukke periode gestart, ik kan mij voorstellen dat het nog best vermoeiend is voor hem.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, klopt, het is wel erg vermoeiend en hij doet daardoor weer regelmatig een middagslaapje (en is soms wat vaker chagerijnig, helaas).

   Gelukkig heeft hij het erg naar zijn zin. De eerste weken vroeg hij nog wel regelmatig wanneer hij weer terug zou gaan naar de peuterspeelzaal, maar inmiddels is hij er helemaal aan gewend en heeft hij het erg naar zijn zin.

   Verwijderen
 3. fijne herrinneringen aan de kerstperiode op school idd! wij deden altijd een kerststuk (toneelstukje) in t speellokaal (ik denk de oudste groep oid ?) de school van mn kids niet (maar ja zou met 30 klassen ook nooit in t speellokaal passen.. )

  mn kids vinden t ook leuk volgens mij, wat rustiger na de drukke sint periode. donker in de klas, lichtjes aan, potje versieren voor t kerstdiner etc
  maar nog erg druk..gelukkig neem ik sinds 2 jr een week vrij in de kerstvakantie omdat de kids en ik er zo ontzettend aan toe zijn, rust in huis.. even geen opvangkindjes.. hoe lief ze ook zijn en hoe graag ik ook werk, even alleen mama zijn ;) t is al druk genoeg met overal kerst vieren ;)

  en idd de kids vinden t een fijne periode en ik vind het vooral kort en heel druk :p ze moeten oase mee met versiering en een bakje, een glazen potje met lichtje.. zelf ook knutselen met opvangkindjes voor kerst.. 1 opvangkindje is net 4 geworden dus opeens hem ook naar school brengen en ophalen etc ;)
  kijk uit naar de rust van januari, maar toch ook een heerlijke periode hoor!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)