zondag 30 december 2018

Terugblik op 2018 in onze best gelezen blogs

Zoals elk jaar kijk ik terug op het afgelopen jaar met onze best gelezen blogs. De slechtst gelezen laat ik dit jaar even achterwege ;)

Januari:
In Januari heb ik besloten om te stoppen met budgetten. Omdat ik de neiging heb om redelijk dwangmatig met zulke dingen om te gaan ben ik hiermee gestopt. En dat is eigenlijk goed bevallen het afgelopen jaar en dat zullen we ook blijven doen.

Februari:
In Februari kregen we een boete voor door rood rijden van een van onze huurders van Snappcar.  Dit was de eerste keer dat we een nadeel ervaarden van de auto verhuren. Gelukkig was het allemaal vrij snel opgelost. Overigens is het wel vaker voorgekomen het afgelopen jaar, maar die eerste keer maakte wel het meeste indruk.

Maart:
In Maart ben ik begonnen met schematherapie. Inmiddels ben ik bijna klaar; nog 6 sessies en dan ga ik (hoogstwaarschijnlijk) ermee stoppen. 100% zeker weet ik het nog niet, trouwens, maar ik heb het idee dat ik het inmiddels wel weer zelf kan.

April:
Werd er in April nog bespaard bij ons?  was de blog die het meest werd gelezen. Het antwoord was uiteraard ja. Maar nog steeds wel minder krampachtig dan voorheen. Ik denk dat ik ook niet meer terug zou kunnen naar mijn oude systeem eigenlijk.

Mei:
In Mei werd het blogje Het kan zo simpel zijn het meest gelezen. Waarom weet ik eigenlijk niet maar hij werd ruim 1.000 keer gelezen ;)

Juni:
Deze maand kwam ik mezelf tegen tijdens de rijlessen. Mijn perfectionisme kwam elke keer flink naar boven. Uiteindelijk heb ik toch doorgezet, ondanks dat ik meerdere keren wilde stoppen. Mijn examen-datum staat inmiddels gepland! Omdat ik bij mijn tussentijdse toets heel erg nerveus werd van alle gelukswensen heb ik wel besloten dat ik dit keer niet ga delen wanneer mijn examen is. Jullie horen het vanzelf als het achter de rug is.

Juli:
In Juli probeerden we Picnic voor het eerst. Eerlijk gezegd sta ik daar wel van te kijken dat het nog maar zo kort geleden is, want inmiddels is het bij ons helemaal ingesleten om regelmatig boodschappen te bestellen via Picnic. (Mocht iemand het willen proberen: met de kortingscode  Dana2288 krijg je €5 korting op je eerste bestelling, en krijgen wij ook €5 korting op onze volgende bestelling!)

Augustus:
Deze maand zaten de eerste 20 sessies schematherapie erop en twijfelde ik of ik verder zou gaan.  Zoals ik eerder al verklapte ben ik uiteindelijk dus verder gegaan.

September:
Onze blog Kriebels voor een tweede? werd het beste gelezen. Ik denk dat dit wel een van de blogs was die ik het spannendste vond om te posten, omdat het heel persoonlijk was (en is!). Nu ik die Nova sure behandeling aangeboden heb gekregen, krijgt de opmerking "Er zijn echt momenten geweest dat ik heb gedacht werd de keuze maar gewoon voor mij gemaakt, dat ik gewoon een duidelijk verhaal zou hebben dat iedereen ook direct snapt, in plaats van dat mensen altijd denken dat het toch echt wel zou kunnen en dat ik er gewoon voor moet gaan. " opeens wel een andere lading, moet ik zeggen.

Oktober:
Oktober was wel even een minder leuke maand, omdat ik mijn nieuwe baan heel snel kwijt was geraakt. Erg jammer.

November:
In November kochten we nieuwe thermostaatknoppen waarmee we 31% op de verwarmingskosten zouden kunnen besparen. Uiteraard kunnen we daar nu nog niet veel over zeggen, maar ik ben erg benieuwd naar onze jaar-afrekening straks!

December:
In December moest ik naar het UWV. Tot nu toe heb ik nog geen uitslag, dus dat is wel de grote cliffhanger van 2018 voor mezelf ;)Vooruitblik op 2019....

Natuurlijk zal ik ook nog even vooruitblikken op 2019. Ik wil eigenlijk weer wat meer gaan bloggen, dus hopelijk gaat dat ook lukken. Onderwerpen waar jullie zeker nog meer over gaan horen:
 • Of ik zal gaan kiezen voor de Novasure behandeling
 • Onze bespaarpogingen (voornemen voor 2019 is om nu toch echt de studieschuld af te lossen!!)
 • Hoe het afloopt met het UWV
 • Of ik uiteindelijk inderdaad ga stoppen met de therapie of toch nog doorga
 • Wat de vervolgstappen zijn met ons leasecontract dat in Maart 2019 afloopt
 • Of ik mijn rijbewijs eindelijk zal gaan behalen

Ik wens jullie in elk geval allemaal het allerbeste voor 2019 en hoop dat jullie weer gezellig mee zullen lezen. 

12 opmerkingen:

 1. Bedankt voor weer een jaar blogs kunnen lezen 😊 en alvast succes met je rij-examen (alhoewel ik je echt niet extra nerveus wil maken!!).

  Groetjes Gina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lief van je. Opzich word ik niet nerveus van succes wensen, maar meer het idee dat iedereen het dan weet wanneer het precies is, dat geeft mij extra druk, gek he?

   Verwijderen
  2. Nee hoor, dat heb ik zelf ook, snap het helemaal. Fijne jaarwisseling en het beste voor 2019 gewenst! Gina

   Verwijderen
 2. Leuk om zo terug te kijken!
  Verstandig om de datum van het rij-examen niet te verklappen (heb ik ook ooit zo gedaan, en in 1x geslaagd). Het feit dat je al op mag voor je examen betekent dat je rij-instructeur er vertrouwen in heeft, dat zegt genoeg.
  Ook voor jullie een mooi 2019 gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wens jou en je man en zoontje een heel gelukkig 2019!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een heel gelukkig 2019 ern dat maar veel van je doelen behaald mogen worden! Ik heb de Novasure begin dit jaar gehad, op 2 januari. Ben blij dat ik het gedaan heb.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor het delen van je ervaring, ik merk dat ik ook steeds meer naar de Novasure neig eigenlijk

   Verwijderen
  2. Mocht je nog twijfels of vragen hebben...? In ons ziekenhuis kan het met een plaatselijke verdoving of met een roesje. Ik heb voor de plaatselijke verdoving gekozen.

   Verwijderen
  3. Bij het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem doen ze het alleen maar onder algehele narcose. Zij zeggen dat het echt te pijnlijk is om het met een plaatselijke verdoving te doen. Succes met je beslissing!

   Verwijderen
  4. Dat is apart zeg, ik heb het onder plaatselijke verdoving gedaan, en vond het prima te doen.

   Verwijderen
 5. Wauw, ik ben onder de indruk van de besparing die de nieuwe thermostaatknoppen opleverde zeg!

  Een goed 2019 gewenst.

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha nou dit is in theorie he? De praktijk moeten we nog even afwachten ;)

   Verwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)