zaterdag 1 september 2018

Too good to go

Vorige week heb ik een nieuwe app ontdekt: Too good to go. Via deze app proberen bedrijven voedselverspilling tegen te gaan. Je koopt dan bijvoorbeeld voor €5 een pakket met voeding ter waarde van €15. Dit eten zou anders weggegooid worden, omdat het niet lang genoeg vers blijft om aan de voedselbank te geven.

De app werkt als volgt:

 • Eerst download je de app op je smartphone
 • Daarna maak je een account aan
 • Vervolgens kun je via een keuzemenu aangeven waar je naar op zoek bent; je kunt bijvoorbeeld instellen dat je tussen bepaalde tijden iets wilt ophalen én je kunt ook instellen of je op zoek bent naar bijvoorbeeld een bakkerij, boodschappen of gebak. 
 • Vervolgens krijg je een hele lijst te zien van bedrijven die verwachten dat ze aan het eind van de dag voeding over zullen hebben
 • Je kunt je dan inschrijven om na sluitingstijd dit overgebleven eten op te halen. Vervolgens betaal je hier ook voor. Momenteel kan dat alleen met Paypal, maar ik heb gelezen dat ze bezig zijn met een iDeal versie. 
 • Na sluitingstijd ga je bij het bedrijf langs en haalt het eten dat over is gebleven op. 
 • Als het bedrijf toch uitverkocht is krijg je hier bericht van en wordt het geld teruggestort. 

Vorige week hebben we op zaterdagavond broodjes en een suikerbrood opgehaald bij een warme bakker hier in Rotterdam. Op zondagochtend hadden we toen een extra luxe ontbijtje met o.a semi-verse croissantjes, koffiebroodjes en een worstenbroodje voor maar €4,99. 

Verder hebben we de app nog niet echt gebruikt; normaal gesproken ontbijten we tenslotte ook niet dagelijks zo luxe. Ik zie het meer als een extraatje voor bijzondere gelegenheden waarop we normaal gesproken ook wat meer geld zouden uitgeven aan ons eten. Zo zag ik bijvoorbeeld al een paar keer een sushirestaurant voorbijkomen. Wie weet proberen we dat in de toekomst ook wel eens uit. 

6 opmerkingen:

 1. Wat een goed idee! Ik heb meteen de app geinstalleerd, maar zie helaas dat de dichtsbijzijnde 40 km weg is voor mij. Hopelijk gaat er ook snel iemand in de buurt meedoen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het ook een heel goed initiatief.
  Helaas niets hier in de buurt. maar wat niet is kan nog komen :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zeg! Gelijk geinstalleerd! 😊 bedankt voor de tip.

  Groetjes Gina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dankjewel voor de leuke tip zeg. Wat een goed initiatief!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb er al diverse malen over gelezen en gezien (in vlogs) en ben er echt een groot voorstander van. Vrienden van mij uit Rotterdam gebruiken het ook meermaals.

  Ik woon zelf in Regio Utrecht, in mijn stad beginnen er nu langzaam een paar te komen, anders zou ik naar Utrecht moeten wat geen wereldramp is, alleen zijn daar de ophaaltijden vaak erg laat. Dus ik ga het op korte termijn nu ook zeker zelf eens proberen.

  Goed initiatief en hopelijk gaan steeds meer bedrijven dat inzien, weggooien is tenslotte zonde als het ook zo kan, en zo houden ze er nog wat aan over :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)