woensdag 11 april 2018

Wordt er nog bespaard bij ons?

Wordt er nog wel bespaard bij Sander en Daantje thuis? Zullen jullie je misschien afvragen. En het antwoord is: jazeker! Alleen denk ik dat ik weinig meer over dit onderwerp heb te vertellen. Alles is al wel een keer aan de orde geweest. We leven nog steeds vrij zuinig, vergeleken met mensen in mijn omgeving, maar ik wil er niet meer zo krampachtig mee omgaan. Het is allemaal wat losser. Minder systeempjes, budgetten en gekke capriolen. Gewoon aan het begin van de maand sparen (pay yourself first) en als we aan het eind van de maand nog wat over houden dan stoppen we dat in een envelopje voor de vakantie.

Zo gaat alles eigenlijk een beetje zijn gangetje. Tobias doet het goed op school en Sander heeft het nog steeds erg goed naar zijn zin bij zijn werk. Ik ben druk bezig met de schematherapie en af en toe hulpmoederen op school. Daarnaast in mijn hoofd ook druk bezig met het dilemma thuisblijfmoederen of toch weer aan de slag gaan... Maar hier ben ik nog niet helemaal uit en ik heb ook niet het idee dat het me gaat helpen om dit uitgebreid op mijn blog te delen, omdat al die verschillende meningen me eigenlijk alleen maar beïnvloeden / in de war maken. Het gaat er uiteindelijk toch om wat ik zelf wil en waar wij als gezin gelukkig van worden.

Hoe dan ook: het gaat opzich best redelijk. Na de schematherapie moet ik wel elke keer een tijdje bijkomen; het is emotioneel toch wel erg zwaar. Maar ik heb wel het idee dat het uiteindelijk de moeite waard is.

Waar ik wel benieuwd naar ben is wie er nog meelezen en waar jullie graag over lezen? Ik kreeg van Ilse te horen dat ze mijn blog niet zo interessant meer vind. Dat kan ik me voorstellen, want ik ben inmiddels ook een heel andere weg ingeslagen dan voorheen. Maar wil het bloggen wel weer wat meer proberen op te pakken, nu het langzaamaan weer wat beter begint te gaan. Ook hier moet ik weer een beetje mijn weg in vinden, denk ik.

16 opmerkingen:

 1. Joehoe, ik lees nog steeds hoor! ☺ Je krijgt vanzelf wel weer inspiratie. Tot die tijd lekker bloggen over boeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gewoon je eigen pad blijven bewandelen. Jammer voor Ilse (sorry Ilse) maar uiteindelijk is het jouw blog en het is niet nodig om mensen te pleasen. Als je gaat schrijven wat anderen willen lezen, vergaat je de lol uiteindelijk. Bespaarblogs zijn er zat, en ik heb het allemaal al eens gelezen. Niks mis mee, maar als dat niet hetgeen is waar jij mee bezig bent, dan is dat zo. Dus schrijf wat je wil, wanneer je wil. Is dat over boeken, dan is dat over boeken. Is dat over jouw therapie, dan is dat over jouw therapie. Het moet uit je hart komen, volgens mij heb je dat altijd gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zeker zo :) Alleen was er een hele tijd niet echt veel ruimte in mijn hoofd en hart om te bloggen. Ik wil het nu weer wat meer gaan oppakken (al een tijdje) en het berichtje van Ilse was wel een soort 'wake up call' dat mijn berichtjes die niet over boeken gaan wel gemist worden ;)

   Verwijderen
  2. Het is natuurlijk ook superlief van iemand om te zeggen dat ze je blogjes mist. Maar je hoeft je niet te verantwoorden, dat bedoel ik meer.

   Verwijderen
  3. Mijn bericht was niet vervelend bedoeld en hopelijk heb je het ook niet als vervelend ervaren. Je bent gewoon een andere weg ingeslagen met je blog en dat is je goed recht. Als je daar plezier aan beleeft, dan is dat toch geweldig!

   Verwijderen
  4. Hoi Ilse, ik heb het zeker niet vervelend ervaren hoor :) Ik kan me ook goed voorstellen dat mensen afhaken als een blog opeens een andere, voor hen minder interessante, weg inslaat.

   Verwijderen
 3. Misschien is het een idee om wel te schrijven over je dilemma thuisblijfmoeder of werkende moeder, en dat dan pas later te publiceren? Op het moment dat je er voor jezelf al uit bent? Ik kan me voorstellen dat dat voor veel mensen interessant is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja hoor, ik lees ook gewoon mee. En ik mis je persoonlijke en je budgetblogjes ook.
  Maar je boekrecensies lees ik ook met veel plezier, ik verslond boeken vroeger maar ik lees al jaren weinig boeken meer. Door drukte en gebrek aan concentratie lukt dat gewoon niet, bovendien zijn er zoveel boeken dat ik door de bomen het bos niet meer zie. En juist daarom vind ik jou inkijkje op de 'boekenwereld' zo leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik lees ook nog mee hoor. Schrijf gewoon waarover je wilt schrijven. Ik vind zeker niet alles interessant maar dat heb ik met alle blogs. Het is niet mogelijk altijd voor iedereen te schrijven.
  Ik lees ook bij je omdat ik inmiddels een zekere betrokkenheid voel, ik volg je toch ook al jaren zo van een afstandje 😊

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, da's waar. Toch al gauw een jaar of 5 dat we elkaar volgen, gok ik zo :)

   Verwijderen
 6. Ik kom ook af en toe even buurten; misschien lees ik niet alles, maar ik zou gewoon denken: schrijven over wat jou bezighoudt. De ene keer is dat misschien iets persoonlijks, de andere keer misschien weer iets algemeners. Zo doe ik het zelf ook; ik wil bepaalde dingen graag delen, maar soms voel ik ook de behoefte om mensen ergens mee te helpen. Dan is het resultaat misschien een wat algemenere post met bijvoorbeeld tips of informatie, waar 'vaste lezers' misschien wat minder aan vinden, omdat het niet persoonlijk is, maar daardoor zou ik wel weer nieuwe mensen kunnen helpen. En dat vind ik uiteindelijk gewoon ook heel erg belangrijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kom hier toch nog wel geregeld langs Daantje. Wat ik gewoon zie is dat je je ontwikkelt en in beweging bent. En dat zie je in je blog terug. Alleen maar positief vind ik dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. herkenbaar. ook een blogdipje. geen idee waarover te schrijven en dan wordt de drempel uberhaupt ook weer steeds groter. hier lees ik nog steeds met plezier je blogs!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)