donderdag 24 mei 2018

Rijlessen

Ik heb er heel lang over getwijfeld, maar 2 weken geleden ben ik dan toch eindelijk gestart met rijlessen.

Ik heb heel lang gedacht dat ik het wel niet zou kunnen leren en dat ik het heel eng zou vinden. Daarom bleef ik de beslissing om rijles te nemen elke keer maar voor me uitschuiven. Maar de afgelopen weken kom ik steeds meer tot het besef dat ik me veel te veel door mijn eigen negatieve gedachtes laat beperken en dat ik daardoor mezelf blokkeer om positieve ervaringen op te doen. Dus die rijles is mijn eerste stap om iets nieuws te leren en om mijn zelfvertrouwen een boost te geven.

Het rijden zelf is al heel leerzaam, maar daarnaast leer ik hiermee óók om geduldig met mezelf om te gaan, om mezelf toe te staan om fouten te maken en mezelf dan niet direct af te beulen, maar gewoon opnieuw beginnen.

Daarnaast blijkt er een snelheidsduiveltje in mij te schuilen. Ik had verwacht dat ik hard rijden echt verschrikkelijk zou vinden, maar nu ik eenmaal rijles heb blijkt dat ik het supergaaf vind. Het hardste dat ik tot nu toe heb gereden is 80 km/h, maar ik kan niet wachten tot ik de snelweg voor het eerst op mag ;)

Ik ben dus wel heel blij dat ik deze knoop heb doorgehakt. :)

9 opmerkingen:

 1. Leuk om te lezen dat je nu les hebt.
  Ik rij al 50 jaar en vind het nog steeds leuk en ontspannend. Zelfs in grote steden rijden doe ik graag, ik heb het dan ook midden in Amsterdam geleerd, al was het verkeer er toen een stuk rustiger natuurlijk.
  Veel succes en rij voorzichtig

  BeantwoordenVerwijderen
 2. super!! ik vond het ook buiten t leren rijden om erg leerzaam :p meer dan 100 uur les gehad terwijl ik altijd erg makkelijk kon leren.. school dus.. theorie.. praktijk heb ik blijkbaar meer moeite mee.. (en achteraf verkeerde instructeur :p maar ja eenmanszaak dus kon ook niet makkelijk naar een ander, examen al betaalt etc.. foute keuze dus achteraf :p) geleerd dat ik perfectionistisch ben.. (icm faalangstig :p) was idd een enorme les acceptatie ;) zo blij dat ik wel heb doorgezet!! zo blij met die zelfstandigheid, niet afhankelijk zijn van een ander voor vervoer (ehm behalve dan dat mn man met de fiets of scooter naar zn werk moet als ik de auto eens nodig heb :p )

  succes meis!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Verstandig! Sowieso is rijden gewoon echt heel leuk, maar daarbij ook fijn om niet afhankelijk te hoeven zijn van OV of andere mensen.

  Ik had m’n rijbewijs destijds (met 18jr) vrij snel en haalde 2jr geleden ook m’n motorrijbewijs toen de kans (lees: het geld) zich eindelijk voordeed.

  Kortgeleden kocht ik ook een heerlijke ‘nieuwe’ auto, ik geniet elke keer weer als ik rond rij.

  Enjoy, veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ‘n héél duur rijbewijs, meer dan 100 lessen gehad! Theorie-examen haalde ik in 1 keer, zelfs zonder fouten. Praktijk-examen heb ik 3 keer gedaan. De derde keer ben ik geslaagd. Op mijn 44ste eindelijk een rijbewijs en tot nu toe (ik ben nu 68) ben ik er nog steeds erg blij mee. Veel plezier en succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed dat je je er overheen hebt gezet. Een rijbewijs is gewoon ook echt handig om te hebben. Succes met lessen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. LOL. Grappig dat je hard rijden zo leuk vindt! Dan wordt de snelweg vaste een feestje : )

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Knap hoor! Ik heb geen rijbewijs en word in september 30 jaar. Maar ik wil er ook graag aan beginnen, want het is toch wel handig een rijbewijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed van je zeg! Ik heb ook vrij laat mijn rijbewijs gehaald , k was 28. Haha de snelweg he , ohja ohja ik houd ook van hard rijden 🤗

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben toevallig vanderweek voor het eerst op de snelweg geweest, alleen wel op een gedeelte waar een snelheidslimiet van 80 km/h gold. Dus dat was jammer haha ;)

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...