maandag 22 januari 2018

#readingchallenge: blauwe maandag

Voor de readingchallenge las ik het boek Blauwe maandag van het schrijversechtpaar Nicci French. Dit is het eerste boek uit een reeks over psycho-analyticus Frieda Klein, die via een van haar cliënten betrokken raakt in een onderzoek naar een vermist jongetje.

Het boek kwam langzaam op gang. De eerste honderd bladzijdes waren duidelijk bedoelt als een soort introductie van de hoofdpersoon. Opzich logisch, aangezien het al direct de bedoeling was om een serie te schrijven, maar het maakte het boek wel een beetje moeilijk om in te komen. Maar vanaf het moment dat het daadwerkelijke verhaal begon, was het wel direct heel spannend.

Ik vond het een vrij heftig boek. Dit kwam vooral doordat het ging over de ontvoering van een 5jarig jongetje. In het boek staan ook korte stukjes die zijn geschreven vanuit de belevingswereld van dit jongetje, en hij deed me heel erg aan Tobias denken. Dit gaf het boek voor mij een luguber tintje.

Uiteindelijk geef ik het boek 4 sterren. En dit boek heb ik gelezen als boek dat door meerdere schrijvers is geschreven.

7 opmerkingen:

 1. Ik heb deze serie volgens mij helemaal gelezen, je hebt nog meer van die 'dagen'-boeken. Ze zijn allemaal best heftig, maar ook wel weer heel spannend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je mag dan wel geen boekenblog hebben, maar ik vind het toch wel heel leuk om te lezen wat je gelezen hebt en wat je er van vond. Ik was op een gegeven moment een beetje op Nicci French uitgekeken, maar misschien is het nu wel weer leuk om er weer eens eentje te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om te horen dat je het leuk vindt om te lezen :) Ik vind het zelf ook wel erg leuk om erover te schrijven, eigenlijk ;)

   Verwijderen
 3. Deze serie heb ik gelezen tot en met de 'zaterdag' , ik vind ze heel erg goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zal blij zijn als Nicci French eindelijk klaar is met de dagen van de week en weer gewone boeken schrijft. Ik houd nooit zo van boeken met een detective in de hoofdrol.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar de hoofdpersoon is toch ook geen detective? Het gaat over een psycho-analyticus :o

   Verwijderen
  2. Inderdaad daar heb jij gelijk in, ze is een psycho analytica en dat maakt de boeken heel goed vind ik. Haar kijk op het leven en alles wat er gebeurt, de verhaallijn van alle mensen om haar heen. Dat je haar, en die mensen, steeds beter leert kennen. Errrrg go3d geschreven vind ik !

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...