maandag 29 januari 2018

#readingchallenge: het meisje in de trein

Vorige week las ik Het meisje in de trein. Dit is een boek dat ik al vanaf het moment dat ie uitkwam graag wilde lezen, maar ik was er tot nu toe nog niet aan toegekomen. Aangezien dit boek het langste op mijn 'to read lijst' stond, was het nu wel eens tijd. En zo kon ik hem ook direct gebruiken voor mijn reading challenge.

Omschrijving:
Iedere ochtend neemt Rachel dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven – in Rachels ogen – is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.

Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat 'Jess' vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? En heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?


Mijn mening:
Als je een boek al langere tijd op je lijst hebt staan en er veel enthousiaste verhalen over hoort van anderen, dan zijn de verwachtingen al vrij hoog gespannen. Helaas zijn deze verwachtingen niet helemaal waar geworden. 

Opzich zat het verhaal goed in elkaar. De schrijfster geeft niet alles weg en weet af en toe ook best te shocken. Echter waren er ook grote gedeeltes in het verhaal die ik totaal niet spannend vond en die voor mijn gevoel vooral opvulling waren.

De laatste 100 bladzijdes kwam het verhaal voor mijn gevoel pas echt goed op gang en werd het echt wat spannender. Alleen had ik de uiteindelijke ontknoping wel al aan zien komen. Wat opzich natuurlijk wel een lekker gevoel is, maar tegelijkertijd geeft dit ook wel aan dat het een beetje doorzichtig was. 

Omdat het toch wel een leuk boek was en zeker niet slecht (maar ook niet geweldig!) geef ik het boek 3 sterren op Goodreads. 

1 opmerking:

  1. Ik vond het best een goed boek, maar ik heb betere boeken gelezen, dat wel. Ze heeft inmiddels weer een nieuwe thriller uitgebracht, maar die hoef ik dan weer niet te lezen. Te veel van hetzelfde ben ik bang.

    BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...