maandag 18 december 2017

Update 18 vóór 2018

Begin 2017 heb ik 18 doelen voor mezelf op een rijtje gezet, die ik wil hebben behaald voor 2018. Een paar weken geleden, toen ik in mijn bullet journal zat te bladeren, kwam ik ze weer tegen. Ik heb niet alles wat ik wilde doen ook daadwerkelijk gedaan. Maar toch heb ik nog best wel veel doelen wél bereikt. :)


1. Een keer uit eten bij De Oude Plek- behaald

Na een wandeling in de Carnisse Grienden namen we per ongeluk een verkeerde afslag en bleken we vlakbij de Oude plek te zijn. Dus hebben we daar lekker gegeten :)

2. Een keer uit eten bij Jamies Italian - behaald

Vanaf het moment dat Jamies Italian in Nederland opende wilde ik er al een keer gaan eten. Inmiddels zijn we er al drie keer geweest. Je kunt dus wel stellen dat het een succes was om hier te gaan eten

3. 5 kilometer hardlopen - opgegeven

Ik heb me dit jaar eigenlijk meer op de bodypump gestort en dat is een heel andere tak van sport dan hardlopen. Maar ik kon gewoon niet de motivatie vinden voor hardlopen. Dus niet behaald

4. Naar Phantasialand - gewijzigd

We zijn tijdens onze vakantie in Italië naar Gardaland geweest. Phantasialand zat er daardoor even niet meer in dit jaar,maar dat geeft niets. 

5. Naar een BMI van 24,4 toe - en Sander naar 27,5 - niet behaald

Afvallen heeft momenteel geen prioriteit in mijn leven. Ik ben tevreden met mijn iets te hoge BMI en focus me nu minder op cijfers en meer op hoe ik me voel qua conditie en gezondheid. 

6. The Talos Principle uitspelen (dit is een doel van Sander) - niet behaald

Ik zit Sander achter zijn broek aan, maar hij heeft inmiddels alweer een ander spel ontdekt en is daar nu meer mee bezig.

7. 10 fonts beheersen (handlettering) - niet behaald

Ik vind handletteren hartstikke leuk, maar niet om mezelf te pushen. Dus ik heb niet bewust 10 fonts geoefend, maar ben wel bezig geweest met handletteren. 

8. Een nettowaarde van 14.000 bereiken - behaald

Dit doel was blijkbaar te laag, want we hebben dit ruim bereikt - heel erg ruim. 

9. Uit eten met twee oud-collega's - behaald

10. 12 challenges doen op gebied van tekenen, handlettering en bullet journallen  opgegeven

Dit was een iets te ambitieus doel. 

 1. Een cursus of workshop volgen - Behaald
In September heb ik een assertiviteitstraining gevolgd. Niet het soort cursus dat ik oorspronkelijk in gedachten had toen ik dit doel stelde, maar ik ben er wel erg blij mee dat ik deze cursus heb gedaan!

12. Op vakantie met het vliegtuig - niet behaald

We zijn wel op vakantie geweest, maar hebben er uiteindelijk voor gekozen om met de auto te gaan. Dit doel is dus niet behaald - maar we hebben wel een supertoffe vakantie gehad!

13 Onze high tea bon gebruiken - behaald

Tsja, dit soort doelen zijn natuurlijk een inkoppertje ;) Begin Januari hebben we deze bon al gebruikt voor een high tea bij een café in Gouda. 


14. De laatste Lekturama luisterboeken die we nog missen bemachtigen - Behaald

Na flink wat struinen in kringloopwinkels en op rommelmarkten is het ons gelukt om alle boeken te vinden. Met een beetje hulp van mijn schoonzus, dat dan weer wel. Maar dat geeft niks. 


15. Een weekendje samen naar Delft om ons 5 jarig trouwen te vieren - Behaald

Ok, eigenlijk niet behaald, want we zijn niet naar Delft geweest. Maar ik heb wel een verrassingsweekendje georganiseerd voor ons 5jarig trouwen. We zijn naar een bed and breakfast in Vlaardingen geweest. De vrouw die deze bed and breakfast runt had eerst een kleine lunchroom waar wij regelmatig kwamen. Nu is ze opnieuw begonnen in een pand in Vlaardingen, waar ook een bed and breakfast bij zit. Echt een aanrader! 


16. Het huis zover opruimen dat mensen het gaan opmerken ;) - Behaald

Hard aan gewerkt en het is gelukt! :)

17. Iets winnen! (Oftewel: meedoen met give aways, puzzel-actie enzovoort) - Behaald

In Mei heb ik via een win-actie op een blog een scheerapparaat gewonnen. Whooptiedoo! Niet het meest spannende product om te winnen, maar het telt ;) 

18. Iemand helpen om een bullet journal te starten. - Behaald

Per email, Facebook en in real life... Ik heb verschillende mensen geholpen met tips en ideetjes om een nieuwe bullet journal op te starten. Hartstikke leuk :) 

9 opmerkingen:

 1. En.... met het behalen van welk doel ben je het meest tevreden? Waar ben je trots? En welk niet behaald doel had je het liefst tóch behaald?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het meest tevreden / trots toch wel met de Lekturama boeken. Die worden zo vaak gelezen en gebruikt dat ik erg blij ben dat we daar moeite in hebben gestoken.

   De doelen die ik niet heb gehaald bleken achteraf toch niet zo bij me te passen, dus er is er eigenlijk geen enkele waarvan ik echt teleurgesteld ben dat ik het niet heb gehaald. :)

   Verwijderen
 2. Leuk om te lezen. Ik heb ook 18 doelen opgesteld eind 2017, ik ga ze er ook weer eens bijhalen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb tranen gelachen om mijn doelen. Doel 1: afvallen ..... nu in de 28e week vd zwangerschap.

   Verwijderen
  2. Nog zo'n 12 weken, dan val je in één dag flink af ;)

   Verwijderen
 3. Leuk om te lezen! Zo te lezen gebruik je je bullet journal veel. Zou je ook hier wat tips willen plaatsen, of misschien gewoon eens wat uit je bullet journal laten zien? Misschien je wekelijkse opzet, en dan nog niet ingevuld, het gaat niet om je persoonlijke info natuurlijk maar om hoe jij e.e.a. opzet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, je hebt er toch meer dan de helft van gehaald. Goed gedaan. En wat dat hardlopen betreft: als je op een andere manier gezond beweegt is het natuurlijk ook goed volgens mij. In die zin zou ik hem gewoon afvinken ; )

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed bezig zo! leuk om je doelen er weer bij te pakken en je hebt er heel veel gehaald zeg!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...