woensdag 18 juli 2018

Picnic uitgeprobeerd (en vergeleken met AH)

Sinds we een auto hebben doen we eigenlijk altijd eens per week de grote boodschappen in één keer. Dit scheelt best veel tijd en ook geld, doordat er minder vaak de kans is om nog even wat extra's in het winkelwagentje te gooien. Maar nu tijdens de vakantie is de auto zo goed als elke dag verhuurd, dus lukte het niet om de weekboodschappen te doen. Daarom dacht ik: laat ik Picnic eens proberen! Ik zag het wagentje af en toe bij ons door de wijk rijden en het leek me best een fijne dienst. Gister zijn ze dus voor het eerst bij ons langsgeweest... 

Hoe werkt Picnic?

Picnic werkt via een app die je op je smartphone kunt installeren. Je kunt je boodschappenlijstje dan invullen en betaalt vervolgens via iDeal. De boodschappen worden dan op een door jou uitgekozen tijdstip bij je thuisbezorgd. Hartstikke fijn!

Picnic vergeleken met Albert Heijn bezorging

Natuurlijk is Picnic niet de enige die deze dienst biedt. In het verleden hebben wij ook regelmatig gebruik gemaakt van de bezorging via Albert Heijn. Toch gaat mijn voorkeur nu uit naar Picnic, want:
 • Je hoeft maar voor €25 boodschappen te doen voordat ze bezorgd worden, terwijl je bij AH minstens voor €70 boodschappen moet doen
 • Bezorging is bij Picnic altijd gratis
 • De bezorging is in een tijdvak van één uur en je kunt de bezorger precies volgen tijdens zijn route, dus je hoeft geen uren thuis te zitten
 • De bezorger was op tijd! Bij Albert Heijn was het eigenlijk altijd zo dat ie te laat was. 
 • Ze rijden in een elektrisch autootje, dus minder luchtvervuiling
Één ding ga ik wel een beetje missen ten opzichte van de Albert Heijn: de gratis goodies. Bij Albert Heijn kreeg je altijd gratis uitprobeerverpakkingen bij je boodschappen. Ik vond het altijd wel leuk om nieuwe producten gratis uit te proberen. Maar dit weegt voor mij niet op tegen de voordelen die ik hierboven heb genoemd. 

Vaker bestellen?

Ik denk dat ik tijdens de vakantie wel vaker gebruik zal gaan maken van Picnic. Als het écht goed bevalt zou het zelfs wel eens een blijvertje kunnen worden, maar dan wil ik wel eerst goed bekijken wat het op de langere termijn doet met ons boodschappenbudget. 

3 opmerkingen:

 1. Fijn dat je het ook vergelijkt met de AH. Daar was ik wel benieuwd naar. Ik vraag me af of Picnic ook op het platteland bezorgt.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Elke dag je auto verhuurd? Ik had geen idee dat daar zoveel vraag naar was! Botst dat niet met je eigen uitjes in de vakantie?

  Wij hebben helaas geen picnic hier, AH bezorgt wekelijks bij mij. Met weekboodschappen en babyvoeding/luiers kom ik vrij makkelijk aan die €70. Bij mij tot nu toe altijd keurig op tijd en behulpzaam met uitpakken. Ik heb een bezorg abonnement waardoor het me ca €3 per week kost.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij bestellen regelmatig bij Picnic en krijgen toch ook wel eens wat erbij. Zo kregen we bij de eerste bestelling een reep Tony's en bananen. Daarna kregen we een komkommer, een klein pakje optimel drink, een grote fles icetea zonder bubbels, en 6 blikjes Heineken 0,0. Dit alles in de periode van maart tot nu. Ik ben heel tevreden over picnic.

  BeantwoordenVerwijderen

Alleen aardige, opbouwende, positieve reacties zullen worden geplaatst. Over niet geplaatste reacties wordt niet gecorrespondeerd ;)