dinsdag 27 februari 2018

Maand 1 "met zonder budget"

Afgelopen maand hebben we voor het eerst onze budgetten losgelaten. In plaats daarvan berekende ik wat we aan vaste lasten en sparen kwijt zouden zijn en zette de rest van het geld op de betaalrekening, met voor ons alledrie de opdracht om het er maar mee te doen.

Normaal gesproken halen we halverwege de maand nog wel eens wat geld van de spaarrekening. Of we gebruiken het geld van mijn uitkering. Maar aangezien die uitkering ook niet oneindig lang duurt proberen we het nu te redden op Sanders salaris. En dus ook niet stiekem €100 gebruiken van mijn uitkering, want dat kan straks dan ook niet meer.

Aan het eind van de maand moesten we wel even wat beter opletten en geen extra boodschappen meenemen. In plaats daarvan probeerde ik wat creatiever met de voorraad om te gaan. Recept met spaghetti en geen spaghetti meer in huis? Dan kan het ook wel met een andere soort pasta die we nog wél op voorraad hadden. Zo hebben we het prima gered en zijn we echt helemaal niets tekort gekomen.

Het resultaat van dit experiment mocht er zijn: we hebben afgelopen maand in totaal €900 kunnen sparen. Komende maand doen we het dus weer op dezelfde manier. :)

8 opmerkingen:

 1. Dat is goed gegaan zeg!

  Ga je nog weer een baan zoeken trouwens? Ik herinner me dat je het destijds goed naar de zin had bij Coolblue?

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Binnenkort heb ik een gesprek met het UWV hierover. Vanwege klachten kan ik momenteel niet al het werk doen wat ik evt. zou willen, dus zij gaan met mij meekijken wat er wél mogelijk is...

   Verwijderen
 2. Wow, goed gedaan zeg! Het helpt dus bij jullie ook wel echt, om je geld niet te 'zien' en dan nog ervoor te kiezen om eraf te blijven.
  Tot hoe lang heb je nog uitkering?
  Ben trouwens benieuwd hoe het met de studieschuld staat? Houd je dat nog bij op die andere pagina?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb je een email gestuurd ;)

   Verwijderen
  2. O ja en wat betreft de studieschuld: daar gaan we weer mee verder als onze buffer terug opgebouwd is. Doordat de gevel moest worden vernieuwd hebben we even een gat dat eerst weer opgevuld moet worden ;)

   Verwijderen
 3. Mooi hoor. Goed gedaan. Op naar een volgende maand.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, dat is inderdaad super gedaan en goed te zien dat het "anders dan anders" ook goed lukt!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)