donderdag 25 januari 2018

Sportschool opgezegd

Vanmorgen heb ik mijn abonnement op de sportschool opgezegd. Ik ben nu een jaar lid en merkte dat ik de afgelopen maanden steeds minder gemotiveerd was om erheen te gaan. En het kost toch weer €30 per maand, en als ik er dan (bijna) geen gebruik van maak, dan vind ik dat enorm zonde van dat geld.

Ga ik nu dan helemaal niet meer sporten? Nou, da's natuurlijk niet de bedoeling! Ik wil namelijk wél gewoon aan mijn conditie blijven werken. Daarom ga ik switchen van een abonnement met maandelijkse kosten naar een 10 rittenkaart. Je betaalt dan €100 voor 10 keer sporten op de sportschool. Aangezien ik nu zo'n 2,5 keer per maand ga (gemiddeld) zou ik hier dan ongeveer 4 maanden mee doen. Dit bespaart me dan toch weer €5 per maand, en als ik een keer een paar weken niet ga betekent dat niet dat ik geld weggooi, maar gewoon dat ik wat langer met die kaart doe.

Eigenlijk is mijn bedoeling om gewoon 2 keer per week te gaan sporten. Of dat nou op de sportschool is of buiten, lekker wandelen of fietsen, of misschien een keer thuis met gewichten of een Zumba-klas volgen via Youtube, dat maakt me eigenlijk niet zoveel uit. Het belangrijkste is dat ik in beweging blijf en datgene doe wat op dat moment bij mij past. En daar past zo'n 10 rittenkaart dan prima bij. :)

Wat doen jullie om in conditie te blijven?

8 opmerkingen:

 1. Met een rittenkaart heb je wel de kans dat je nog minder gaat omdat er de ruimte voor is. Als je maandelijks betaalt heb je toch de neiging wel te gaan omdat het zonde is van wat je toch al hebt betaald.
  Ik betaal 20 voor 1x per week in de locale sportschool en voorlopig bevalt het me prima. Doe alleen apparaten en ervoor en erna 5-10 fietsen. Loopband en crosstrainer mag ik niet meer dus cardio en ook groepslessen waar je veel op je benen staat kan ik niet meer door pennen in voet. Wandelen kan ook niet meer, wel probeer ik elke dag half uurtje te fietsen al;s het droog is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb ik inderdaad ook over nagedacht. Maar op dit moment ga ik, ondanks het abonnement, veel te weinig om dit terug te verdienen... Dus vandaar dan deze keuze. Mocht het niet bevallen, dan mag ik altijd terug naar een abonnement, hoef dan geen inschrijfkosten te betalen. <3

   Verwijderen
 2. Heel herkenbaar. Voor mij de reden om geen sportschool abonnement te hebben. Nu ik zwanger ben sport ik niet, achter mijn dochter aanrennen is op dit moment het meest sportieve wat ik doe ;)

  Als ik straks weer een beetje ontzwangert ben, wil ik het hardlopen weer op gaan pakken. Vind ik heerlijk, aangezien ik dat qua tijd zelf in kan plannen. En dat is met straks 2 kleine kids wel nodig :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dan wordt het inderdaad weer wat meer puzzelen qua tijd vinden om te sporten ;) Gek genoeg had ik verwacht dat het met Tobias op school allemaal wat makkelijker zou worden, maar blijkbaar niet. :(

   Verwijderen
 3. Boodschappen doen op de fiets, als je een tuin hebt in de tuin aan het werk, in het park lopen heb je genoeg in rotterdam zo kom je ook aan beweging en hoef je niet in een gebouw te bewegen en ben je ooknog in de buitenlucht.

  Als je met de fiets van centrum naar zuid ga via erasmusbrug of maastunnel dan heb je al veel beweging als je loopt op fietst. (Zelf op rotterdam zuid gewoond en veel gefietst)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt verstandig, gewoon lekker besparen en bewegen tegelijk en veel lopend en op de fiets doen, maar dat doe je waarschijnlijk al wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ruim 2 jaar een abonnement in een sportschool waar ook een zwembad, sauna en whirlpool aan verbonden is. Dit betekent dat ik groepslessen volg, sporten gecombineerd met aquajoggen. Dit doe ik 2x per week. In totaal per week ben ik een 8-9 uur bezig. Laten we het houden op 8 uur. 32,50 per maand = 390 per jaar. 416 uur als ik alles ga dus het komt neer op 1 euro per uur. Ik vind het mijn geld meer dan waard. Daarnaast maak ik ook gebruik van de sauna, soms met opgieting. En alles bij de prijs inbegrepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik betaal 130 euro per jaar bij een sportschool (landelijke keten) en mag alle dagen tussen 8 en 17.00 uur sporten! Douchen kost 1 euro maar omdat ik mimstens een half uur "nazweet" douche ik thuis. Ik heb geen begeleiding nodig, loop een uur op de loopband, "glooiende heuvels" 6,5 km. Op toestellen train ik mijn buik-, rug-, arm- en beenspieren. Ik ga twee keer per week in van september tot juni en in de drie zomermaanden 1 keer. Daarnaast loop en fiets ik veel!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)