vrijdag 19 oktober 2018

Een week lang voetje van de vloer

Gistermiddag heeft Tobias zijn voetje gekneusd en moest in het gips. De toedracht hiervan was onze schuld, dus dat is echt een enorm klotegevoel. Maar gelukkig is hij er zelf heel rustig onder en gaat er enorm flexibel mee om; daar kunnen wij als volwassenen denk ik nog wel wat van leren. En om zijn eigen botjes te zien vond hij ook nog eens heel erg gaaf.Hoe dan ook: zijn rechterbeen zit nu in het gips, zodat zijn been even ontlast blijft en hij mag er niet op staan. Dus vandaag zullen we nog wel druk zijn met het regelen van een rolstoeltje bij de thuiszorgwinkel, afspraken afbellen en activiteiten verzinnen. Tobias heeft namelijk volgende week ook nog eens herfstvakantie, dus dat zal best wel een uitdaging zijn (al denk ik dat ik hem anders ook thuis zou hebben gehouden, hoor!)

tot nu toe gaat het erg goed met "voetje van de vloer" maar ik vind het wel heel zielig voor hem, want het is normaal gesproken echt een kind dat zijn energie kwijt moet, veel beweegt en buitenspeelt. Dus dat is wel even heel erg sneu voor hem. Maar ik ga hem deze week eens lekker extra verwennen en dan komt het vast goed.

8 opmerkingen:

 1. Ach altijd zielig, dan zou je soms willen dat je het zelf had. Kleinzoon heeft op vervelende manier arm gebroken en dat loopt nog niet lekker.
  Ook in de rolstoel zijn er bewegingsoefeningen te bedenken, YouTube zal er ook wel veel laten zien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat vervelend zeg. En jullie zullen ook wel geschrokken zijn. Vooral het gebrek aan bewegen lijkt me lastig voor een klein kind. Beterschap gewenst!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat noemt men nou een ongelukje(en niet een expresje)

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oei, dat is minder goed nieuws....Hoe is zijn 'ongeval' gebeurd ? Ik kan me heel goed voorstellen dat het voor zo'n klein actief jongetje als Tobias niet leuk zal zijn om een tijdlang minder mobiel te zijn.
  Hoelang mag hij niet op zijn voetje steunen ?
  Ik liep vorig jaar drie breuken op in het linkerbekken en mocht 6 weken totaal niet steunen op de aangedane kant. Zitten kon ik niet aangezien de locatie van mijn breuken. Die 6 weken, die ik liggend en halfzittend in bed moest doorbrengen (enkel uit bed om op één been met een looprek naar het toilet te huppelen) leken eindeloos...liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voorlopig een week niet, daarna kijken ze verder. Maar het ongeluk is gebeurd op de fiets, een inschattingsfout van onze kant waardoor hij met zijn voet tussen de spaken terecht is gekomen :(

   Verwijderen
 5. He wat naar,gelukkig valt het dan nog enigzins mee.
  Beterschap voor hrm ,verwen hem maar lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beterschap, denk dat hij er minder last van heeft dan jullie van je schuldgevoel. Komt goed hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. In t gips voor een kneuzing? Dat kende ik nog g niet. Beide kids hun voet gekneusd deze zomer.. Op dezelfde plek, 3 weken na elkaar. Beide 2 dagen rust en toen ging t weer? Maar zal an de ernst van de kneuzing liggen en de plek van de kneuzing dan? Wel fijn dat t goed kan genezen iig! Lastig idd. Jongste had t op vakantie... Maar. Een buggy geleend... Met dochter nodig onhandige... Ze is 1.40 en 33 kg.. Dus even naar de wc tillen enz ging bijna niet.. Ook moest mn man ons naar huis brengen waar t gebeurde.. Was normaal maar 8 min lopen maar dat kon niet meer. Lastig altijd idd. Gelukkig niets gebroken. Sterkte en ik hoop dat t goed geneest!

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)