woensdag 9 mei 2018

#readingchallenge: never ending story

Voor de reading challenge las ik afgelopen anderhalve week het boek Never ending story van Michael Ende. Ik las dit in de categorie kinderboek dat ik vroeger wilde lezen, maar nog niet heb gelezen.

Het verhaal:
Het beroemde verhaal over Bastiaan, die zich met het gestolen boek HET ONEINDIGE VERHAAL op een plek verstopt waar niemand hem kan vinden en 'in zijn boek kruipt'. Ieder uur raakt Bastiaan meer betrokken bij het verhaal en om twaalf uur 's nachts gaat hij zelfs het verhaal binnen omdat de koningin van het land Fantásië hem roept.

Veel mensen zullen de film die gebaseerd is op dit boek wel kennen...Mijn mening:
Ik weet dat ik waarschijnlijk veel mensen tegen de schenen ga schoppen met mijn  mening, maar ik vond dit boek echt verschrikkelijk. Ik vond het enorm langdradig en pretentieus. Er werd een hele fantasiewereld geschapen, maar ik kon het gewoon niet goed voor me zien, omdat het allemaal zo droog en saai werd omschreven. 

Wat me verder opviel was dat de hoofdpersonen uit dit boek eigenlijk nergens echt zelf een keuze maken. Ze worden geleid door andere personen in het boek die hen vertellen wat ze moeten doen. Dan weer komen ze een tovenaar tegen die zegt dat ze een bepaalde richting in moeten gaan, dan weer een gigantische schildpad etc. Nergens wordt de hoofdpersoon uitgedaagd om zelf iets te bepalen. 

Dit boek was dus niets voor mij. Ik geef het daarom ook maar 1 ster. 


3 opmerkingen:

 1. Ik waardeer je eerlijkheid juist! Ik heb het boek zelf nog nooit gelezen, maar misschien is het juist voor kinderen leuker dan voor volwassenen. Misschien vinden wij als volwassenen gewoon al teveel ergens van ;-) Maar als ik jou zo hoor, denk ik niet dat je het ooit aan Tobias gaat voorlezen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die kans is inderdaad niet zo groot ;) Ik zou dan eerder voor boeken zoals Ronja de roversdochter gaan. Maar als hij het zelf ooit wil lezen ben ik wel erg benieuwd wat hij er van zal vinden. Sander vindt het namelijk geweldig en ik vind het dus juist helemaal niks....

   Verwijderen
 2. Nu ben ik extra nieuwsgierig naar het boek : ) Ik heb er van gehoord maar ik geloof niet dat ik het heb gelezen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...