dinsdag 1 januari 2019

Wakker blijven met oud & nieuw

Gisteravond besloot Tobias opeens dat hij wel heel graag wilde wakker blijven voor de jaarwisseling. Tot nu toe hebben we hem elk jaar geprobeerd wakker te maken na een kort slaapje, maar lag hij vaak zo diep in slaap rond middernacht dat het nog nooit was gelukt om hem weer wakker te krijgen.

Dit jaar wilde hij er dus heel graag bij blijven. Ik heb dan zoiets van: ok, dat proberen we gewoon.Als het toch te vermoeiend is, dan merken we het vanzelf en kan hij alsnog even tussendoor gaan slapen. Maar hij heeft het echt supergoed volgehouden.

Eerst hebben uitgebreid gegeten, daarna een kinderfilm gekeken (Mees Kees, echt een aanrader!) en daarna hebben we spelletjes gespeeld. Zo ging de avond eigenlijk best wel snel voorbij en bleek dat Tobias het inderdaad goed had volgehouden. Om kwart over 12 is hij dan wel naar bed gegaan en wij niet veel later; we zijn zelf niet van die feestbeesten met oud en nieuw.

Hoe oud waren jullie kids toen ze voor het eerst wakker mochten blijven?

8 opmerkingen:

 1. Mijn dochter is nog maar drie, maar ze had het zo naar haar zin dat ik dacht; we zien wel of ze het volhoudt. Viel ze om 23.45 op de bank in slaap haha. Op die ene dag in het jaar maak ik er geen punt van.

  Groetjes Gina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Onze dochter is nu 7 jaar. Ze is gisteren rond 19.30 uur naar bed gegaan, om 23.30 uur hebben we haar wakker gemaakt en om 1.00 uur is ze weer naar bed gegaan (net als wij trouwens). Ze is nl. niet te genieten als ze na 20 uur nog op is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn oudste dochter was 7, viel om 11 uur opo de bank in slaap en de jongste was 5 en bleef op tot na twaalven!
  Mijn kleinkinderen (8 en tweeling van 5) mochten dit jaar ook opblijven. De ene helft van de tweeling sliep om half 9, de andere om half 11 en de oudste om 23.45!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mn dochter heeft nog nooit geslapen met oud en nieuw.. kregen we echt niet voor elkaar (ok de eerste oud en nieuw toen ze 2 maanden was.. daarna nooit meer) ze wil niets missen van t feest! (we vieren t ook altijd met vrienden en familie, soms bij ons soms bij familie oid) ze wil niets missen en blijft daardoor wakker. jongste heeft wel een paar x geslapen end an wakker gemaakt. beide dus wakker dit jaar. we weten niet beter :p en gaat ook prima. ze genieten van de gezelligheid en tegenwoordig t vuurwerk afsteken (t kindervuurwerk ) ze vinden het prachtig!! ook de jongste vindt t totaal niet eng meer. vond voorheen de knallen eng (uberhaupt harde geluiden vond hij vreselijk ook de stofzuiger bijvoorbeeld :p) maar een superavond gehad deze x! kids van vrienden waren er ook, meisje van net 1 heeft heerlijk geslapen, meisje van 3 ook wakker, wel moe maar met rustmomentjes boven ging t prima. buren waren er met hun dochter op bed met babyfoon met camera, zij sliep ook lekker door. mn schoonzus met kleine van bijna 2 maanden, die was beneden, slaapt niet in een bedje nl :p dus ze hadden een reiswiegje mee, wat op de arm en in t reiswiegje geslapen. enorm wisselend dus

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De elf-jarige blijft op, de negenmaandenbaby slaapt overal doorheen. Heerlijk!

  Ook een leuke film voor Tobias is Brammetje Baas. Misschien nog net te vroeg, maar over een jaartje kan t wel denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dochter was nog geen 2 en stond te dansen voor de tv, terwijl vriendin en ik zaten te suffen op de bank.
  Het is nog steeds een kind dat weinig slaap nodig heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kan het me niet goed herinneren, maar ik moet bekennen dat ik het zelf ook niet volhoud....

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zelfs geen kinderen maar mijn nichtje van 5,5 is rond 20:00 naar bed gegaan, ik was er toen nog niet maar ze had tegen mama gezegt dat Aunty Vic (we zijn 2 talig, en zij wordt ook 2 talig opgevoed NL-Engels) haar wel echt om half 12 wakker moest maken.
  Toen ik haar wakker ging maken kreeg ik ook een enorme glimlach :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...