zondag 10 december 2017

Pyjama-dagje

Het stond al de hele week op de planning: we zouden op Zondag een pyjama-dag houden; een dag waarop we lekker in onze pyjama rond zouden lummelen en verder gewoon de dag nemen zoals ie komt. Dus bekeken we vanaf een uurtje of 11 hoe er steeds meer sneeuw bleef liggen, tot er een dik sneeuwdek in de tuin lag. Ik hou van sneeuw, maar ik vond het ook wel heel gezellig zo met zijn drietjes lekker warm thuis blijven. En ook zeker geen straf om thuis te blijven, nu de kerstboom zo gezellig in de kamer staat.Toen belde rond 1 uur mijn zusje of ze Tobias mochten ophalen om te sleeën. Nou, dat zag ie natuurlijk helemaal zitten! Dus Tobias is toch nog even lekker naar buiten gegaan, terwijl wij lekker op de bank hingen en boeken lazen. Heerlijk!

Na een uurtje kwam Tobias weer thuis; zijn jas en broek waren helemaal doorweekt van alle sneeuw, dus heeft ie snel weer zijn pyjama aangetrokken. Daarna hebben we hem opgewarmd met een warme knuffel onder een dekentje + een kruik. De rest van de dag vulden we met lezen, met de Lego adventkalender spelen en ook gewoon lekker bankhangen en televisie kijken.

Een bijkomend voordeel: in je pyjama kun je niet naar de supermarkt toe. Dus even heen en weer voor een lekker extraatje was er vandaag niet bij. Normaal gesproken is het toch wel verleidelijk om op dit soort dagen een pak chocomel en slagroom te kopen. Maar nu was het naast een pyjamadag ook nog eens een no spend dag. Twee vliegen in één klap dus! Maar het belangrijkste was dat het heel gezellig was.


7 opmerkingen:

 1. Klinkt goed.
  Heb het overigens zelf ook eens geprobeerd, een pyjama dag. 's avonds had ik het idee dat ik niets had gedaan, was niet moe en kon vervolgens ook nog eens niet slapen.
  Hopelijk slapen jullie vannacht wel goed !
  Wij trokken er vandaag op uit, lekker door de sneeuw. Warm aangekleed, slee mee en genieten maar. Heerlijk ouderwets sneeuwballen gooien en sneeuwpoppen maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klinkt ook leuk! :D

   Ik heb inderdaad lang wakker gelegen vannacht, trouwens...

   Verwijderen
 2. Ga je echt speciaal naar een winkel om chocolademelk te kopen>
  Maak je dat niet zelf? Met gewone cacoapoeder en melk en of suiker of zoetjes en dan slagroom uit zo'n houdbaar pakje (heb ik altijd in voorraad) opkloppen en klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar hadden we de ingrediënten wel voor in huis, maar dat vind ik niet lekker.

   En speciaal naar de winkel is relatief... We wonen naast een supermarkt, dus het is 2 minuten werk ;)

   Verwijderen
  2. Als je zo aan de smaak van de pakken chocomel gewend bent en vooral de grote hoeveelheid suiker, is het zeker wennen aan zelfgemaakt maar wel een stuk beter voor je lichaam.

   Verwijderen
  3. Dat zal best, maar ik vind chocomel uit een pak lekkerder. Dus dan drink ik liever geen chocolademelk dan iets dat ik niet lekker vind. Dat is nóg beter voor voor mijn lichaam. ;)

   Verwijderen
 3. Grappig, wij wilden ook een lekker thuis/binnen dagje houden, maar zijn met de sneeuw toch maar naar buiten gegaan. Onze dochter wilde zo graag sleeen! En net als jullie hadden wij ook enorm trek in warme choco met slagroom, maar de supermarkt moeten we met de auto heen, dus toch maar niet gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)