woensdag 24 januari 2018

Picnic in Rotterdam

Vanderweek kreeg ik het bericht dat Picnic, de boodschappendienst, vanaf nu ook in Rotterdam bezorgt. Ik heb direct de app geïnstalleerd, zodat ik kon gaan kijken of dit voor ons ook handig is.

De app ziet er goed uit en lijkt handig te werken. Bovendien is het qua bezorging een stuk goedkoper dan Albert Heijn; je kunt de boodschappen gratis thuis laten bezorgen. De enige voorwaarde is dat je voor minstens €25 aan boodschappen bestelt. Wat ik echt een koopje vindt ten opzichte van de AH, want daar betaal je altijd bezorgkosten, tenzij je bepaalde producten koopt. Bij Picnic hebben ze die voorwaarde dus niet.

Helaas heb ik alleen wel het idee dat de basisprijzen een stuk hoger liggen dan bij de Albert Heijn en de Lidl. Of ik er dus echt gebruik van ga maken, dat weet ik niet...

Hoe zijn jullie ervaringen met Picnic? Zijn de prijzen inderdaad hoger dan bij gewone supermarkten, of is dat alleen maar mijn idee? En welke producten zijn eventueel wél goedkoper?

6 opmerkingen:

 1. Hier goede ervaringen met Picnic :) ook de klantenservice is ontzettend vriendelijk. Sommige prijzen liggen iets hoger, maar ik bestel meestal meteen voor een hele week, dus dan hoef ik niet meer naar de supermarkt (waardoor je soms toch nog extra dingen meeneemt) Ze pretenderen trouwens vooral met a-merken de goedkoopste te zijn, als je hetzelfde product bij bijvoorbeeld de Ah goedkoper ziet en je laat dat weten (dmv foto oid) dan krijg je het product gratis.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zijn helemaal weg van Picnic. Super handig, goede service, en ik vind super goedkoop. Deden altijd boodschappen bij de Plus, maar zijn geswitched vanwege het thuisbezorggemak. Nu zijn we ook altijd goedkoper uit. Al was het maar omdat we alleen spullen bestellen die we nodig hebben en niet worden verleid door lekkere dingen in de aanbieding.

  En toch hebben ze niet alles of vinden de kinderen alles lekker (zo smaken de hamburgers anders, dus moeten we toch nog soms langs plyus of albert heijn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben uitermate tevreden met Picnic als ex AH klant. Goede service, goede producten, en qua prijskaartje kom ik elke week hetzelfde uit.

  Het enige dat ik nog bij andere winkels koop is biologisch brood en soms luxe beleg of snoep dat ze niet hebben.

  Maar nu hoef ik mijn boodschappen niet meer zelf naar huis te brengen, en het scheelt veel tripjes naar de supermarkt. Als alleenstaande chronisch zieke is dit echt de optimale manier van boodschappen doen. Ik wil niet meer anders!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wij bestellen bij de jumbo. geen ervaring met picnic. ondanks dat sommige boodschappen duurder zijn dan de lidl waar we eerst t grootste deel haalden, zijn we minder kwijt omdat er minder extra's mee komt ;) ideaal!
  mn man haalt t op dinsdag zelf met de auto.. de kosten zijn dan 1 euro... en omdat ik de aanpastijd op maandag vervroeg van 23.59 naar 17.00 krijg ik 1 euro korting... dus ze verzamelen gratis mijn boodschappen in handige kratten (en een paar minder handige tassen...) en manlief hoeft de winkel niet in, alleen even die kratten en tassen halen en afrekenen.. hij blij, ik bij.. de bankrekening blij... wat wil je nog meer ;) ik ben helemaal fan van online boodschappen bestellen iig ;)

  bezorgen vind ik zelf minder handig.. overdag veel weg naar school, zomers speeltuintjes etc. lastig om dan een lang blok thuis te zijn om de boodschappen aan te nemen en betalen.. vandaar dat we afhalen naast dat het goedkoper is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik bestel wekelijks bij AH. Ik heb nu een abo op bezorgen van €10/maand. Voor iets minder dan €2,50/week koop ik toch echt graag bij AH.

  Lijstje maken in de app, 1 druk op de knop en alles is geregeld. Inmiddels bijna 28 weken zwanger werd het een beetje teveel om met (te) volle tassen te sjouwen (vond de wederhelft), dus dit is een uitkomst. Ik haal indien nodig op m'n vrije woensdag nog kleine dingen bij, die we vergeten waren of die vers moeten zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Helaas nog geen picnic in de polder waar wij wonen. Geen ervaring ermee. Picnic verkoopt volgens huismerken van markant... dat vind je bij emte, coop.. markant is geen goedkope huismerk.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)