maandag 27 augustus 2018

Terug naar school

Deze zomervakantie is echt omgevlogen! Vandaag stonden we alweer bij school voor de deur om Tobias af te geven voor zijn eerste schooldag van dit schooljaar!

Tobias heeft de afgelopen weken een hoop nieuwe dingen geleerd thuis. Tijdens de vakantie valt dat niet zo op, maar als de schoolhectiek weer start merk je dan toch wel dat het bijvoorbeeld heel handig is dat hij tijdens de vakantie heeft geleerd om zelf zijn boterhammetje te smeren, zelfstandig te douchen etc. Daardoor liep alles direct een stuk 'gesmeerder' (haha!) dan vóór de vakantie. Je hebt zelf dan veel meer je handen vrij.

Nu hij eenmaal op school is, is het wel weer even wennen; het is stil in huis. Maar ik vind het ook wel weer lekker. Ik weet dat Tobias het goed naar zijn zin heeft op school, dus ik vind het ook helemaal niet erg dat hij daar dan een paar uur is. Voor ik het weet kan ik hem alweer gaan ophalen.

Hoe ging het bij jullie met het naar school brengen? :)

3 opmerkingen:

 1. hier idd ook beide kids weer naar school! vorige week al de voorbereiding.. gymschoenen passen.. moeten er nog nieuwe.. gelukkig niet. gymkleren in een tas.. dichte schoenen ook vast maar gepast omdat t geen topweer is.. zaterdag al even doorgenomen wat er ook alweer gebeuren moet tussen 7 en 8 :p voor ons zo logisch, maar voor hen wel fijn even een reminder en vast afgesproken wie we eerst gingen brengen en wie als 2e (gekke is dat ze zich er dus ook aan houden en dusop de dag zelf geen geruzie :) ) wel even druk.. had eigenlijk vrijgenomen maar was vergeten 1 ouder (de enige met vaste dagen en tijden nl) te appen met een reminder. dus kindje stond gewoon voor de deur. had ik al verwacht, wel even lsatig omdat oudste best een stuk moet lopen naar haar lokaal en ik haar op de eerste dag natuurlijk even naar haar lokaal breng :) is allemaal goedgekomen :) prima eerste dag! wel pittig voor jongste, vanmiddag ook weer zwemles!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zorgde altijd dat ik de avond van te voren alles klaarlegde, om zo stress te mijden. Dat werkte altijd goed. Ik ben wel blij dat het ritme nu weer terug komt.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Slim inderdaad, om dingen van tevoren te regelen. Met 5 kids lijkt me dat ook wel noodzakelijk! Dan kom je er niet meer mee weg om het gewoon 's morgens te regelen...

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)